; ?>; ?> مردم سالاری آنلاين - روایت سخنگوی دولت از وضعیت ذخایر سوخت نیروگاه‌ها هنگام تحویل به دولت چهاردهم - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

روایت سخنگوی دولت از وضعیت ذخایر سوخت نیروگاه‌ها هنگام تحویل به دولت چهاردهم

30 آبان 1403 ساعت 19:45

فاطمه مهاجرانی در گفتگویی گفت: رئیس‌جمهور معمولاً در جلسات هیئت دولت هم حتی نیمی از چراغ‌ها و همه‌ی دستگاه‌های گرماساز، هواساز و خنک‌ساز را خاموش می‌کند و به آقایان وزرا می‌گوید اگر گرم‌تان است کت‌تان را در بیاورید و اگر سردتان است، کت بپوشید.


به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛ فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، با حضور در تسنیم، درخصوص مسائلی از جمله وفاق ملی، مسکن، تورم، بودجه‌ی نیروهای مسلح، خاموشی‌ها و قطعی برق، انتخاب ترامپ در آمریکا و اقدامات دولت در مقابله با جنایات اسرائیل گفتگو کرد:

اهم سخنان وی را در ادامه می خوانید؛

*معمولاً زمانی که انتخابات ریاست جمهوری به‌صورت معمول انجام شود، از مدت‌ها قبل افراد تیم‌هایی تشکیل می‌دهند و راجع به شعار انتخاباتی، فعالان ستادها و فرآیندها گفت‌وگو می‌کنند. درواقع این موضوعات آرام‌آرام می‌جوشد تا به جایی می‌رسد که یک شعار انتخاباتی و شعار دولت انتخاب می‌شود.

*در دولت چهاردهم به‌خاطر شهادت شهید رئیسی و ایام کوتاهی که قانون اساسی برای برگزاری انتخابات معین کرده بود، همه فرآیندها بسیار پرسرعت بود. مثلاً زمانی که دولت آقای روحانی، به‌نام «تدبیر و امید» نامگذاری شد، بر این واژگان و فرآیندها بسیار کار شد.

* شعار «وفاق ملی» برگرفته از شخصیت خود آقای پزشکیان است. ایشان به‌شدت اهل مدارا و عدالت بوده و به جناح خاصی وابسته نیستند. به‌دلیل اینکه قسم‌خورده‌ی حزب خاصی نیستند، شعار دولت وفاق را انتخاب کردند.

*چیزی که در وهله‌ی اول از وفاق دیده شد این بود که از همه سلیقه‌های سیاسی در این دولت بتوانند مشارکت داشته باشند.

*یکی از موضوعاتی که اصولاً به‌عنوان دغدغه‌ی افراد و یکی از معضلاتِ به‌تأخیر انداختن ازدواج و حتی فرزندآوری بوده و واقعاً جزو موضوعات جدی است که دولت در صدد حل آن است، همین مسئله‌ی مسکن است. از قدیم‌الایام داشتنِ یک سرپناه که متعلق به خود فرد باشد، در فرهنگ ما مطرح بوده و همیشه در ادبیات عامه‌ی ما این مسئله وجود داشته که «هیچ جایی خانه‌ی خود آدم نمی‌شود».

*پروژه‌هایی مانند مسکن مهر و مسکن ملی که در دولت‌های قبل قول داده شده، همه در دستورکار دولت و در مسیر انجام است ولی آن‌چیزی که وزیر راه بر آن تاکید دارند، این است که از ظرفیت‌هایی که کمتر به‌سمت حاشیه‌نشینی برویم، استفاده شود.

* تورم جز موضوعاتی است که اتفاقاً خیلی نیاز به ارائه عدد و رقم ندارد، هرچند وظیفه‌ی دستگاه‌هایی تهیه‌ی این عدد و ارقام است. مهم‌ترین شاخص خود مردم هستند؛ وقتی که یک فرد احساس می‌کند با پولی که در دست دارد چقدر می‌تواند خرید کند، وضعیت را متوجه می‌شود. به‌همین دلیل می‌گویم که حال و سفره‌ی مردم میزان‌الحراره کارکرد دولت‌هاست. 

* در فضای تورمی، افرادِ پولدار، پولدارتر می‌شوند و افراد فقیر هم فقیرتر می‌شوند؛ این جزو پیامدهای تورم است. این از موضوعاتی است که دولت جزو وظایف خود می‌داند که از آن مراقبت کند و به این خاطر هست که بسته‌ی پیوست عدالت را در دستورکار داشته و به‌جدّ دنبال می‌کنیم.

*در بودجه بر بخشودگی مالیاتیِ دو برابری اقشار کم‌درآمد برنامه داریم و این بخشودگی از ۱۲ میلیون تومان به ۲۴ میلیون تومان افزایش یافت. تأکید بر اینکه مالیات بنگاه‌های کوچک از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش داشته باشد نیز از دیگر راهبردهای دولت برای کمک به اقشار کم‌درآمد و بنگاه‌های کوچیک است.

* برخی بسته‌ها در راستای حمایت از اقشار کم‌درآمد مد نظر ماست؛ یکی از حقوق شهروندان، حق دسترسی به آموزش است.

*بسیاری از سازمان‌های نظامی، چیزی به‌نام فرابودجه دارند یعنی این اعداد در بودجه نمی‌آید اما امسال به‌جهت شفافیتی که سازمان برنامه و بودجه به‌عنوان یکی از راهکارهای نظم‌بخشی به دولت دنبال می‌کند، بودجه‌ی وزارت دفاع دو برابر پارسال است؛ در واقع عددی که دیده می‌شود، این به‌معنای دو برابر شدنِ واقعی نیست بلکه به‌معنای شفاف‌تر شدن آن است. نکته اینجاست که درواقع آن بخش فرابودجه به بودجه الحاق شده است.

*طبق اعلام وزیر نفت، ذخایر گازوئیل برای نیروگاه‌ها باید در پنج‌ماه ابتدای سال آماده‌سازی و پر شود، طبق اعلام وی در اول شهریور ۱۴۰۳ میزان ذخایر موجود گازوئیل ۴۰ الی ۴۵ درصدِ زمان مشابه در سال ۱۴۰۲ بود، به‌عبارتی مخازن گازوئیل ما حدود ۴۰ الی ۴۵ درصدِ سال گذشته پر است. نیروگاه‌ها برای فعالیت باید سوخت داشته باشند؛ این سوخت قاعدتاً باید مایع باشد یعنی گاز یا گازوئیل و یا مازوت باشد.

*چون امسال میزان گازوئیل‌مان کمتر بود بنا بر این شد که سوخت مازوت استفاده شود. اما در این‌حال صحبت شد که افزایش سوخت مازوت باعث ایجاد مشکلات برای مردم می‌شود لذا جمع‌بندی به این رسید که مازوت‌سوزی صورت بگیرد چون گازوئیل‌مان کم ولی همین میزانی هم که مازوت سوزانده می‌شود هم کاهش یابد.

*این نه به این معنا که ما مازوت‌سوزی نداریم؛ تأکید می‌کنم مشکلی از منظر تأمین سوخت مازوت نداریم. البته خود مازوت هم دو نوع دارد که یکی کم‌ضرر و دیگری پرضرر است؛ چون می‌خواهیم سوخت مازوتی که در اختیار نیروگاه‌ها بگذاریم کیفیتی داشته باشد که به مردم آسیب نزند، بنا شد این نوع سوخت کاهش یابد. به‌همین دلیل آن‌چیزی که با نام قطعی برق شاهد آن هستیم، به‌جهت پیشگیری از قطعی برق و قطع گاز در زمستان است یعنی این اقدام یک رویکرد پیشگیرانه است.

*کارگروهی برای پیش بینی پایان قطعی های برق تشکیل شده و سازمان توانیر و وزارت نفت پیگیر موضوع هستند.

*رئیس‌جمهور معمولاً در جلسات هیئت دولت هم حتی نیمی از چراغ‌ها و همه‌ی دستگاه‌های گرماساز، هواساز و خنک‌ساز را خاموش می‌کند و به آقایان وزرا می‌گوید اگر گرم‌تان است کت‌تان را در بیاورید و اگر سردتان است، کت بپوشید. 

*باید جا بیفتد که سفره‌ی ما با سفره‌ی مردم یکی است و درد مردم درد ماست.

* انتخاب آقای ترامپ به مردم آمریکا مربوط است و مردم‌شان انتخاب کردند. درخصوص نحوه‌ی مواجهه ما و دولت آقای ترامپ نیز باید ببینیم او فراتر از گفتار، عملش چگونه است. چیزی که در راستای منافع ملی و اهداف انقلاب اسلامی باشد در دستورکار دولت است ولی مذاکره موضوعی نیست که یک فرد به‌تنهایی برود و انجام دهد یا ندهد. برای انجام تصمیماتی که این میزان بارِ راهبردی دارد، شوراهایی در کشور داریم که در آن تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی می‌شود.

*ما اصولاً آدم‌های اهل مذاکره هستیم. ما همیشه راه مذاکره را به‌عنوان ملتی که اهل گفت‌وگو بوده‌ایم، باز می‌دانیم به‌شرط این‌که طرف مقابل نیز این راه را باز بداند.

* تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری نهایی به‌عهده‌ی نهادهای مشخصی است که در این زمینه وجود دارند و آن‌چیزی که به نفع مصالح مردم، مصالح کشور و اهداف انقلاب اسلامی باشد، انجام خواهیم داد.

*در مورد رژیم صهیونی، عرصه‌ی میدان و دیپلماسی هر دو فعال هستند. آن‌چیزی که به‌عنوان قدرت بازدارندگی ایران است در عملیات وعده صادق ۱ و وعده صادق ۲ نشان داده شد.

* جمهوری اسلامی در عرصه‌ی دیپلماسی هم کاملاً فعال است. تمام توان دولت در این راستا به‌کار گرفته شده که ان‌شالله بتوانیم صلح و آرامش را در منطقه محقق کرده و شاهد توقف خون‌ریزی‌هایی باشیم که به‌معنای واقعی چهره بشریت را زشت کرده است.

*نتانیاهو شایسته‌ی اینکه بخواهد خطاب قرار بگیرد نیست ولی من نه به‌عنوان سخنگوی دولت بلکه به‌عنوان یک زن به او می‌گویم که نام مقدس زن، نام مقدس زندگی و نام مقدس آزادی مبارک‌تر از آن است که بر دهان نامبارکی مثل تویی بنشیند.

*تویی که نه آزادی و نه زندگی را می‌فهمی؛ اگر زندگی را می‌فهمیدی آن‌قدر زندگی‌ها را از انسان‌ها نمی‌گرفتی. بالغ بر ۱۷۱ نوزادی که در این ایام متولد شده بود، به شهادت رسیده است. چطور می‌توانید نام از زندگی بیاورید؟! تو اصلاً زندگی را نمی‌فهمی، نام تو مرگ است، نام تو نام زندگی نیست؛ زن مظهر لبخند و زیبایی خداست؛ تو سراسر زشتی هستی. تو کجا که بخواهی از زیبایی و زن صحبت کنی! تو حق آوردن نام زن را بر زبان خودت نداری.

*{ ساعت کار رئیس جمهور}: جلساتی که از ساعت ۶ و نیم صبح با ایشان داریم، ماشاالله سرحال و پرانرژی فعال هستند، جلساتی هم بوده که ایشان تا ساعت ۹ و نیم شب حضور داشته‌اند. ایشان در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند؛ این چیزی است که من تجربه‌ی شخصی داشته‌ام. البته دوستانی که با رئیس‌جمهور به سفر رفته‌اند فعالیت ۱۸ ساعت در روز را گزارش می‌کنند؛ خصوصاً سفرشان به نیویورک که یکی از پرجلسه‌ترین سفرها بوده است.


کد مطلب: 227000

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/227000/روایت-سخنگوی-دولت-وضعیت-ذخایر-سوخت-نیروگاه-ها-هنگام-تحویل-چهاردهم

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir