کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در نشست خبری رئیس هیئت مدیره یوبیتکس مطرح شد؛

فرار مغزها در حوزه فناوری از کشور

13 اسفند 1403 ساعت 11:12

مدیران یوبیتکس نسبت به نبود رویکرد گفتگو محور تنظیم‌گران و دولت نسبت به حوزه کریپتو معترض بودند. از نگاه آنها، نه تنها اهداف چشم انداز ۱۴۰۴ محقق نشده بلکه در این زمینه به عقب برگشته‌ایم و امروزه در زمینه‌هایی مانند رمزارز و هوش‌مصنوعی حرفی برای گفتن نداریم


به گزارش مردم سالاری آنلاین-عیسی کشاورز، رئیس هیئت مدیره یوبیتکس گفت: امسال حدود ۴۰ درصد کاهش ارزش پول را تجربه کردیم و فشار اقتصادی و کاهش ارزش پول مردم را با ناامنی اقتصادی مواجه کرده است. براساس چشم‌انداز ۱۴۰۴ قرار بود تاکنون قدرت فناوری در منطقه باشیم اما امروزه کشورهایی مانند امارات و عربستان و ترکیه مواجه هستیم که توانسته‌اند به خوبی در موضوعات فناوری زیرساخت ایجاد و توسعه پیدا کنند. این در حالی است که به نظر می‌رسد به جای رفتن به سمت چشم‌انداز ۱۴۰۴ به عقب حرکت کرده‌ایم.

او با انتقاد از نگاه غیر تعاملی بانک مرکزی گفت: تا کنون اطلاعاتی که شاپرک از ما خواسته شامل داده‌های کاربران نشده است بلکه اطلاعات مربوط به هیات مدیره و سایر رویه‌های تجاری بوده است.

از نگاه او: حقیقت امر متکثری است و صرافی‌ها سعی دارند براساس قوانین فعالیت کنند اما دولت و بانک مرکزی حاضر به گفتگو نیستند و نمی‌خواهند شنونده یک دهه تجربه فعالیت این کسب‌وکارها باشند.

رئیس هیات مدیره یوبیتکس معتقد است: در سال ۱۴۰۴ زمین بازی و بازیگران عزصه کریپتو متفاوت خواهد شد. در حوزه رمزارز کلاهبرداری، سفته بازی یا پول‌شویی می‌تواند اتفاق بیفتاد اما همه حوزه رمزارز به این موارد خلاصه نمی‌شود و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری این حوزه قابل توجه است.

او با اشاره به موضوع ممنوعیت تبلیغات رمزارز در رسانه‌ها گفت: بانک مرکزی از ارشاد خواست جلوی تبلیغات را بگیرد. هرچند این درخواست برای تبلیغات اغواگرایانه می‌تواند درست باشد اما اینکه از سمت بانک مرکزی به این شکل ارائه می‌شود نشان دهنده بی‌تمایلی این نهاد برای گفتگو و همکاری با بخش خصوصی است‌.

او در ادامه گفت: با این کار تبلیغات به جای رسانه‌ها به سمت کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌رود که آن را از کنترل حاکمیت خارج می‌کند.

کشاورز در مورد تاثیر مسدودی درگاه‌ها از سوی بانک مرکزی گفت: حدود ۵۰ درصد از ارزش این بازار در این زمان به بازار‌های موازی رفت. همچنین به گفته او: هک صرافی بای بیت نشان داد صرافی محل امن نگهداری نیستند و محل معامله هستند.

ارکان تحول دیجیتال در کشور وجود ندارد

شهریار شفیعی، مدیر برندینگ و کسب‌وکار در این نشست گفت: بزرگترین فرصتی که از ۲۰۲۰ همراه ماست تحول دیجیتال است. این تحول چند رکن مانند بستر ارتباطات و اینترنت آزاد دارد. همچنین یکی از ارکان هر معامله پرداخت است. جهان به این نقطه رسیده که غیر از ورژن دیجیتال فیات، گونه‌های دیگری از پرداخت وجود دارد که شامل ثمن دیگری می‌تواند باشد. این به معنی انکار جایگاه و اهمین پول ملی کشور نیست.

به گفته او: اگر این اهمیت را نبینیم بخش قابل توجهی از تحول را از دست می‌دهیم. تصمیم‌گیران باید به نوعی فضا را باز کنند تا پول ملی به خطر نیفتاد. در زمینه‌هایی مانند رمزارز و هوش مصنوعی جایگاهی در جهان نداریم و قوانین به جای باز کردن فضا، دست فعالان را بسته‌اند.

شفیعی در ادامه گفت: امروزه ICO در حال جایگزینی با IPO است. به این صورت که ارزش‌های یک بنگاه به جای سهام از طریق توکن و در بستر تبادلی صرافی‌ها به صورت قاتونی قابل معامله است.

او در پاسخ به پیوست در این مورد که با توجه به ایجاد بستر به دست صرافی‌های شناخته شده جهانی برای تامین مالی و حمایت از پروژه‌های کریپتو و هم‌زمان ممنوعیت و محدودیت‌های در نظر گرفته شده از سوی سند بانک مرکزی، به عنوان تنها سندی که شکل اجرایی به خود گرفته است، آیا امکان شکل‌گیری این فعالیت‌ها در میان پلتفرم‌های داخلی برای سال آینده وجود خواهد داشت گفت: به صورت کلی صرافی محل عرضه است و باید از نظر قانون امکان ICO به‌وجود آید.

او اضافه کرد: باتوجه به تجربه‌های تلخی مانند توکن RGB سینا استوی، به نظر نمی‌رسد به این سمت حرکت کنیم. در فضایی که نگاه محافظه کارانه، امنیتی و همچنین علاقه به این موضوع که همچی دست خودمان باشد، امکان نوآوری از میان می‌رود. به جای بسترسازی برای شفاف‌تر شدن متاسفانه به سمت زیرزمینی شدن پیش می‌رویم.

کپی ترید حلال را ایجاد می‌کنیم

مهرداد خانبانی، مدیر دپارتمان فنی و زیرساخت یوبیتکس در مورد برنامه‌های این پلتفرم در سال آینده گفت: یوبیتکس برنامه دارد در سال آینده موضوع کپی ترید حلال را ایجاد کند. فضایی که مدیریت ریسک را برای مشتریان انجام دهد و تست‌هایی برای تریدرها در نظر گرفته شده است. استفاده از کلمه حلال به این موضوع اشاره دارد که تریدر در سود و زیان مشارکت داده می‌شود. دیگر برنامه یوبیتکس معاملات آنلاین طلای آبشده است که با مجموعه‌هایی مانند داریک صحبت‌هایی انجام شده تا مشتریان بتوانند در یک محل رمزارز و طلا را معامله کنند.

او با اشاره به شکل‌گیری پلتفرم‌های طلای آنلاین گفت: هنوز مشکل تنظیم‌گری کریپتو حل نشده بود که طلایی‌ها وارد شدند و امروز نگرانی‌هایی در اخبار در مورد خالی فروشی مطرح می‌شود.

خانبانی در مورد چالش‌های این حوزه گفت: یکی از موضوعات خروج منابع انسانی این حوزه است. میانگین رنج سنی توسعه‌دهنگان ۲۵ سال است و باتوجه به نگرانی‌ها، معمولا مهاجرت می‌کنند. در موضوع توسعه، حرفی برای گفتن نداریم و اکثر صرافی‌ها تنها با لیست کردن شت‌کوین‌ها فعالیت می‌کنند و توسعه یا ابزاری دیده نمی‌شود. اما ایده‌ها از ایران به عبرستان و امارات و دیگر کشورها فرار می‌کنند. منابع انسانی حوزه فناوری آینده روشنی مقابل خودش نمی‌بیند و می‌توان انتظار بحران منابع انسانی را به زودی داشت.


کد مطلب: 233102

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/233102/فرار-مغزها-حوزه-فناوری-کشور

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir