علی رغم هزینه بالای اجرای طرح نانیوا در نانوایی های کشور شاهد شکست این طرح و خرید بی شمار نان از سوی اتباع غیرمجاز و قاچاق آرد هستیم
شکست طرح نانیوا و حجم بالای خرید نان از سوی اتباع غیرمجاز!
29 آبان 1403 ساعت 11:57
علی رغم هزینه بالای اجرای طرح نانیوا در نانوایی های کشور شاهد شکست این طرح و خرید بی شمار نان از سوی اتباع غیرمجاز و قاچاق آرد هستیم
به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ماهنامه سراسری میدان آزادی، 9 آبان ماه 1403 بود که رضا باقری اصل، سرپرست مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه در گفتگویی رسانه ای رسما اعلام کرد که ۲۵ همت یا همان ۲۵ هزار میلیارد تومان بابت سامانه نان (نانینو) در دولت ابراهیم رئیسی هزینه شده که هیچ حاصلی نداشته است.
واکنش عباس عبدی
پس از این اظهارات عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طلب به این اظهارات واکنش نشان داد و نوشت: چگونه ممکن است یک ساختار وزارتی یا حکومتی به جای حل مساله نان که در هر کشور دیگری از جمله در همین ایران کاری متعارف بوده، بتواند طرحی را با این رقم وحشتناک اجرا کند که مدیر بعدی آن را مضحکه بداند و متاسفانه با خنده و تمسخر از آن یاد کند؟ درحالی که اجرای طرحی که چنین هزینه سنگینی داشته و موجب تمسخر است، قطعا خندهدار نیست و باید گریست.
واکنش تند خبرگزاری تسنیم
پس از بازتاب رسانه ای این خبر و اظهارات رضاباقری خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران به شماره خبر 3193889 در حمایت از ابراهیم رئیسی علیه این مطلب در 15 آبان 1403 واکنش نشان داد و نوشت: این مقام سازمان برنامه و بودجه در حالی این اظهارات را مطرح کرده است که پیگیریهای بعدی نشان داد که رقم 25 تا 30 هزار میلیارد تومانی که در بودجه برای این منظور دیده شد، در حقیقت شامل رقم پرداختیای است که برای حمایت از نانوایان هر شب تسویه میشود. این رقم هم طی سال 1402 توسط بانک سپه بهصورت روزانه به نانوایان پرداخت شده بود و در پایان سال دولت از طریق اوراق این رقم را با بانک تسویه کرده است. و از سازمان برنامه می خواهیم برخورد کند.
یک روزنامه نگار: اتباع غیرمجاز همچنان می توانند هر تعداد نان بخواهند خریداری کنند/ برای نان کنجدی 4 نان ثبت می کنند
سید هادی کسایی زاده روزنامه نگار (مدیرمسئول ماهنامه سراسری میدان آزادی) پس از پایان جدال ها گفته است: یکی از مسئولان مرتبط با این طرح که اطلاعات کامل و دقیقی دارد گفته است که طرح دستگاه پوز نانوایی ها که از سوی وزارت اقتصاد و بانک سپه در سال 1401 اجرا شد هیچ کارایی نداشته است چراکه هنوز اتباع غیرمجاز به هر تعداد که بخواهند می توانند به سادگی نان خریداری کنند. همچنین موضوع کاهش قاچاق آرد محقق نشده و همچنان آرد در حال قاچاق است. لذا بهتر است یا پیمانکار تغییر کند یا این پروژه مورد تحقیق و تفحص قرار بگیرد و اگر لازم بود حذف شود.
این در حالی است که مردم برخی شهرها مانند باقرشهر و کهریزک در جنوب تهران به دلیل صفوف زیاد افغان ها در نانوایی ها در صدها پیام به این روزنامه نگار اعتراض خود را اعلام کردند. حتی یکی از شهروندان نوشته است که برای خرید نان مجبور است به شهرری برود.
کسایی زاده گفته است: خبرگزاری تسنیم و رسانه های اصولگرا از پشت میز بلند شده و به نانوایی های گلشهر، کهریزک، ملارد، ورامین، قرچک، شهرری، باقرشهر و ... بروند و مشاهده کنند چطور مردم باید ساعت ها در صف بیاستند تا افغان های غیرمجاز به راحتی ده ها نان خریداری کنند. قرار بود این دستگاه و سیستم مدیریت نان در ایران را کنترل کند اما هیچ تاثیری نداشته است.
در بسیاری از نانوایی ها شخصا مشاهده کردم و حتی می توانم آدرس بدهم که این دستگاه را خاموش کرده و نقدا می فروشند و یا اینکه برای یک نان کنجدی 4 نان در دستگاه ثبت می کنند.
کد مطلب: 226902