یادگار امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب را یک هنرمند واقعی دانست و گفت: ایشان وحدت آفرین بودند و توانستند کثرت انسانها را به وحدت تبدیل کنند.
; ?>; ?>
امام خمینی(ره) کثرت افراد را به وحدت تبدیل کرد/
17 بهمن 1392 ساعت 13:39
یادگار امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب را یک هنرمند واقعی دانست و گفت: ایشان وحدت آفرین بودند و توانستند کثرت انسانها را به وحدت تبدیل کنند.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی، شامگاه چهارشنبه در اختتامیه جشنواره سراسری شعر اشراق در سخنانی، امام راحل را یک هنرمند واقعی دانست و اظهار داشت: رهبر کبیر انقلاب وحدت آفرین بودند و توانستند با اعتمادی که به مردم داشته باشند، کثرت انسانها را به وحدت تبدیل کنند.
وی عنوان کرد: انقلاب یک هنر معنوی و یک اثر موسیقیایی است که باید با گوش دل این صدای ظریف را شنید.
تولیت آستان مقدس امام خمینی(ره) تأکید کرد: شرط حفظ انقلاب نیز وحدت و یکپارچه بودن است که باید با توانمندی و انرژی مضاعف این انقلاب را ادامه دهیم.
وی انقلاب را تابلوی بزرگی از هنر دانست و عنوان کرد: انقلاب مشکلات بسیاری را پشت سر گذاشت تا امروز به دست ما رسیده است که یکی از ابزارهایی که میتواند با استفاده از آن انقلاب را حفظ کرد هنر است.
حجت الاسلام خمینی همچنین عنوان کرد: ممکن است طلاب و روحانیون به دلیل آنکه دروسی که میخوانند عربی است کمتر با ادبیات فارسی آشنایی داشته باشند که در این راستا باید برای مانوس شدن بیشتر طلاب با شعر و ادبیات فارسی اهتمام بیشتری داشت.
وی افزود: توانمندی طلاب و روحانیون در عرصه شعر و ادبیات میتواند نقش بسیاری در ترویج تعالیم اسلامی با زبان هنر داشته باشد.
هنر در واقع تجمیع کثرتها است
یادگار امام راحل، در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: تفاوت علم و هنر در این است که برخیها معتقد هستند که علم در نتیجه تفریق وحدتها است در حالی که هنر اینگونه نیست و هنر در واقع تجمیع کثرتها است.
وی با بیان اینکه وقتی به اجزای تشکیل دهنده پی ببریم میتوان به علم دست یافت، افزود: در زمانی میتوانیم به هنر دست یابیم که کثرتها را فراموش کرده و ذره ذره سخن، رنگها و صدا را بشناسیم.
تا وقتی وحدت ایجاد نشود هنر شکل نخواهد گرفت
حجت الاسلام سید حسن خمینی تصریح کرد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که هنر زمانی پدید میآید که وحدت باشد و باید دانست تا وقتی وحدت ایجاد نشود هنر شکل نخواهد گرفت.
وی با بیان اینکه شکستن وحدت انسان را از هنر دور میکند افزود: وقتی کثرتها در کنار هم قرار میگیرند آن وقت هنر معنادار میشود که این معنادار بودن هدفی را پیش رو قرار میدهد.
استاد حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به اینکه شعر زمانی معنا پیدا میکند که در بردارنده مفاهیم بزرگ باشد، اظهار داشت: واژهها به تنهایی نمیتوانند نقش و اثری داشته باشند اما وقتی در کنار هم قرار میگیرند معانی و مفاهیم بزرگ و عظیمی را منتشر میسازند.
یکی از آثار هنر، تاثیر خارق العاده آن است
وی با بیان اینکه یکی دیگر از آثار هنر، تاثیر خارق العاده آن است ابراز داشت: هنر را میتوان شالوده وحدت دانست و این کثرتها است که در کنار هم معنا پیدا میکند و در حقیقت یک واژه کم رنگ و بیارزش در یک شهر نقش پیدا میکند.
حجت الاسلام خمینی، اضافه کرد: شعر را میتوان مجموعهای دانست که در کنار هم اثر بخشی دارد که اگر این اجرا را از هم دور کنیم و آن را بشکنیم به یک اثر هنری نمیرسیم.
وی با بیان اینکه در وحدت، کلمات معنای فربهتر از معنای خود را پیدا میکنند افزود: ممکن است یک واژه در حالت عادی برانگیزی خاصی نداشته باشد اما وقتی در قالب شعر جای میگیرد موجب التهاب و شور آفرین میشود و در واقع ارزشی فراتر از ارزش واقعی خود پیدا میکند.
انقلاب توانست کثرتها را به وحدت تبدیل کند
نوه امام خمینی(ره)، با بیان اینکه با وجود این تعاریفی که عنوان شد آیا نمیتوان گفت که تعاریف انقلاب، هنر نبوده و آیا امام یک هنرمند نبود که توانست افراد و اجرا جمع کند و طوفانی به پا کند ابراز داشت: انقلاب توانست کثرتها را به وحدت تبدیل کند و در واقع انقلاب، هویت واحد یک هدف متعالی را مطرح کرد.
حجت الاسلام سید حسن خمینی تصریح کرد: انسانها ممکن است که به تنهایی به چشم نیایند اما در وحدت به ارزشی بالاتر از جایگاه وافعی خود پیدا کرده و طوفان به پا میکنند.
کد مطلب: 37127