آذر منصوری گفت: ایران برای همه ایرانیان است و اقلیتی حق ندارند که مملکت را ملک طلق خود بدانند!
; ?>; ?>
طبقه متوسط ایران در حال فقیر شدن است
23 دی 1402 ساعت 23:00
آذر منصوری گفت: ایران برای همه ایرانیان است و اقلیتی حق ندارند که مملکت را ملک طلق خود بدانند!
به گزارش مردم سالاری آنلاین،آذر منصوری در نهمین کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، با اشاره به اینکه تحولات سیاسی منطقهای و بین المللی و بیش و پیش از آن تغییرات همه جانبه جهانی با سرعتی شتابان رقم میخورد، گفت: جهان امروز جهان تغییرات پرشتاب و تحولات و نوآوریهای سریع در همه عرصههای زندگی فردی و اجتماعی است. تحولاتی که همه عرصههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و در یک کلام زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده است. کشورها و جوامعی که فرصتهای ناشی از این تحولات را درک نکنند و نگاهی واقع بینانه به آنها نداشته باشند، باید در انتظار مواجهه تهدیدهای روز افزون ناشی از این فرصت باشند.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی افزود: جامعه ما هم به عنوان بخشی از این جهان تغییر، و چه بسا با سرعتی بیش از متوسط جهانی، شاهد و در معرض چنین تحول روز افزونی بوده و هست؛ از پیشرفتهای تکنولوژی و فناوری و ارتباطات گرفته تا تغییرات فرهنگی و اجتماعی و سیاسی. نتیجه اینکه در نگاه و نظر نسل جوان آنقدر دستخوش تغییر و تفاوت شده است که آنها را با باورها و ارزشهای نسلهای پیش از خود بیگانه ساخته است.وی با بیان اینکه مهمترین بعد این تحول گذار از «جامعه تکلیف محور» به «جامعه حق محور» است، تصریح کرد: این جامعه بیش و پیش از اینکه خود را در قید و بندهای تکلیف و عمل به آن ببیند، در جستجوی اعاده حق خود است. حقوقی که تصور میکند، یا نادیده گرفته شده و یا اینکه با تبعیض و بی عدالتی و زیر پا گذاشتن حقوق انسانی او نقض شده است. به همین دلیل ما و همه کنشگران سیاسی و اجتماعی و مدنی و اهل قلم و از همه مهمتر زمامداران کشور باید این تحول را درک کنیم و آن را بپذیریم، محترم بدانیم و عملا به آن پاسخی شایسته بدهیم.
منصوری تأکید کرد: جامعه امروز حق خود میداند نظام حاکم بر خود را انتخاب و اراده خود را در همه شئون کشور حاکم کند. این جامعه نسلهای پیش از خود را که امروز در مصدر امور هستند، مخاطب قرار داده و سؤال می کند، چرا حقی که برای خود قائل بودید برای ما قائل نیستید؟ مگر رهبر انقلاب به هر نسلی این حق را نمیداد که نظام حاکم بر خود را انتخاب کنند؟ اگر بنای بر به رسمیت شناختن این حق نبود، اساسا چه نیازی به انقلاب و تغییر نظام بود؟ جامعه امروز حق دارد خواهان تأثیر نهادهای انتخابی برآمده از انتخابات آزاد باشد که تبلور اراده واقعی و تحقق بخش حاکمیت اراده مردم و مانع تضییع مستمر حقوق ملت باشند.
وی ادامه داد: این مردم همچنین حق خود می دانند زینت بخش انتخاباتی صوری و بی اثر و فاقد معنی و مفهوم واقعی انتخابات نباشند. مشارکت مؤثر در انتخابات بیش و پیش از آنکه برای ملت و جریانهای سیاسی یک وظیفه یا تکلیف باشد، یک حق مسلم است. این حق را نه می شود از آنها گرفت و نه مصادره به مطلوب کرد و نه استفاده از آن را تحت هر شرایطی تنها به شهروندان تکلیف کرد. این نهادهای حاکمیتی هستند که اگر خود را مکلف به تأمین آزادی انتخابات کنند، امکان دسترسی همه ملت به استیفای حقشان و مشارکت در انتخابات را فراهم میکنند.
رئیس جبهه اصلاحات اظهار داشت: واقعیت آن است که تداوم روند نظارت استصوابی از یک سو و دخالت و اعمال قدرت نهادهای غیر انتخابی بر نهادهای برآمده از رأی مردم در یک روند فرسایشی صاحبان اصلی صندوق رأی را نسبت به چنین انتخاباتی بدبین و بیگانه کرده است، به نحوی که امروز با بیشترین فاصله جامعه با صندوق رأی و انتخابات مواجه هستیم.
وی تأکید کرد: داشتن یک زندگی آبرومندانه حق جامعهای است که همواره در بزنگاههای سخت صبوری پیشه کرده است. اعتراضات چند وجهی سالهای اخیر از دی ماه ۹۶ گرفته تا آبان ۹۸ و شهریور ۱۴۰۱ نشان داد، زیر پوست شهر انباشتی از نارضایتی و خشم نهفته است که در فرصتهای مناسب بروز پیدا میکند. این جامعه نباید هر روز نگران آن باشد که آیا سفره فردایش از سفره امروزش کوچکتر خواهد شد یا نه؟
منصوری گفت: با تورم ۴۰ درصد و افزایش دستمزد ۲۰ درصدی طبیعی است که حقوق و دستمزد اقشاری مانند کارگران و معلمان و بازنشسته ها و صنوف مختلف و اقشار حقوق بگیر کفاف خرج یومیه شان را نمی دهد و رشد درصد جمعیت زیر خط فقر کشور گویای آن است که با چه سرعتی طبقه متوسط ایران در حال فقیر شدن و لشگر فقرا در حال فقیرتر شدن است. اگر نام این وضعیت را ناامنی نمی توان گذاشت، پس چه نامی شایسته این روند نزولی کوچکتر شدن سفره های مردم است؟
وی افزود: با افتخار میگوییم یکی از موفقترین دولتها که توانست با کنترل نرخ تورم و متناسب کردن حقوق و دستمزدها با نرخ تورم رفاه نسبی را برای این قشر برقرار کند دولت سید محمد خاتمی بود و طبعا اگر دولتهای بعدی این مسیر دولت اصلاحات را در سیاست داخلی و سیاست خارجی ادامه میدادند، امروز با این وضعیت اداره کشور و جمعیت زیر خط فقر مواجه نبودیم.
منصوری با تأکید بر اینکه ملت ایران حق خود میداند شاهد جامعه ای دائم العزا نباشد که شادی در آن جرم است، اظهار داشت: شادی حق جامعه ایران است؛ شادی مقدمه آرامش و امید به زندگی است. استقبال فراگیر از برخی از تصاویری که خالق شادی هستند، نشان میدهد جامعه ایران تا چه حد در جستجوی روزنههایی برای شاد بودن است. شادی یکی از عناصر بی بدیل همبستگی و پیوستگی جامعه نیز هست.
وی افزود: جامعه امروز ما حق خود می داند که شاهد ارج نهادن و بر صدر بودن فرهیختگان و نخبگان و برجستگان علمی کشور باشد و هر روز شاهد نباشد که افراد کم مایه و ناتوان بر مصادر کشور برکشیده شوند و کشور را به قهقرا برند. تمسک به انواع روشهای حذف شایستگان نظیر ویژه گزینیها و دخالت نهادهای غیر مسئول در عدم به کار گیری نیروهای شایسته باعث شده است که نه تنها روز به روز از شاخصهای حکمرانی خوب فاصله بگیریم، بلکه جایگاه علم و دانش کشور نیز با این مهندسی روند نزولی به خود گیرد. وقتی ملاک گزینشها شایستگی و توانایی و علم افراد نباشد، طبیعی است که چه نتایج خسارت باری را متوجه امروز و فردای ایران عزیز خواهد کرد.
