«دیمیتری مدودف» رئیسجمهور و نخستوزیر سابق روسیه در پیامی نوشت: «ما هیچ راهی نداریم که بدانیم ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود چقدر دستاورد خواهد داشت، اما او شروعی بسیار سرگرمکننده دارد.»
کنایه روسیه به ترامپ/ شروعی بسیار سرگرمکننده دارد
20 دی 1403 ساعت 14:20
«دیمیتری مدودف» رئیسجمهور و نخستوزیر سابق روسیه در پیامی نوشت: «ما هیچ راهی نداریم که بدانیم ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود چقدر دستاورد خواهد داشت، اما او شروعی بسیار سرگرمکننده دارد.»
مدودف که در حال حاضر نایب رئیس شورای امنیت روسیه است، در تلگرام نوشت: «استدلال او به اندازه کافی روشن به نظر میرسد. راهحل سریعی برای درگیری در اوکراین وجود ندارد؛ اقتصاد ایالات متحده با سرعتی آرام پیش خواهد رفت؛ حتی مبارزه با مهاجران هم بعید به نظر میرسد که به پیروزی چشمگیری ختم شود.»
سخنگوی دولت ایران خبر داد که سند جامع همکاریهای ایران و روسیه هفدهم ژانویه امضا میشود.
ترامپ در دوران ریاستجمهوری اول خود تمایل داشت روابط بهتری با روسیه برقرار کند، اما سیاستهای او گاهی متناقض بود. او قول داده در صورت انتخاب مجدد، جنگ اوکراین را «سریع» پایان دهد. این ادعا احتمالا بر اساس مذاکره مستقیم با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و فشار بر کییف برای توافقنامه صلح است. اما تحلیلگران تردید دارند که چنین رویکردی بدون توجه به پیچیدگیهای سیاسی و نظامی بحران اوکراین امکانپذیر باشد.
روسیه به دلیل تجربیات گذشته، از موفقیت ترامپ در پیشبرد برنامههایش در سیاست خارجی، بهویژه در مورد اوکراین، تردید دارد. در زمان ریاستجمهوری اول ترامپ، اگرچه او سیاستهایی نظیر مخالفت با ناتو و کاهش حمایت نظامی از اروپا را مطرح کرد، اما در عمل تحریمها علیه روسیه ادامه یافت و حتی گسترش یافت. این تناقضات احتمالا باعث میشود روسیه اعتماد کمتری به وعدههای او داشته باشد.
در حالی که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور در حال کنارهگیری آمریکا حمایت گستردهای از اوکراین کرده و کمکهای نظامی و مالی متعددی ارائه داده است، ترامپ ممکن است در دوره دوم ریاستجمهوری خود این رویکرد را تغییر داده و حمایت آمریکا را کاهش دهد. این امر میتواند به نفع روسیه باشد، اما در عین حال تردیدهایی وجود دارد که آیا این کاهش حمایت، واقعا منجر به صلح خواهد شد یا خیر.
در حالی که اوکراین از آغاز «اقدامات تهاجمی جدید» در منطقه کورسک خبر داده است، روسیه با جنگنده مافوق صوت سوخو-۳۴ به نیروهای اوکراینی در این منطقه حمله کرد.
همچنین مدودف در سخنانش اشاره به «سرعت آرام» اقتصاد آمریکا دارد. این نکته میتواند به محدودیتهای داخلی آمریکا در تأمین هزینههای نظامی و حمایت بینالمللی اشاره داشته باشد. ترامپ احتمالا در تلاش خواهد بود این هزینهها را کاهش دهد و از آنها برای بهبود شرایط اقتصادی داخلی استفاده کند، اما چنین تصمیماتی ممکن است به پیچیدگی بیشتر بحران اوکراین منجر شود.
نقش بازیگران دیگر مانند اتحادیه اروپا و چین هم در حلوفصل بحران اوکراین کلیدی است. حتی اگر ترامپ بخواهد آمریکا را از این درگیری خارج کند، فشار سایر بازیگران بینالمللی و منطقهای میتواند بر سیاستهای او تأثیرگذار باشد.
کد مطلب: 230030