رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران ماموریت آینده تهران را توسعه فضاهای زیرسطحی عنوان کرد و گفت: این توسعه باید بهگونهای دنبال شود که دستکم 20 درصد جمعیت تهران، در زیر زمین به رتق و فتق امور خود بپردازند.
شکیب: پروژه تونل توحید از لحاظ مالی شفاف نبود
خبرگزاری ايسنا , 26 ارديبهشت 1392 ساعت 18:56
رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران ماموریت آینده تهران را توسعه فضاهای زیرسطحی عنوان کرد و گفت: این توسعه باید بهگونهای دنبال شود که دستکم 20 درصد جمعیت تهران، در زیر زمین به رتق و فتق امور خود بپردازند.
شکیب از پروژه بزرگراه امام علی (ع) که در آستانه افتتاح قرار دارد، به نیکی یاد کرد و گفت: این بزرگراه از معابر کلیدی پایتخت است و خروج آن از بن بست، سالها بر زمین مانده بود و به دلیل حجم گسترده معارضان ملکی، هیچ شهرداری تمایلی به تکمیل آن نداشت.
وی در کنار تقدیر از عملکرد شهرداری تهران در پروژههایی نظیر تونل نیایش و بزرگراه طبقاتی صدر، خاطرات ناخوشایند تونل توحید را هم به خاطر آورد و در این باره اظهار کرد: مشکلات فنی و تهویه و نیز عدم شفافیت در بحثهای مالی موجب شد که شورای شهر هیچگاه از این تونل به عنوان یکی از پروژههای عمرانی مطلوب یاد نکند. چراکه قرارداد اولیه با پیمانکار کمتر از یک سوم هزینههای پروژه را پوشش داد و انحراف از برنامه در این پروژه بسیار زیاد بود.
این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه پروژههای عمرانی، مسائل فنی متعددی دارد و نمی توان سازههای اینچنینی را دیمی و بیتوجه به جزییات فنی ساخت، افزود: اگرچه در جریان تونل توحید شاهد برخی بی برنامگیها و بی توجهی به جزییات بودیم، اما در پروژههای اخیر شهرداری از این ماجرا درس گرفته شده و حساب و کتاب فنی پروژهها چند سال اخیر دقیق است، ضمن اینکه شورای شهر تهران هم با دقت مضاعفی این مسائل را دنبال می کند.
وی در عین حال عملکرد شهرداری تهران در پروژههای منطقهای را نامطلوب توصیف کرد و معتقد است، برخی از پروژههای مناطق اصلا ضرورتی برای اجرا ندارند که از آن نمونه می توان به ساخت جداول حاشیه خیابان اشاره کرد؛ یا اینکه برخی از میادین مدام دستخوش تغییر میشوند و این طور به نظر میرسد که مناطق بیش از اینکه به دنبال عمران باشند، به دنبال کار تعریف کردن برای برخی افراد است.
رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران اذعان کرد که در پروژههای منطقهای، هزینههای بسیار بالاتری در شمال شهر صورت گرفته و اگر مقایسه آماری دقیقی انجام شود، خواهیم دید که توسعه جنوب شهر به همان نسبت محقق نشده است و هنوز هم تفاوت فاحشی میان شمال و جنوب شهر وجود دارد و به نقطه مطلوبی که یک ناظر بیطرف، این تفاوت را حس نکند، نرسیدهایم.
شکیب البته به این نکته هم اشاره کرد که برخی از پروژههای بزرگراهی نظیر بزرگراه امام علی (ع) از دل مناطق جنوبی و کم برخوردار عبور میکند، اما اعتقاد دارد که این بزرگراه جزو پروژههای فرامنطقه ای محسوب میشود و حساب آن از عملکرد شهرداری در سطح پروژه های منطقهای جدست.
رییس کمیسیون عمران شورای شهر درباره ماموریت آینده معاونت عمرانی شهرداری هم اظهار نظر کرد و گفت: اوبثسلویت نخست کاری شهرداری تهران به لحاظ عمرانی باید توسعه مترو باشد؛ در وهله دوم هم استفاده از فضاهای زیرسطحی باید در دستور کار اصلی حوزه عمرانی قرار بگیرد.
وی به جمعیت بیش از هشت میلیون نفری تهران که البته در روز به 10 میلیون نفر افزایش می یابد اشاره کرد و افزود: باید زیرساختهای لازم برای کاروفعالیت، مراکز تفریحی و حمل و نقل در فضاهای زیرسطحی تهران توسعه یابد به طوری که دست کم 20 درصد جمعیت تهران در زیر زمین به رتق و فتق امور خود بپردازند تا فضای روی سطح آزاد شود.
شکیب معتقد است که همچون طرح تفصیلی شهر تهران که تکلیف کل عرصه شهر را مشخص کرده است، باید برای متر به متر فضاهای زیرسطحی نیز طرح تفصیلی ویژه ای تدوین شود و مبنای عملکرد آینده حوزه معاونت فنی و عمرانی قرار بگیرد.
کد مطلب: 30290