کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

طرح مشترک پاریس و لندن برای آتش‌بس یک‌ماهه در اوکراین

13 اسفند 1403 ساعت 15:00

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه از طرح مشترک پاریس و انگلیس برای آتش‌بس یک‌ماهه در اوکراین خبر داد.


مکرون در مصاحبه‌ای با روزنامه فرانسوی فیگارو که بامداد دوشنبه منتشر شد، با اعلام این خبر گفت که این طرح شامل «آسمان و دریا و زیرساخت‌های انرژی» خواهد بود و مزیت آن این است که «می‌دانیم چگونه آن را بسنجیم.»

رئیس جمهور فرانسه اذعان کرد اجرای آتش‌بس در امتداد خط مقدم جنگ کاری «بسیار دشوار» است. مکرون همچنین گفت که در نیروهای صلحبان در زمان دیگری به اوکراین اعزام می‌شوند اما «در هفته‌های آینده نیروهای اروپایی به اوکراین نخواهند رفت.»

وی به فیگارو گفت: ما خواهان صلح هستیم اما بدون ضمانت و به هر بهایی آن را نمی‌خواهیم. مکرون اظهار کرد که با توجه به تغییر اولویت‌های آمریکا، کشورهای اروپایی باید سه تا ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه دفاعی اختصاص دهند.

وی افزود: روسیه در سه سال گذشته ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به مسائل دفاعی اختصاص داده است. بنابراین، باید برای اتفاقات بعدی آماده شویم.

براساس آنچه در گزارش ایرنا آمده است، مکرون و سران و مقام‌های بلندپایه اروپایی، کانادا و ناتو روز یکشنبه در نشستی در لندن درباره امنیت اروپا و تحولات اوکراین گفت‌وگو کردند.

شرکت‌کنندگان در این نشست بر ادامه حمایت از اوکراین و افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی تاکید کردند. کی‌یر استارمر نخست وزیر انگلیس پس از این نشست اعلام کرد که اروپا باید «کارهای سنگینی» در قبال اوکراین انجام بدهد و برقراری صلح در قاره اروپا باید از حمایت قوی آمریکا برخوردار باشد.

اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا هم گفت که اروپا باید فورا تجدید تسلیحاتی کرده و به آمریکا نشان دهد که برای دفاع از دموکراسی آماده است.

آغوش باز لندن برای کی‌یف

به گزارش اکوایران، نخست‌وزیر بریتانیا، کی‌یر استارمر، روز شنبه با آغوشی گرم از رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، استقبال کرد. زلنسکی پس از درگیری با رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، در کاخ سفید، برای گفت‌وگو به لندن سفر کرده بود.

در همین حال رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، روز شنبه با زلنسکی و ترامپ گفت‌وگو کرد و در مصاحبه‌ای پس از تنش‌های روز جمعه در کاخ سفید، خواستار آرامش شد.

در لندن، جمعیتی از مردم هنگام ورود زلنسکی به دفتر استارمر در داونینگ استریت برای گفت‌وگو، پیش از نشست رهبران اروپایی که زلنسکی روز یکشنبه برای بحث درباره طرح صلح اوکراین در آن شرکت خواهد کرد، او را تشویق کردند.

استارمر به زلنسکی گفت: «امیدوارم بخشی از آن تشویق‌ها را که در خیابان بود شنیده باشید. این صدای مردم بریتانیا است که آمده‌اند تا نشان دهند چقدر از شما حمایت می‌کنند و عزم راسخ ما برای ایستادن در کنار شما است.»


کد مطلب: 233099

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/233099/طرح-مشترک-پاریس-لندن-آتش-بس-یک-ماهه-اوکراین

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir