وزیر کشور دولت روحانی به ارائه توضیحاتی در خصوص نحوه مواجهه با کشف حجاب در کشور پرداخت.
رحمانی فضلی : بیحجابی به وسیلهای برای اعتراض به وضع موجود تبدیل شد
26 بهمن 1403 ساعت 21:20
وزیر کشور دولت روحانی به ارائه توضیحاتی در خصوص نحوه مواجهه با کشف حجاب در کشور پرداخت.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛ عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور دولت روحانی با اشاره به نحوه مدیریت مسئله کشف حجاب و تمهیدات وزارت کشور برای جلوگیری از تنشآفرینی گفت: ما به صورت مرتب در جلسات ستاد امر به معروف و نهی از منکر به ریاست آقای جنتی شرکت میکردیم و در وزارت کشور هم برای موضوع تحریک مردم و نوع مواجهه با مردم طوری طراحی کرده بودیم که اولا باعث تحریک بیشتر مردم و ایجاد تنش نشود. ثانیا نوع برخوردها به صورت مستمر، کاملاً قانونی و در بستر اجتماعی صورت گیرد. تقریباً در زمان ما چنین مشکلاتی نداشتیم ولی نیروی انتظامی کاملا وظیفه خودش را انجام میداد. به عنوان مثال، تذکرات به ماشینهایی که اقدام به کشف حجاب کرده بودند، انجام میشد.
رحمانی فضلی در گفت و گوی خود با برنامه حضور که در جماران منتشر شده گفت: ما اولویت را برای برخورد با تخلفات در اماکن دولتی و بیمارستانها قرار داده بودیم که در اختیار دولت است و قانون دارد و بعد به مکانهایی مانند پارکها و سایر نقاط عمومی میپرداختیم به نحوی که تهییج کننده نباشد. واقعا همه هدف ما این بود که ضمن اینکه این مسئله یک امر دینی است، ما باید با ابزار، روشها و شیوههای عقلانی و اخلاقی مطلوب باید با این قضیه برخورد شود.
بیحجابی به وسیلهای برای اعتراض به وضع موجود تبدیل شد
وزیر اسبق کشور با بیان اینکه نظرسنجیها نشان میداد، کسانی که علاقهمند به بیحجابی بودند، درصد بسیار کمی از جامعه هستند و حتی به یک درصد هم نمیرسید، گفت: ما نباید تهران و چهارتا خیابان و محله را ببینیم؛ باید کل کشور را بررسی میکردیم و در کل کشور عدد همین بود. هدف ما این بود که برخورد با مسئله حجاب به گونهای باشد که مردم تحریک نشوند.
وی افزود: مسئله حجاب آن زمان هم بود ولی بعدها از حوزه وجودی خودش که یک امر دینی و مذهبی هست، خارج شد و به یک موضوع سیاسی و اجتماعی تبدیل شد. افرادی که از شرایط ناراضی بودند، فکر میکردند با بیحجابی یا بیاعتنایی به این مسئله، میتوانند به نوعی اعتراض کنند. من همیشه گفتهام که مواجهه با موضوع حجاب، یک مسئله چند وجهی و ظریف که باید واقعا مراعات شود.
رحمانی فضلی ادامه داد: تا سال ۱۴۰۰ شرایط به گونهای مدیریت میشد که این نوع اتفاقات نیفتد؛ اما در ۴۰۱ به بعد شاهد بودید که آن اتفاقات رخ داد. حالا اگر ما در آن شرایط و وضعیت میتوانستیم حجاب را حفظ کنیم و شاید کار فرهنگی بیشتری نیاز بود که انصافا در این زمینه کم کار کردهایم ولی وقتی به امر حجاب بیتوجهی و به بیحجابی تبدیل شد، دوباره احیا کردن آن، کار سختی خواهد بود. ما تلاش کردیم که مواجهه با مردم به گونهای نباشد که موجب لجاجت یا خدای ناکرده برخورد یا عصبانیت مردم شود و فضای کار از دست برود، اما این اتفاق به هر حال رخ داد.
قانون حجاب، در این مقیاس وسیع، به تمهیدات، ابزارها و عده و عُده زیادی نیاز دارد
وی در واکنش به اظهارات یک نماینده مجلس که مدعی شده بود دبیر شورای عالی امنیت ملی جلوی اجرای قانون عفاف و حجاب را گرفته، بیان داشت: یک فرد بهتنهایی نمیتواند مانع اجرای یک قانون شود و اجرای هر قانونی نیازمند تمهیدات است. ما میتوانیم از صبح تا شب قانون بنویسیم، مثلاً قانونی بنویسیم که ظرف ۲۴ ساعت معیشت همه مردم درست شود؛ آیا درست میشود؟ اجرای هر قانونی نیازمند مقدمات و تمهیدات لازم است. در غیر این صورت، مانند هزاران قانون دیگر، کنار گذاشته میشود و به بایگانی میرود.
در مورد قانون جدیدی که در حال حاضر تصویب شده است، من به حسن و قبح قانون کاری ندارم و بحث من حقوقی نیست. من به عنوان وزیر کشور سابق میگویم که اجرای این قانون در این مقیاس وسیع، به تمهیدات، ابزارها و عده و عُده زیادی نیاز دارد. نیروی انتظامی که مسائل اولویتدار زیادی دارد و شما میخواهید دائم او را درگیر مسئله حجاب کنید، نمیتواند تمام ظرفیت خود را صرف اجرای این قوانین کند. قوه قضائیه که با حجم زیادی از پروندههای معطل شده مواجه است، آیا توانایی اجرایی این قوانین را دارد یا نه؟
کد مطلب: 232074