کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نماینده مجلس: فشار ممنوعیت واردات بر مردم است

17 آذر 1403 ساعت 19:45

ممنوعیت واردات کالا مساله‌ای است که بخشی از مجلس شورای اسلامی هم با آن موافق نیست. تعدادی از نمایندگان مجلس معتقدند این مساله هم برای دولت و هم برای مردم مشکلات زیادی ایجاد کرده است.


به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛ هادی محمدپور در پاسخ به این پرسش که به نظر شما مردم از ممنوعیت واردات سود بردند یا ضرر کردند، عنوان کرد: «نگرانی بعضی از موافقان عدم واردات کالاهای خارجی، توجه به کالاهای لوکس کم‌مصرف است. اما نباید فراموش کرد اگر واردکنندگان‌ بیشتر نگاه‌شان به مصارف داخلی باشد به سمت کالای لوکس نمی‌رویم.»

 

این نماینده مجلس گفت: «امروز واردات گوشی دومین واردات اصلی برای سرمایه‌گذاران و تاجرانی است  که در شرایط فعلی اقتصاد کشور کار می‌کنند؛ همان طور که می‌دانید به این کالاها ارز نیمایی داده نمی‌شود و فقط به کالای اساسی و دارو اختصاص پیدا می‌کند. در چنین شرایطی فشار این تصمیم به مردم مصرف‌کننده می‌آید و کالایی را که توسط برخی لوکس نامیده می‌شود اما مردم به آن نیاز دارند، باید گران‌تر بخرند.»

او تاکید می‌کند که ایجاد توازن میان واردات کالاهای اساسی کشور و کالاهای ضروری مردم می‌تواند اقتصاد را متحول کند.

محمدپور در این راستا گفت: «بعضی از کالاها در گذشته لوکس نامیده می‌شدند اما امروز عصای دست مردم و ابزار کار محسوب می‌شوند؛ اگر ما این تفاوت‌ها و این نیازها را بشناسیم قطعا بیشتر به درد مردم خورده‌ایم. از ماشین‌آلات تا تلفن همراه نیاز امروز مردم است. فشار عدم واردات قانونی آنها بر مردم است.»

 

وی درباره این‌که گفته می‌شود تامین کسری بودجه دولت از طریق حق گمرک انجام می‌شود، گفت: «یکی از ویژگی‌های لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه ۱۴۰۴ شفافیت و جامعیت آن است. یعنی از امروز تمام نمایندگان مجلس می‌دانند دولت کسری‌اش چقدر خواهد بود و ناترازی‌اش از هم اکنون مشخص است. دولت منابع درآمدی زیادی دارد؛ ۴۴ درصد از محل نفت است، ۳۹ درصد از محل دریافت مالیات‌ها است و ۲۰ تا ۲۵ درصد از محل حقوق گمرکی و صادرات و موضوعات مختلف است. از امروز من شفاف می‌گویم برای مردم کاملا ملموس خواهد شد هر یک از این درآمدها روی دیگری تاثیر نخواهد داشت و در بحث حقوق گمرکی امروز دولت نگاهش به موضوع صادرات است.»

 

وی با اشاره به لایحه تجارت بین ایران و سوریه بیان کرد: «مثلا در بحث کشور سوریه لایحه‌ای که دولت آورد با موافقت اکثر نمایندگان روبه‌رو شد. برای ۸۸ قلم کالا مجلس برای بخشودگی کامل مالیاتی مجوز صادر کرد و از سوی دیگر ارزش افزوده این هم از ۵۰ درصد به ۴۰ درصد رسید.»

 

این عضو کمیسیون اقتصادی با اشاره به این که یکی از امتیازات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ اعتمادی است که نمایندگان محترم در کلیات به این لایحه داشتند، گفت : «نکته دیگر و مورد اهمیت آن مجوزی است که مقام معظم رهبری به دولت داد از ابتدا ۲۰ درصد از صندوق توسعه ملی برداشت کند تا ناترازی خودش را جبران کند. تمام دولت‌هایی که سر کار آمدند در اوج زمستان و هنگامی که شرایط اقتصادی نامطلوب می‌شد این اجازه را از حضرت آقا می‌گرفتند و مبالغی را برای ناترازی خودشان تزریق می‌کردند؛ حال امروز مشاهده می‌کنیم در آغاز بودجه آقای دکتر پزشکیان چنین اجازه‌ای را از رهبری گرفتند و این کمک بسیار بزرگی است.»

 

این عضو کمیسیون اقتصادی تاکید کرد: «نگاه ما به اقتصاد پویا و فعال در داخل است و قطعا حوزه صادرات مهم است. اما  امروز مشکل اصلی‌مان این است با ۱۶ کشور همسایه شاید نتوانستیم مراودات اقتصادی خوبی داشته باشیم و حتی در طی یک دهه گذشته هم این مراودات کاهش پیدا کرده است. اگر بررسی کنید خواهید دید صادرات ما کاهش شدیدی پیدا کرده و خواه‌ناخواه روی بحث ارزی که وارد می‌کنند تاثیر مستقیمی دارد از همین رو نگاه دولت به افزایش تعاملات بین المللی است و با تاکیدی که رهبری دارند باید با ۱۵ کشور همسایه هم در حوزه ریل، آب و هوا مراوده اقتصادی داشته باشیم.»


کد مطلب: 227977

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/227977/نماینده-مجلس-فشار-ممنوعیت-واردات-مردم

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir