رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی درباره ساماندهی اتباع گفت: ما منتظر هستیم که دولت اساسنامه سازمان ملی مهاجرت را به مجلس ارائه کند تا اناشاالله اصلاحات آن را در کمیسیون انجام دهیم و بعد در صحن مجلس مطرح شود.
جوکار:منتظر ارائه اساسنامه سازمان ملی مهاجرت به مجلس هستیم
30 آبان 1403 ساعت 11:30
رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی درباره ساماندهی اتباع گفت: ما منتظر هستیم که دولت اساسنامه سازمان ملی مهاجرت را به مجلس ارائه کند تا اناشاالله اصلاحات آن را در کمیسیون انجام دهیم و بعد در صحن مجلس مطرح شود.
محمد صالح جوکار رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره سرانجام تشکیل سازمان ملی مهاجرت و ساماندهی اتباع گفت: براساس قانون هفتم توسعه دوحکم در این خصوص آمده است یک حکم در رابطه با تشکیل سازمان ملی مهاجرت است و اساسنامه آن را دولت باید در اسرع وقت به مجلس ارائه کند.
وی ادامه داد: براساس برنامه هفتم دولت سه ماه فرصت دارد تا اساسنامه را تحویل مجلس دهد. یکی دیگر از احکام هم در رابطه با تشکیل شورای هماهنگی و راهبردی مهاجرت است و این حکم هم در برنامه هفتم تصویب شده است.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما منتظر هستیم که دولت اساسنامه سازمان ملی مهاجرت را به مجلس ارائه کند تا انشالله اصلاحات آن را در کمیسیون انجام دهیم و بعد در صحن مجلس مطرح شود.
جوکار خاطرنشان کرد: هنوز در این زمینه چیزی مشخص نیست چراکه دولت باید اساسنامه را ارسال کند و انشاالله براساس آن دنبال خواهیم کرد.
وی درباره ساماندهی اتباع گفت: ما دو بخش اتباع را در کشور داریم؛ اتباعی که دارای مجوز هستند و اتباعی که بدون مجوز در کشور حضور دارند. اتباعی که مجوز ندارند باید تعیین تکلیف شوند و دولت باید زمینه طرد و اخراج این افراد را از کشور فراهم کند و حضور آنها در کشور قابل قبول نیست.
رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس ادامه داد: همچنین باید سامانه هوشمندی را داشته باشیم که کل هویت اتباعی که در داخل کشور هستند در این سامانه بارگذاری شود، همچنین در رابطه با اتباع غیرمجاز اسکان این افراد از لحاظ قانون جرم است و باید این جرم انگاری به گونهای باشد که در رابطه با اسکان خلاف قانون این افراد برخورد قاطع صورت بگیرد.
جوکار تصریح کرد: نکته بعدی که وجود دارد این است که در این بخش دولت نمیتواند تصدیگری کند و افرادی که برای کار به داخل کشور میآیند و دستگاههای مختلف هم متولی هستند از وزارت امور خارجه گرفته تا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت کشور و پلیس و سایر دستگاهها باید در این زمینه تعیین تکلیف و تعیین وظیفه شوند و مشخص شود که در این خصوص چه مسئولیتی را برعهده دارند و مسئله طرد این افراد و عدم رسوب آنها در کشور و مباحثی که در حوزههای مختلف مطرح است، مشخص شود.
وی ادامه داد: همچنین درخصوص ارائه خدمات به این افراد و اخذ مالیات و یا عوارض از این افراد باید جزئیات مشخص شود همچنین باید مشخص شود که به کارگیری این افراد و اسکان آنها برعهده چه دستگاههایی است و باید متولی مشخصی داشته باشند. امروز مردم در این زمینه نگرانی دارند و میگویند که ما هزینه حضور اتباع غیرمجاز را در داخل کشور میدهیم در صورتی که این هزینه را باید کسانی بدهند که دارند اتباع را در کشور به کار میگیرند اگر حضور اتباع برای ما یک فرصت است این فرصت باید به گونهای باشد که برای مردم هم قلمداد شود.
کد مطلب: 226962