رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم ادامه داد: مشکل 70 الی 80 نفر غیر قابل حل است زیرا اظهاراتی کردند که با مدارک آنها مطابقت ندارد، اما آن زمان بنا بر این شده بود که این افراد به سرعت بورس شوند و در بعضی موارد به محض بورس کردن فرد هزینه بورسیه که 30 الی 40 میلیون تومان بود به حساب دانشگاه مربوط واریز شده است.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم آمار بورسیههای غیرقانونی دولت گذشته را ۳۷۰۲ نفر بیان کرد که پرونده ۱۰۸۰ نفرشان همچنان در ابهام است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدرضا رضوان طلب در مورد بورسیههای غیرقانونی اظهار کرد: بخشی از مشکلات این بورسیهها، این است که طبق مقررات باید قبل از جایابی و شروع تحصیل، از مرکز جذب اعضای هیئت علمی هم درخواست تایید صلاحیت عمومی شود که این قانون در بسیاری از موارد رعایت نشده است.
وی با بیان اینکه وزیر علوم توصیه کرده با این قضیه تا حدی که امکان دارد با مسامحه برخورد شده و بورسیهها تایید شدند، افزود: در حال حاضر یک آمار ۳۰۰۲ نفر و یک آمار ۷۰۰ نفر بر سر زبانها است که جمعا حدود ۳۷۰۲ نفر میشود که مشکل حدود هزار نفر آنها تا کنون برطرف نشده و درمسیر برطرف شدن هم قرار نگرفته و همچنان ابهام درمورد آنها وجود دارد.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم ادامه داد: مشکل ۷۰ الی ۸۰ نفر غیر قابل حل است زیرا اظهاراتی کردند که با مدارک آنها مطابقت ندارد، اما آن زمان بنا بر این شده بود که این افراد به سرعت بورس شوند و در بعضی موارد به محض بورس کردن فرد هزینه بورسیه که ۳۰ الی ۴۰ میلیون تومان بود به حساب دانشگاه مربوط واریز شده است.
رضوان طلب با بیان اینکه بنا بر این است که به منافع ملی ضربه وارد نشود، اظهار کرد: برخی افراد هستند که مدارک خود را با معدل پایین اخذ کردهاند و این اصلا قابل توجیه نیست البته آقای وزیر دستور دادند تحصیل این افراد به هیچ وجه متوقف نشده و سعی میشود افراد تحصیل خود را به طرق مختلف ادامه دهند. یعنی برخی ملزم شدند هزینه تحصیل را خودشان پرداخت کنند.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم گفت: از طرف دیگر از آنجایی که امکان ماندگاری افرادی که به خارج از کشور بورس شدند، در آن کشورها وجود دارد، تحمیلی وارد نخواهد شد و اگر امکان تایید صلاحیت پروندههایی که نزد ما آورده میشود وجود داشته باشد، آنها را توجیه خواهیم کرد.
منبع: ایسنا