مایک شینوی، تحلیلگر روزنامه یو.اس.ای تودی عقیده دارد که اکنون زمان آغاز مذاکرات مستقیم با پیونگ یانگ رسیده است.
تحریمها علیه کره شمالی موثر نبودهاند
21 فروردين 1392 ساعت 18:09
مایک شینوی، تحلیلگر روزنامه یو.اس.ای تودی عقیده دارد که اکنون زمان آغاز مذاکرات مستقیم با پیونگ یانگ رسیده است.
به گزارش ایسنا، مایک شینوی، یکی از کارشناسان موسسه آمریکا-چین در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و نویسنده کتابی با عنوان "گداخت: سرگذشت درونی بحران هستهای کره شمالی" که ۱۵ بار به کره شمالی سفر کرده، در تحلیلی به بحث در خصوص مذاکره آمریکا با کره شمالی پرداخته و مینویسد:
«به رغم جنون در کره شمالی، این ایده که آمریکا وارد جنگی با همه عواقب مصیبتبار آن شود تا زرادخانه هستهای پیونگ یانگ را از بین ببرد بسیار باورنکردنی است. همه شواهد نشان میدهند که تحریمها و فشار موثر نبودهاند.
کره شمالی آنچه را که برای تسلیحات هستهای نیاز دارد به دست آورده و آزمایشهای هستهای کره شمالی در پاسخ به تلاشها به رهبری آمریکا در سازمان ملل به منظور اعمال تحریم بوده است.
هنگامی که بمب افکنهای B-۵۲ آمریکا بر فراز شبه جزیره کره در اواسط ماه مارس تمرین بمباران اجرا کردند، کره شمالی تهدید کرد که پایگاههای آمریکا در ژاپن و گوام را هدف قرار خواهد داد.
همچنین هنگامی که یک بمب افکن رادارگریز B-۲ آمریکا در پایان ماه مارس دست به انجام پرواز مشابهی زد پیونگ یانگ اعلام کرد که روابط کره شمالی با کره جنوبی در وضعیت جنگی قرار دارد.
منتقدان عنوان میکنند که مذاکره با کره شمالی پاداشی برای رفتار نامناسب است و تنها هنگامی که کیم جونگ اون خواهان بحث در خصوص تسلیم سلاحهای هستهای خود باشد مذاکرات تضمین خواهند شد.
اما این پیش شرط تنها به سادگی تضمین خواهد کرد که هیچ مذاکرهای رخ ندهد به ویژه هنگامی که رزمایشهای نظامی ما حکومت کره شمالی را متقاعد میکند که داشتن سلاحهای هستهای برای امنیتش ضروری است. همچنین بدون مذاکرات کره شمالی تنها به طور مداوم زرادخانه هستهای خود را افزایش خواهد داد.
همچنین تصمیم پیونگ یانگ برای راه اندازی راکتور هستهای غیرفعال نیونگبیون آخرین شواهدی هستند که نشان میدهند رویکرد آمریکا موثر نیست.
در نظام کره شمالی، رهبر کشور همه تصمیمات کلیدی را میگیرد. با وجود این هیچ مقام آمریکایی تاکنون با کیم جونگ اون ملاقات نکرده، وی را ارزیابی نکرده و یا نتوانسته برای او مستقیما توضیح دهد که پذیرای چه خطری شده و چه راه جایگزینی را میتوان پیشنهاد داد.
در ازای آن به نظر میرسد که آمریکا بدون درک اینکه رهبر جدید کره شمالی خواهان چه چیزی است به طور روزانه به تهدیدهایی که در رسانههای کره شمالی ظاهر میشوند پاسخ میدهد.
مذاکره با کره شمالی نباید صرفا به عنوان یک سازشکاری و یا عملی از روی ضعف قلمداد شود. در فضای به شدت پرتنش کنونی مذاکرات مستقیم بهترین فرصت برای جلوگیری کردن از رفتن از یک وضعیت بد به یک وضعیت حتی بدتر است.»
کد مطلب: 27261