کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزینه‌ احتمالی دولت برای وزارت اقتصاد کیست؟

2 ارديبهشت 1404 ساعت 16:30

علیرضا رحیمی، معاون وزیر ورزش و جوانان در شبکه ایکس، توئیتی منتشر کرد که زمزمه‌ها مبنی بر معرفی مدنی‌زاده به عنوان وزیر اقتصاد به مجلس را تایید می‌کند.


به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛ به نظر می‌رسد علی مدنی‌زاده، اقتصاددان میانه‌رو و فارغ‌التحصیل رشته اقتصاد در مقطع دکترا از دانشگاه شیکاگو به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی دولت برای وزارت اقتصاد مطرح شده است.

به روایت هم میهن، حالا که در راهروهای دولت، صداهایی شنیده می‌شود از تغییر و رفت‌وآمد، نامی بر زبان‌ها افتاده که پیش‌تر در کلاس‌های درس شنیده می‌شد تا در نشست‌های هیات دولت. سیدعلی مدنی‌زاده شخصیتی آرام، اما ریشه‌دار در سنت فکری اقتصاد مدرن ایران است که حالا به نظر می‌رسد به عنوان وزیر اقتصاد معرفی خواهد شد.

علیرضا رحیمی، معاون وزیر ورزش و جوانان در شبکه ایکس، توئیتی منتشر کرد که زمزمه‌ها مبنی بر معرفی مدنی‌زاده به عنوان وزیر اقتصاد به مجلس را تایید می‌کند.

از شریف تا شیکاگو؛ پرواز ذهنی یک اقتصاددان

مدنی‌زاده متولد سال ۱۳۶۱ است. از همان نسل‌هایی که کودکی‌شان در تب و تاب بازسازی ایران بعد از جنگ گذشت. تحصیلاتش را از دانشگاه شریف آغاز کرد، آن‌هم نه در اقتصاد، بلکه در مهندسی برق شروع کرد اما در نهایت با اقتصاد تحصیلاتش را به اتمام رساند. بعدها همزمان با مهندسی، ریاضیات کاربردی را در دانشگاه استنفورد آموخت و آن‌گاه بار سفر بست به شیکاگو؛ همان دانشگاهی که در آن مهمترین و کارآمدترین نظریه پولی‌ تاریخ اقتصاد بشر صورت‌بندی شده است.

در دانشگاه شیکاگو، مدنی‌زاده دکترای اقتصاد گرفت، اما نه برای رفتن به صندوق بین‌المللی پول یا تدریس در هاروارد، بلکه برای بازگشت به ایران. او از آن دسته جوانانی بود که بازگشتند، به جای ترک کشور و روی آوردن به یک زندگی بی‌دغدغه و مرفه ترجیح داد به تهران بازگردد. حالا سال‌هاست که مدنی‌زاده در دانشگاه صنعتی شریف، نسل جدیدی از دانشجویان اقتصاد را تربیت می‌کند.

بی‌سروصدا اما پرنفوذ

اگرچه نامش در افکار عمومی کمتر شنیده شده، اما در میان حلقه‌های آکادمیک و اندیشکده‌های مهم کشور، مدنی‌زاده همیشه حضوری جدی داشته است. او عضو هیات علمی و رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه شریف است و پیش‌تر به عنوان مشاور با بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و پژوهشکده پولی و بانکی همکاری داشته است.

در سال ۱۴۰۱ هنگامی که برخی مشاوران اقتصادی دولت به نشانه اعتراض استعفا دادند، نام مدنی‌زاده هم میانشان بود. بیانیه‌ای که همان زمان منتشر شد، لحن تلخی داشت: از عدم انسجام، از شعارزدگی و از بی‌پروایی در تصمیم‌گیری‌ها گلایه می‌کرد.

مردی میان علم و واقعیت

آن‌ها که او را از نزدیک می‌شناسند، می‌گویند مردی متین، اهل گفتگو و بی‌علاقه به جنجال است. به تعبیر برخی همکارانش مدنی‌زاده «اقتصاددان کاردان با رگه‌هایی از ایران‌گرایی» است. به عالم اقتصاد با ابزار ریاضیات نگاه می‌کند، اما می‌داند آن‌چه در خیابان انقلاب و ناصرخسرو می‌گذرد با آن‌چه در کتاب‌های دانشگاه شیکاگو نوشته‌ شده، فرق جدی دارد.

آزمون بزرگ یک چهره دانشگاهی

اگر دولت به راستی بخواهد اصلاحات ساختاری را کلید بزند، حالا بهترین وقت است. وزارت اقتصاد در شرایط امروز ایران به جای شعار بیش از هر زمان دیگری نیاز به عقلانیت دارد.

علی مدنی‌زاده نه چهره‌ای سیاسی است و نه برخلاف سایر چهره‌های عالم اقتصادی کشور علاقه ای به رسانه و تیترهای پرطمطراق روزنامه‌های اقتصادی کشور دارد. اما انتظار می‌رود همین بی‌حاشیه بودن، نقطه قوتش باشد.


کد مطلب: 235990

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/235990/گزینه-احتمالی-دولت-وزارت-اقتصاد-کیست

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir