; ?>; ?> مردم سالاری آنلاين - پزشکیان: باید نوع صحبت با نسل‌های مختلف را یاد بگیریم - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پزشکیان: باید نوع صحبت با نسل‌های مختلف را یاد بگیریم

7 اسفند 1403 ساعت 18:15

رئیس جمهور با اشاره به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان به عنوان ماه خودسازی گفت: بیایید ماه رمضان امسال را فراتر از دغدغه امتناع از خوردن و آشامیدن، فرصتی برای ارتقای اخلاق و رفتار سازمانی نیروی انسانی ببینیم.


به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛  مسعود پزشکیان امروز _ سه شنبه هفتم اسفند ۱۴۰۳_ در آئین اختتامیه چهل و دومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: خیلی خوشحالم در حضور شما نویسندگان و هنرمندان و ادیبان هستم. حرف زدن پیش شما زیره به کرمان بردن است. علم و عالم و کتاب در اعتقاد ما جایگاه ویژه‌ای دارد. از نظر اعتقادی نیز یک حدیث قدسی است که می‌گوید، حیات الارض بالانسان و حیات انسان به علم و حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است. این نگاه و این باور اگر در هر انسانی باشد تصور این‌که این هستی با این عظمت برای این بوده که انسانی خلق شود. خلق انسان برای علم بوده و این علم وقتی با عمل توام شود، می‌تواند نتیجه دهد. این عمل اگر با اخلاص برای خدا به عبارت دیگر کار برای مردم باشد، مشکلی باقی نخواهد بود.

وی تصریح کرد: اینگونه نیست که فقط یک راه وجود داشته باشد. حتما راه های مختلفی وجود دارد. افرادی که تجربه دارند می توانند آن را به مدیران و جوانان ما منتقل کنند. اینکه تصور کنیم حتما از یک راه بابد به نتیجه برسیم، اگر نکنیم یعنی بن بست. انسان در قبال تمام موانع و مشکلات توانسته‌اند راه برون رفت پیدا کنند.

وی خاطرنشان کرد:  این خیلی مهم است که نوع صحبت با نسل‌های مختلف را یاد بگیریم. نوشته‌اند مشکل مملکت ساخت مدرسه نیست مشکل مملکت نوع آموزش درون مدرسه است. اگر قادر باشیم به بچه ها نوع گفت‌وگو و نوع حل مسئله و نوع تعامل و تفکر سیستمی را آموزش داده و آن‌ها را از تک بعدی و یک سو نگری بیرون بیاوریم ما برنده شدیم. من در این سن به سادگی قابل تغییر نیستم اما اگر به فرزندان ما از کودکی درست گفت وگو کردن و درست نقد کردن و سیستمی دیدن و تصمیم گرفتن را یاد دهیم مشکل غیرقابل حلی باقی نخواهد ماند.

رئیس‌جمهور در پایان بیان کرد: ما به شدت به اساتید و دانشمندان و نویسندگان خود نیاز داریم. باید نوشته ها را به مخاطبین مورد نظر برسانیم. سپس تغییر رفتاری در آن‌ها ایجاد شود که کتاب را مقدس دانسته و بخوانند و کتاب را بفهمند و در عمل پیاده کنند. ما هر کاری بتوانیم در این مسیر انجام خواهیم داد. شما می‌توانید در حل مشکلات به ما کمک کنید. ما قادر هستیم با کمک کتاب و عالمان و دانشمندان برای همه دردها درمانی پیدا کنیم.

پزشکیان در نشست شورای توسعه فرهنگ قرآنی: از خودمان بپرسیم چرا تصمیمات و اقدامات ما نتیجه معکوس می‌دهد؟

نشست شورای توسعه فرهنگ قرآنی صبح امروز؛ سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ با حضور مسعود پزشکیان برگزار شد و علاوه بر ارائه گزارش‌هایی از آخرین وضعیت تحقق شاخص‌های توسعه فرهنگ قرآنی در کشور و نیز نهضت زندگی با آیه‌ها و ویژه برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان، کلیات برنامه‌های سال ۱۴۰۴ این شورا در راستای اجرای اسناد راهبردی منشور توسعه فرهنگ قرآنی مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس جمهور در این مراسم ضمن قدردانی از زحمات و اقدامات صورت گرفته از سوی این شورا، اظهار داشت: فراگیری قرائت صحیح قرآن و مداومت در آن یک امر است، اما عمل کردن به قرآن بسیار فراتر و مهم‌تر است. امام حسین (ع) می‌فرمایند که «اَلْإِمَامُ إِلاَّ اَلْحَاکِمُ بِالْکِتَابِ اَلْقَائِمُ بِالْقِسْطِ اَلدَّائِنُ بِدِین الحق»؛ مدیر و مدیریت کشور باید عامل به کتاب باشد و نه صرفا خواندن کتاب.

وی با تاکید بر این‌که «اگر به شکل صحیح و دقیق به دستورات دینی عمل می‌کردیم، دشمنان نمی‌توانستند ما را تحت فشار بگذارند»، تصریح کرد: از شهید بهشتی نقل است که می‌گفتند هر جا دیدید رویه‌های عادلانه، عاقلانه و منصفانه اجرا می‌شود، آنجا اسلام حاکم است و هر جا که غیر از این بود، هر قدر هم ادعای اسلامی بودن داشته باشند، غیر اسلامی است. ما نیاموختیم که اسلام را چگونه در رفتار و عمل خود اجرا کرده و نشان دهیم.

پزشکیان اضافه کرد: بیایید یک الگوی ارتقای رفتار سازمانی طراحی و اجرا کنیم و تاثیرات آن را در اجرای دستورات الهی در فاصله ماه رمضان امسال تا ماه رمضان بعدی ارزیابی کنیم. در این برنامه صرف‌نظر از اینکه یک کارمند چه دینی و باوری دارد، تلاش کنیم تا اخلاق انسانی او ارتقا یابد و با مردم با نهایت احترام برخورد کند؛ از خودمان بپرسیم چرا ماه‌های رمضان متعددی را گذرانده‌ایم اما تغییری در حال و اخلاق ما رخ نداده و تلاش کنیم یک گام به پیش برداریم.

وی با طرح این سوال که «از خودمان بپرسیم چرا تصمیمات و اقدامات ما نتیجه معکوس می‌دهد»، خاطرنشان کرد: با طراحی و اجرای این برنامه باید تلاش کنیم بستری فراهم کنیم که در آن دستورات قرآن از جمله هدایت به صراط مستقیم و احراز از ضلالت در عمل پیاده شوند. یکی از شاخص‌های ضلالت تبعیت از هوای نفس است و باید در قالب این برنامه چارچوبی طراحی و اجرایی کنیم که مدیران و کارکنان دستگاه‌ها در مقابل حق و عدالت پا روی هوای نفس خود بگذارند.


کد مطلب: 232775

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/232775/پزشکیان-باید-نوع-صحبت-نسل-های-مختلف-یاد-بگیریم

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir