کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

واعظی: عصبانیت تندروها نشان دهنده جدیت مذاکرات ایران و آمریکاست

20 فروردين 1404 ساعت 15:45

محمود واعظی با اشاره به اظهارات سرلشکر باقری به خبرآنلاین گفت: «اظهارات اخیر سرلشکر باقری در پیام نوروزی و اظهارات ایشان در خصوص تبادل پیام با آمریکا نیز نشانگر این است که کلیت نظام تصمیم گرفته تا موضوع هسته ای و رفع تحریم ها از طریق مذاکره و دیپلماسی حل و فصل گردد.»


به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛ مذاکره ایران و آمریکا از روز شنبه در کشور عمان آغاز خواهد شد. در این میان، حملات و هجمه های مخالفان مذاکره، چه در در شبکه های اجتماعی‌ چه در رسانه‌های نزدیک به تفکرشان، به دولت شدت گرفته است، این حملات درحالی است که بنابر گفته‌های سیاسیون، تصمیم برای مذاکرات غیرمستقیم، تصمیم نظام بوده است. 

موضوعی که محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت دوازدهم در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین، بر آن تاکید کرده و بیان کرد: « پروسه دیپلماتیک پذیرش نامه ترامپ و پاسخی که از سوی حاکمیت داده شد نشان از آن دارد که سیاست های دقیق حسب برنامه ریزی به کار گرفته شده و دیدیم که سیاست اتخاذی نظام که می تواند بخش عظیمی از توطئه ها را خنثی کند، منجر به شکل‌گیری مقدمات مذاکره شنبه شده و این یک تصمیم عقلایی، سازنده و بر محور اعتدال از سوی نظام بود.»

وی با اشاره به اظهارات سرلشکر باقری گفت: «اظهارات اخیر سرلشکر باقری در پیام نوروزی و اظهارات ایشان در خصوص تبادل پیام با آمریکا نیز نشانگر این است که کلیت نظام تصمیم گرفته تا موضوع هسته ای و رفع تحریم ها از طریق مذاکره و دیپلماسی حل و فصل گردد.»

مشروح گفتگوی محمود واعظی، رئیس دفتر دولت دوازدهم را در خبرگزاری خبرآنلاین بخوانید؛

********

* آقای واعظی! از روز شنبه مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا آغاز خواهد شد. اخیرا هم رئیس ستادکل نیروهای مسلح اظهاراتی را درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بیان کردند. ارزیابی شما از اظهارات ایشان چیست و آیا می‌توان گفت که حاکمیت برای رفع تحریم‌ها در کنار دولت قرار گرفته است؟

اگر بر روند مکاتبه آمریکا، پاسخ تهران و سیاست های اتخاذی برای انجام مذاکرات غیرمستقیم در عمان توجه و تامل کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که با هوشمندی تدبیر لازم صورت پذیرفته و مجوز انجام مذاکرات از سوی «نظام» اتخاذ شده است. اظهارات اخیر سرلشکر باقری در پیام نوروزی و اظهارات ایشان در خصوص تبادل پیام با آمریکا نیز نشانگر این است که کلیت نظام تصمیم گرفته تا موضوع هسته ای و رفع تحریم ها از طریق مذاکره و دیپلماسی حل و فصل گردد.

عصبانیت تندروها نشان دهنده جدیت مذاکرات ایران و آمریکاست

عصبانیت برخی از تندروها در مطبوعات و فضای مجازی علیه مذاکرات هم نشان دیگری از میزان جدیت و نزدیک بودن به مقصود است. نباید اجازه بدهیم که بدخواهان و دشمنان ملت ایران، از رژیم اشغال‌گر قدس تا دیگر دشمنان خارجی ، فضا را به گونه‌ای آلوده کنند که روش‌های مسالمت امیز و سیاسی موفق نشود.

رژیم صهیونیستی مخالف توافق است چون همواره در دوران جنگ غزه به دنبال رویارویی نظامی آمریکا با ایران بود و همیشه شکست خورده ؛ در سفر دو روز قبل نخست وزیر رژیم صهیونی به واشنگتن در ارتباط با ایران هم به هدفش نرسید. 

سیاست اتخاذی نظام منجر به شکل گیری مقدمات مذاکره روز شنبه شده است

 پروسه دیپلماتیک پذیرش نامه ترامپ و پاسخی که از سوی حاکمیت داده شد نشان از آن دارد که سیاست های دقیق حسب برنامه ریزی به کار گرفته شده و دیدیم که سیاست اتخاذی نظام که می تواند بخش عظیمی از توطئه ها را خنثی کند، منجر به شکل‌گیری مقدمات مذاکره شنبه شده و این یک تصمیم عقلایی، سازنده و بر محور اعتدال از سوی نظام بود. با همه اوصاف، مذاکره پیش رو موافقان و  مخالفانی نیز دارد.

دیدیم که اقتصاد کشور به واسطه خبر مثبت در پیش بودن مذاکرات عکس‌العمل مثبتی نشان داد؛ شاخص بورس با رقم قابل توجهی مثبت و قیمت ارز هم چند هزار تومان کاهش یافت. جملگی این‌ها علائمی هستند که از مذاکره برای رفع تحریم ها استقبال می شود. آنچه که تصمیم گیری شده و نظامیان مقتدر کشور هم در اتخاذ آن تدبیر حضور داشتند، سیاست کلان قوه عاقله نظام بوده است. 

قرار نیست در مذاکره عقب نشینی کنیم یا حقوق خود را نادیده بگیریم

در این میان، عده‌ای تندرو هم که در گذشته همواره هزینه سازی کرده اند و اکنون هم می‌خواهند با این سیاست های اتخاذ شده مخالفت و  کارشکنی کنند؛ حاضرند. نظام و مردم نباید به آنان اجازه دهد تا در روند مذاکرات خلل و هزینه ایجاد کنند. عقلای کشور از مردم تا نخبگان و مسئولین، علاقه‌مندند موضوعاتی که مستقیما به منافع و امنیت ملی مربوط است، از طریق روش های مسالمت آمیز سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل گردد. 

باید تاکید کرد که قرار نیست در مذاکره عقب‌نشینی کنیم یا حقوق خود را نادیده بگیریم. درست است که ایران در راستای صلح طلبی مسیر دیپلماسی را ترجیح می‌دهد، اما به‌ وقت ضرور می داند که چگونه و کجا به بهترین نحو از تمامیت ارضی و ملت سرفراز ایران دفاع کند.

طرف های مقابل به این نتیجه رسیده اند که ایران در بیش از ۴۰ سال گذشته در برابر اقسام تهدیدها به شکل کاملا عزتمندانه ایستاده است. ما خواهان صلح هستیم، اما هرگز آنچه منافع و امنیت ملی را تامین نکند،نمی‌پذیریم.

آنچه روزنامه کیهان نوشت، حرف مخربی بود که به هیچ وجه در سیاست کشور جایی ندارد

به طور مثال، آنچه روزنامه کیهان نوشت، حرف مخربی بود که به هیچ وجه در سیاست کشور جایی ندارد و ممکن است هم ردیفان و همفکران جریان کیهان مواضع غیر سازنده‌ای داشته باشند، اما ضروری است تا حاکمیت و دولت بدان توجه نکرده و صرفا منافع ملی را در نظر بگیرند. 

مردم آگاه ایران در انتخابات تیرماه ۱۴۰۳، انتخاب خود را کردند و به رقیبی که تند و اندیشه هایش از عوامل اصلی ناترازی ها و وضعیت موجود کشور است رأی ندادند. این تصمیم بر این اساس بود که با آرامش زندگی کنند و به همین دلیل مسیر بازگشت به رفاه از طریق تنش زدایی و تعامل سازنده داخلی و بین المللی را برگزیدند.

دولت و تیم مذاکره‌کننده نباید به علامتی که تندروها می‌دهند توجه کنند

* شما به مطلب روزنامه کیهان اشاره کردید، چقدر طرح مسائلی چون ترور ترامپ یا حملات رسانه‌ای و سایبری مخالفان مذاکره می‌تواند در روند مذاکرات تاثیر گذاشته و مانع تراشی کند؟

گمان می‌کنم تیم مذاکره‌کننده باید مورد حمایت حداکثری مردم و حاکمیت قرار بگیرد؛ یعنی به این شکل نباشد که تیم مذاکره‌کننده فقط با پشتوانه دولت پای میز مذاکره حضور یابد. اصلی ترین عامل نیل به مذاکره نتیجه بخش تقویت اعتماد به نفس رئیس و تیم مذاکره از طریق حمایت های حاکمیت و مردم است تا به واسطه مشروعیت بالا با قدرت تمام مذاکره کند. 

هرچه اعتماد به نفس تیم مذاکره‌کننده بالا باشد و یقین داشته باشد که مورد حمایت مردم و حاکمیت است، قطعا با قدرت بیشتری منافع ایران را کسب و تضمین می نماید.

دولت و تیم مذاکره‌کننده نباید به علامتی که تندروها می‌دهند توجه کنند. ممکن است، گروه‌هایی باشند که منافع‌شان در بحران، جنگ و تحریم است؛ اما اکثر مردم ایران، دولت و حاکمیت به دنبال رفع تحریم‌ها و زندگی در رفاه، آرامش و امیدواری هستند و قطعا مسیر اعتدال که دولت وفاق با همراهی حاکمیت در نظر گرفته، مورد استقبال مردم خواهد بود.

ضروری است تیم مذاکره‌کننده برای موفقت مورد حمایت حداکثری «مردم» و «نظام» قرار بگیرد

* آقای واعظی، چقدر فضای فعلی کشور شبیه فضای قبل از تصویب برجام است و می تواند تاثیر گذاری برای یک توافق جدید داشته باشد؟
 
معتقدم ضروری است همبستگی و اتحاد نهادها و قوای سه‌گانه بیش از پیش تقویت شود تا تیم مذاکره‌کننده و دولت بیش از سال‌های قبل از برجام، مورد حمایت قرار بگیرند تا موفقیت کشور تضمین شود. شرایط اقتصادی، وضعیت نامتعادل منطقه و جملگی نارسایی ها به ما این علامت را می دهد که ضروری است تیم مذاکره‌کننده برای موفقت مورد حمایت حداکثری «مردم» و «نظام» قرار بگیرد. 


کد مطلب: 235108

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/235108/واعظی-عصبانیت-تندروها-نشان-دهنده-جدیت-مذاکرات-ایران-آمریکاست

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir