کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ملخ ها، در حال فتح مزارع کهگیلویه و بویراحمد هستند

25 ارديبهشت 1403 ساعت 18:00

حمله ملخ ها به مزارع و اراضی کشاورزی در مناطق مختلفی از استان کهگیلویه و بویراحمد شروع شده و درحالیکه مسوولان جهاد کشاورزی استان، این هجوم را طبیعی می خوانند، کشاورزان و زارعین از نابودی کشت محصولات خود توسط ملخ ها خبر می‌دهند.


به گزارش مردم سالاری آنلاین ؛ ملخ‌ها بویژه ملخ‌هایی که فاقد بال پرواز هستند مهمترین آفت این روزهای زمین‌های کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد بشمار می‌روند، آفتی که در صورت بی‌توجهی و یا سهل انگاری در برخورد با آن، بطور حتم سرمایه‌های چندین ماهه کشاورزان این استان را بر باد می‌دهند.

حضور این ملخ‌ها در اراضی کشاورزی این استان بصورت فصلی بوده و گاها این ورود به اندازه‌ای ویرانگر است که کشاورزان توان مقابله با آنان را نداشته و چندین نهاد دولتی و بخش خصوصی نیز باید برای مقابله با آن‌ها عملیات‌های مشارکتی باهم برگزار کنند.

اغلب روستاهایی که اکنون این ملخ‌ها در آن‌ها به پرواز درآمده اند، صدای پرواز کوتاه‌شان را می‌شنوند و زندگی روستانشینان را تحت الشعاع پروازهای خود قرار داده اند، در مناطق محروم واقع شده که کشاورزی مهمترین شغل درآمدی آنان بشمار می‌رود.

این روزها کشاورزان بسیاری از روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد بویژه روستاهایی که از بارش‌های مناسب زراعی امسال برخوردار بوده‌اند هر روزه شاهد گسترش پرواز نصف و نیمه ملخ‌هایی هستند که جلوی چشمان شان، محصولات‌شان را با قدرت تمام نابود می‌کند و این کشاورزان اکنون نیازمند حضور فعالانه نهادهای دولتی مرتبط برای مبارزه با این ملخ‌ها هستند.

برخی ریش سپیدان محلی که بیش از ۵۰ سال در حوزه کشاورزی فعالیت کرده‌اند به ایلنا از یاسوج گفتند که رونق بارش‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد، عرصه را برای تاخت و تاز ملخ‌های بومی فراهم کرده و این آفت متر به متر در مزارع کشاورزی پیش روی می‌کند.

آفت تخریبی این ملخ‌ها، دامن مزارع کشاورزی را از بویراحمد واحد تا کهگیلویه بزرگ، فراگرفته و در حال گسترش است.

گزارش‌های عینی ایلنا از اراضی گسترده کشاورزی در حوزه زیلایی بویراحمد که اکنون از کانون‌های پُرخطر هجوم ملخ‌ها است حکایت از اخبار ناخوشایند نابودی این مزارع دارد.

کشاورزی در دهستان زیلایی فلج شده است

یکی از کشاورزان منطقه جلاله در دهستان زیلایی شهرستان بویراحمد از هجوم ملخ‌ها به مزارع این منطقه سردسیری خبرداد و اظهار داشت: بدلیل این هجوم بی‌رویه، کشاورزی در این منطقه کاملاً از بین رفته است.

«گُرهان رضوانی» در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه آفت ملخ سه سال است که کشاورزی روستای جلاله را از بین برده و چندین بار به سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد مراجعه کردیم و جوابی نگرفتیم، یادآورشد: یک‌بار دستگاهی برای سم‌پاشی به ما دادند که روی دستگاه تراکتور روستا سوار نشد و خود سازمان جهادکشاورزی هم تراکتوری برای سم‌پاشی نیاوردند.

وی با تاکید براینکه بدلیل هجوم گسترده ملخ‌ها اکنون نمی‌توانیم کشاورزی کنیم و بدلیل تاخیر در ارایه امکانات جهت مقابله با هجوم ملخ‌ها با مشکلات متعددی روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: این حشره، شبیه به ملخ بوده و چون بال پرواز ندارند، کشت و زرع زمین‌های کشاورزی را می‌خورند و کشاورزی را نابود می‌کنند.

بگفته رضوانی، سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، سم موردنیاز برای مقابله با این ملخ‌ها را به ما ندادند که این مشکل برطرف شود.

احمد دلباز یکی دیگر از کشاورزان دهستان زیلایی با بیان اینکه در سال گذشته، جو کاشتیم و هیچ برداشتی نداشتیم، اظهارداشت: ملخ‌ها در این منطقه زیاد هستند که به‌هیچ‌وجه نمی‌توان زرع و کِشتی انجام داد.

وی گفت: بدلیل وجود این آفت، هیچ‌گونه کاشت محصولات کشاورزی نداشتیم و حتی نتوانستیم علوفه برای دام‌های خود تهیه کنیم.

دلباز از مسئولان سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد خواست برای کشاورزان دهستان زیلایی در بویراحمد، چاره‌اندیشی و فکری بحال روستانشینان این دهستان کنند.

حمله ملخ ها، درآمد کشاورزان را بشدت تحت تاثیر قرار داده است

دهیار روستان جلاله در دهستان زیلایی هم از هجوم گسترده ملخ‌ها به مزارع کشاورزی این منطقه خبرداد و گفت: حدود سه سال است که کشاورزان و مردم این روستا گرفتار ملخ‌ها هستند.

«نوروز دلبازی» در گفت و گو با ایلنا با اظهار داشت: حمله گسترده ملخ‌ها باعث نابودی بخش زیادی از کشاورزی منطقه شده و این موضوع را بارها با مسئولان بخشداری پاتاوه و فرمانداری شهرستان دنا در میان گذاشتیم و نامه‌نگاری‌های متعددی انجام گرفته اما هنوز برخوردی با این هجوم خسارت‌وار صورت نگرفته است.

وی تاکیدکرد: هجوم ملخ به مزارع کشاورزی در دهستان زیلایی، درآمد و شغل مردم را تحت‌تأثیر قرار داده است.

برای نابودی ملخ‌ها نیازی به سم‌پاشی با پهباد نیست

رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اما از پایش ۱۵ هزار هکتار از مراتع استان برای مقابله با آفت ملخ‌های بومی خبرداد و گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی و بارش‌های خوب امسال، ملخ‌ها به اراضی کشاورزی استان هجوم آورده‌اند که بصورت سنتی همیشه این موارد را شاهد هستیم.

«سیدعلی معتمدی پور» در گفت و گو با ایلنا با اشاره به پایش ۱۵ هزار هکتاری اراضی کشاورزی در سطح استان، تصریح کرد: مقدار ۲ هزار هکتار سم‌پاشی شیمیایی انجام دادیم و به هر منطقه‌ای که حجم ملخ‌ها زیاد باشد محلول یا سم توزیع می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید براینکه چون ملخ‌ها مهاجر نیستند و همیشه بصورت سنتی در سال‌های پُر بارش وجود دارند، ادامه داد: نیازی به استفاده از سم‌پاش هوایی یا پهباد برای مقابله با مَلخ‌ها نیست.

معتمدی‌پور از هجوم ملخ‌های بومی به پنج هزار هکتار از مزارع و عرصه‌های منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد خبرداد و اظهارداشت: این آفت در شهرستان‌های سردسیری بویراحمد، دنا، مارگون و بخش دیشموک کهگیلویه بزرگ شناسایی و اقدامات لازم برای مبارزه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با تاکید براینکه مبارزه با این آفت از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان و با مشارکت مردم انجام می‌شود، یادآور شد: برای مبارزه با ملخ‌ها به مقدار کافی سم و سم‌پاش فراهم شده و این آفت ابتدا از منابع طبیعی شروع به خسارت می‌کند و بعد وارد مزارع می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مَلخ‌ها بصورت مدام میزبان عوض می‌کنند و به همین دلیل برآورد میزان خسارت دقیق آن مشکل است.

معتمدی‌پور گفت: مناطق بعدی هجوم ملخ‌ها مناطقی هستند که در مجاورت کانون‌ها قرار دارد و بسته به میزان خوش‌خوراکی، میزبان مُتغیر است.

وی افزود: از مشکلات پیش رو برای مقابله با کانون‌های این آفت، استقرار آن‌ها در مناطق کوهستانی و سخت گذر بوده که مبارزه با کانون‌های این آفت را با مشکل روبه رو کرده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در مبارزه با ملخ‌ها تلاش می‌شود از سمومی استفاده شود که کمترین آسیب را به زیست بوم منطقه وارد کند، اظهارداشت: برای مبارزه اصولی با هجوم مَلخ‌ها، همکاری تمام دستگاه‌های متولی نیاز است.

معتمدی‌پور گفت: هجوم ملخ‌های بومی به اراضی کشاورزی و مراتع، تاکنون خسارت زیادی به کشاورزان وارد کرده و سازمان جهاد کشاورزی استان در حال رصد و پایش این مناطق هستند و هر جایی که جمعیت به حد زیادی برسند در همان محل، سم‌پاشی انجام می‌گیرد.


کد مطلب: 216016

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/216016/ملخ-حال-فتح-مزارع-کهگیلویه-بویراحمد-هستند

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir