کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قرص لوراتادین چیست؟ آیا خواب آور است

25 آذر 1403 ساعت 0:46

 قرص لوراتادین زیر مجموعه گروه آنتی هیستامین ها است و با استفاده از آن می توان علائم مربوط به آلرژی چون قرمز شدن چشم، خارش چشم، گرفتگی بینی و آبریزش بینی، عطسه کردن و کهیر ریختن را کمتر کرد و آنها را درمان نمود‌.


هیستامین که طی واکنش آلرژیک به وسیله بدن آزاد می‌شود با مصرف این قرص مسدود میشود.
قرص لوراتادین را برای آلرژی های مختلف چون آلرژی های غذایی و یا آلرژی به نیش حشرات مورد استفاده قرار می دهند و برای کنترل و کاهش آلرژی دارویی مفید است.
استفاده از لوراتادین برای کاهش التهابات کهیر مناسب نیست و برای آلرژی های جدی چون آنافیلاکسی کاربرد ندارد. این دارو را آنتی هیستامین نسل دوم دانسته و دارای عوارض و خطر کمتری در مقایسه با آنتی هیستامین نسل اول است.
 در صورت مصرف خود سر این دارو باید دستورالعمل آن را کامل مطالعه کنید و از پزشک خود در رابطه با مصرف آن سوال کنید.

دلیل استفاده از داروی لوراتادین

داروی لوراتادین که به صورت قرص و شربت موجود است، جزو دارو های آنتی هیستامین می باشد که جهت رفع و درمان علائم آلرژی مورد استفاده قرار می گیرد.
 از جمله علائم آلرژی می توان به موارد زیر اشاره کرد: داروی لوراتادین باعث انسداد ماده شیمیایی که در پاسخ به آلرژی ترشح می گردد (هیستامین) میشود و شدت علائم ناشی از این آلرژی را کاهش می دهد.

نکات کاربردی در رابطه با مصرف قرص لوراتادین

برای استفاده از قرص لوراتادین به نکات زیر توجه کنید:

میزان مصرف قرص لوراتادین و زمان مصرف آن

دوز مصرفی قرص لوراتادین با توجه به سن، وزن بیمار و مقدار شدت علائم مشخص میشود و در هر فرد متفاوت است.
قرص لوراتادین ۱۰ جهت درمان علائم مربوط به آلرژی مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا یک قرص در روز تجویز می‌شود.
 اما باز هم پزشک با توجه به شرایط بیمار دوز و مقدار آن را مشخص می کند.
قرص لوراتادین را بهتر است یکبار در روز و طبق دستور پزشک مصرف نمود.
استفاده مکرر از آن با عارضه های جانبی همراه است. این دارو را باید در ساعات مشخص و همراه با غذا یا بدون غذا استفاده نمود.
اگر در مصرف دارو زیاده روی کردید یا با عوارض جدی چون مشکل تنفسی و یا از حال رفتن مواجه شدید حتما با اورژانس تماس بگیرید.

قرص لوراتادین، سرماخوردگی و فشار خون



پزشکان قرص لوراتادین را در صورت وجود سرماخوردگی در کودکان و بزرگسالان تجویز می کنند تا علائم سرفه و آبریزش بینی را کاهش دهند.
البته این قرص در مقایسه با برومفنیرامین یا کلرفنیرامین که جزو آنتی هیستامین های قدیمی است اثرگذاری کمتری در مواقع سرماخوردگی دارد.
استفاده از این قرص باعث بالا رفتن فشار خون نمی‌شود اما باز هم بیمارانی که دارای فشار خون بالا و بیماری قلبی هستند باید پیش از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنند.

عوارض قرص لوراتادین

مصرف قرص لوراتادین برای کاهش علائم آلرژی مناسب است اما همانند هر دارویی در کنار مزایایی که دارد با یکسری عوارض نیز همراه است از جمله:
باعث بروز سر درد میشود.
خواب آلودگی را در فرد ایجاد می کند‌.
موجب خشکی دهان میشود.
با خستگی و حالت تهوع همراه است.
در فرد سرگیجه را به وجود می آورد.
 با مشکلاتی برای خواب فرد همراه است.
موجب بروز درد در ناحیه شکم می‌شود.
عوارض ذکر شده جزو عوارض خفیف ناشی از مصرف لوراتادین هستند اما چنان چه با مصرف آن دچار عوارض شدید، شدید حتما پزشک خود را در جریان بگذارید. از جمله عارضه های شدید و جدی ناشی از مصرف این دارو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
متورم شدن صورت، ایجاد کهیر و تورم در قسمت گلو
ایجاد مشکلاتی در تنفس فرد
تشنج کردن
داشتن تپش قلب یا ضربان قلب نامنظم
 وجود زردی در چشم و پوست‌

خواب آور بودن قرص لوراتادین

لوراتادین نوعی آنتی هیستامین است که در مقایسه با آنتی هیستامین نسل اول با خواب آلودگی همراه نیست. اما این امکان وجود دارد که بعضی افراد با مصرف این دارو دچار خواب آلودگی شوند.

تداخلات دارویی لوراتادین

داشتن تداخل دارویی عملکرد دارو و اثری که باید بگذارد را تغییر می دهد و ریسک بروز عوارض را بالا می برد.
پس حتما باید پزشک خود را در جریان تمام دارو های مصرفی خود قرار دهید تا با توجه به آنها دارو برای شما تجویز نماید و هر گز خودسر اقدام به مصرف دارو یا افزایش دوز مصرفی نکنید.
این دارو از آنجا که دارای ترکیباتی چون داروی دسلوراتادین‌ است پس نباید همراه با این دارو مورد استفاده قرار بگیرد.
در زمان انجام بعضی آزمایشات چون آزمایشات پوستی مربوط به آلرژی استفاده از لوراتادین باعث ایجاد نتیجه ای کاذب میشود از این رو در آن زمان نباید مصرف گردد.
از جمله تداخلات دارویی لوراتادین می توان به دارو های زیر اشاره نمود:
داروی دیفن هیدرامین
داروی لووسولپیرید
داروی استامینوفن
داروی آمزینیوم
داروی بتاهیستین
داروی سیمتروپیوم
 داروی بلونانسرین

موارد احتیاط قرص لوراتادین

استفاده از این دارو مطابق با دستور پزشک موجب خواب آلودگی نمی‌شود اما بهتر است تا هوشیاری کامل بعد از مصرف این دارو از رانندگی کردن خودداری کنید.
در صورت مصرف این دارو و ایجاد التهابات کهیری حتما به پزشک خود اطلاع دهید زیرا ممکن است نشانه ای از ایجاد عوارض جدی باشد‌.
ممکن است قرص جوشان لوراتادین دارای اسپارتام‌ باشد، در صورت داشتن محدودیت در مصرف آسپارتام یا فنیل آلانین‌ پیش از مصرف لوراتادین حتما با پزشک خود در این زمینه مشورت نمایید.
افراد سالمند در مقابل عوارضی چون گیجی و عدم هوشیاری با عدم تعادل مواجه می‌شوند و میزان حساسیت بیشتری را از خود نشان می دهند.


کد مطلب: 228459

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/228459/قرص-لوراتادین-چیست-آیا-خواب-آور

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir