روابط بنیامین نتانیاهو با جو بایدن، مدتی است که به دلیل حملات نظامی تل آویو در غزه شکرآب شده است و به مانند گذشته نیست، موضوعی که ناشی از تصمیمات اخیر نتانیاهو در تقابل با حماس است.
نتانیاهو در آمریکا سنگ روی یخ شد
17 اسفند 1402 ساعت 17:12
روابط بنیامین نتانیاهو با جو بایدن، مدتی است که به دلیل حملات نظامی تل آویو در غزه شکرآب شده است و به مانند گذشته نیست، موضوعی که ناشی از تصمیمات اخیر نتانیاهو در تقابل با حماس است.
به گزارش مردم سالاری آنلاین،در تازه ترین مورد هم رئیس جمهور آمریکا به گفتوگوی تلفنی با نخستوزیر رژیم صهیونیستی تن نداده است. طبق آنچه رسانه ها اعلام کرده اند؛ عدم پایبندی نتانیاهو به وعدههایش به جو بایدن برای باز نگه داشتن گذرگاهها جهت ورود کمکهای بشردوستانه سهم بهسزایی در تشدید شکافها و اختلافات دارد.
این در حالیست که موج دامنه اعتراضات به عملکرد نخست وزیر اسرائیل در تل آویو و سایر کشورها از جمله آمریکا حسابی گسترش یافته است. اتفاقی که در نوع خود جدید نیست و حدود ۱۰ سال پیش ایالات متحده آمریکا محل اعتراض به نتانیاهو شده بود. اتفاقی که روزنامه دنیای اقتصاد هم در تاریخ چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ با تیتر «موج ضداسرائیلی در جامعه آمریکا» در این باره نوشت: «نشانههای زیادی وجود دارد که نشان میدهد رابطه ویژه آمریکا و اسرائیل در معرض خطر است. جدیدترین موردی که باعث شکاف شده تصمیم «جانبینر»، رئیس مجلس نمایندگان، در دعوت از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای سخنرانی در کنگره بود که بدون هماهنگی با کاخ سفید یا دموکراتهای کنگره صورت گرفت.»این روزنامه سپس به نقل از فارن افرز آورده است: «شکاف میان دموکراتها و جمهوریخواهان بر سر اسرائیل یک شبه و با دعوت بینر از نتانیاهو پدید نیامده است. بلکه ریشه این شکاف به پیش از تاسیس اسرائیل بازمیگردد. در بیشتر نیم قرنِ پس از تاسیس این رژیم، هر دو حزبِ کنگره در ارائه کمک به اسرائیل و حمایت از دولت یهود هم صدا بودند. تضادهایی بر سر مسائل خاصی وجود داشت. برای مثال، در سال ۱۹۸۱، ۳۶ نفر از ۴۶ دموکراتِ سنا با فروش هواپیماهای آواکس بهعربستان مخالفت و ۴۲ نفر از ۵۴ جمهوریخواهِ سنا مدافع آن بودند؛ آیپک هم مخالف بود. این به مرحله درگیری میان دو حزب بر سر اسرائیل نرسید و تا حدی فروکش کرد. مهمترین تغییری که از اوایل دهه ۸۰ تا اوایل سالهای ۲۰۰۰ رخ داد همانا توازن قدرت میان جمهوریخواهان و دموکراتها در اجتماع لابیها و در حمایت کنگره از دولت یهود بود.»در بخش دیگر این مطلب آمده است: «مقاومت یهودیان در برابر دعوت از نتانیاهو نشان از شکافهای گسترده در میزان نفوذ لابیهای اسرائیل در کنگره دارد. سیانان هم گزارش میدهد که «۶۳ درصد از آمریکاییها مخالف دعوت از نتانیاهو هستند». حزب نتانیاهو در تبلیغات خود تمرد از دولت اوباما را به رخ میکشد. با این حال، جمهوریخواهان در واشنگتن وعده دادند که «در کنار اسرائیل بایستند». وقتی دولت مخالفت آشکار خود با نتانیاهو را اعلام کرد «جی استریت» با دولت همراه شد. پس از شکست مذاکرات صلح در بهار گذشته، این سازمان خواستار کنارهگیری نتانیاهو و لغو دیدار او از آمریکا شد.»
کد مطلب: 212922