اگر پسر کوثری جای ستار بهشتی بود...
عصر ایران نوشت:
«محمد کوثری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با روزنامه اعتماد راجع به مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه پلیس، گفته است: "من معتقد نیستم که به ستار بهشتی ظلمی شده باشد و هر کسی که بر خلاف امنیت کشور کاری را انجام میدهد باید مجازات آن را هم بچشد."
در اینباره چند نکته قابل ذکر است:
۱ در اینکه مرحوم بهشتی با اتهاماتی مواجه بوده و باید طبق قانون از خود دفاع میکرده و نهایتا قانون درباره او حکم میکرده، تردیدی وجود ندارد؛ لذا این نوشتار، ناظر به محتوای پرونده وی نیست، هر چند که نوشتن چند مطلب تند و تیز در یک وبلاگ گمنام که تعداد بازدیدهایش از عدد انگشتان دست فراتر نمیرفت، اساسا نمیتواند لطمهای به نظام، امنیت ملی و مسئولان کشوری و لشکری وارد کند.
۲ گزارشهای رسمی حکایت از ضرب و شتم ستار بهشتی و وجود کبودیهایی بر بدن وی دارند. همچنین وی بر خلاف مقررات در محلی که نباید نگه داشته میشد، نگه داشته شده و نهایتا هم جان خود را از دست داده است.
آیا اگر خدای ناکرده فرزند آقای کوثری نیز به چنین سرنوشتی دچار میشد و به دلیل نوشتن مطالبی در وبلاگش، بازداشت میشد و بعد جنازه فرزندش را به او تحویل میدادند، باز هم همین طور حرف میزد؟ مگر نه این است که ایشان بر مسند وکالت مردم تکیه زده است؟ آیا یک وکیل درباره موکل خود اینگونه سخن میگوید؟
۳ فرمانده نیروی انتظامی در پی مرگ ستار بهشتی، رئیس پلیس فتای درگیر در این پرونده را برکنار کرد که جزو اقدامات ارزنده ناجا محسوب میشود. همچنین قوه قضائیه نیز پروندهای برای متهمان پرونده تشکیل داده و اعلام کرده که قاطعانه بدان رسیدگی خواهد کرد. اگر حرفهای کوثری ملاک عمل باشد و ظلمی در حق بهشتی نشده باشد، لابد این فرمانده پلیس و قوه قضائیه هستند که در برخورد با متهمان مرگ ستار بهشتی، ستم کردهاند (!) و حال اینکه برخورد قانونی با این افراد، عین عدالت است. واقعا اگر ظلمی به ستار بهشتی نشده بود، چرا فرمانده خاطی برکنار شد و چرا بقیه متهمان تحت تعقیبند؟
متاسفانه همین قبیل دیدگاههاست که مسائلی مانند فاجعه کهریزک و کوی دانشگاه و مرگ ستار بهشتی را رقم میزنند و علاوه بر تضییع حقوق مردم، حیثیت نظام را به خطر می اندازند.
واقعا این درد را به که باید گفت که متهمی در بازداشتگاه میمیرد و فرمانده پلیس هم با مسئولیتپذیری، مسئول مربوطه را برکنار و قوه قضائیه هم عاملان حادثه را تحت تعقیب قرار میدهد ولی "وکیل مردم" با خیال راحت میگوید که ظلمی نشده است.
بهشتی، تنها یک متهم بود و اگر دادگاه حکمی صادر میکرد، حداکثر مدتی به زندان میرفت ولی هرگز شایسته مرگ نبود ولی کوثری میگوید: هر کسی که بر خلاف امنیت کشور کاری را انجام میدهد باید مجازات آن را هم بچشد.
گیریم که بهشتی خلاف امنیت کشور کاری کرده بود. آیا مجازاتش مرگ بود که کوثری اینگونه به راحتی میگوید که هر کس خلاف امنیت کاری کرد باید مجازاتش را بچشد؟
ای کاش این سخنان را هر کس دیگری میگفت جز کسی که خود را وکیل مردم میداند.»