رئیس جبهه اصلاحات ادامه داد: مردم ایران امروز حق خود می دانند که خواهان جامعه ای باشد که در آن نخبگان و کارشناسان مجرب و تکنوکراتهای دلسوز ارج ببینند و از منزلتی والا برخوردار باشند و با آسودگی بتوانند به کشورشان خدمت کنند نه آنکه با قدر ناشناسیها و تحقیرها مجبور به جلای وطن شوند و در کشورهای دیگر قدر و منزلت یابند و حتی به انحاء مختلف ترغیب به مهاجرت شوند. پس وظیفه حاکمیت نیز این است، که با تغییر این شیوه حکمرانی و توقف ناکارمدیها اجازه ندهد سرمایه های این کشور ترک وطن کنند. ایران برای همه ایرانیان است و اقلیتی حق ندارند که مملکت را ملک طلق خود بدانند. فرار مغزها و سرمایه های انسانی خالی کردن ایران از ظرفیت ها و منابع اصلی توسعه است.
وی تأکید کرد: جامعه امروز حق خود میداند دانشگاهی پویا و سر زنده داشته باشد که عالمان و نخبگان سکاندار آن باشند نه آنکه نیروهای بی توجه به علم و دانش در محیطهای دانشگاهی بر همه شئون دانشگاه حاکم باشند و استاد و دانشجو و جویندگان علم و دانش را از دانشگاه دور کنند. فضای دانشگاهها جایی برای اعمال قدرت یک جریان تند و تنگ نظر نیست که کلاس و فضای دانشگاه را آنچنان عرصه تاخت و تاز خود بدانند که دانشجویان منتقد و مخالف اجازه نفس کشیدن در محیط دانشگاه را نداشته باشند. عدهای به ظاهر خودسر اما سازمان یافته که مترصد تبدیل دانشگاههای ایران به نظمیه هستند.
منصوری ادامه داد: چه دانشجویان بسیاری به دلیل حضور یا همراهی با اعتراضات سال گذشته با حکم کمیتههای انضباطی از تحصیل محروم، تعلیق و تبعید شدند و چه بسیار اساتید آزادهای که به اتهام انتقاد نسبت به این روند و یا همراهی با معترضان به انحاء مختلف از اخراج و بازنشستگی تا لغو قرارداد و محرومیت از استخدام و محروم از حضور در دانشگاه شدند. این محرومیت و محدویت تضییع آشکار حق شهروندان این کشور است که در حاکمیت یکدست به امری عادی تبدیل شده است.وی گفت: جامعه امروز حق خود میداند که دارای فضای هنری زنده و نقاد و تعالی بخش باشد که در آن هنرمندانش مورد احترام باشند و ترغیب و تشویق شوند نه آنکه هر روز به وسیله هنر ناشناسان دست اندرکار، تحقیر و توبیخ و ممنوع از کار شوند. تداوم این روند نتیجهای جز خالی شدن عرصه هنر از خلاقیت و ابتکار و فاصله گرفتن از خدمت به تعالی انسان و آگاهی بخشی و روشنگری و نقد سازنده و خلق امید نخواهد داشت. این مسألهای ساده و حاشیهای نیست که بسیاری از هنرمندان یا عطای کار را به لقای آن می بخشند و یا جلای وطن می کنند.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جامعه امروز ما حق خود میداند که خواهان حضور نظامیانی باشد که تأمین کننده واقعی اقتدار ملی و امنیت همگانی اند، کسانی به شغل شریف نظامی گری و دفاع از تمامیت ارضی کشور اهتمام کنند و همان گونه که از ابتدا وعده داده شده بود و در همه کشورهای توسعه یافته شاهد هستیم حق دخالت در امور سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی را نداشته باشند.
وی تأکید کرد: مردم ما حق خود میدانند که خواهان جامعهای شفاف و پرسشگر باشد که همه اصحاب قدرت در حوزه اختیارات خود به جامعه پاسخگو باشند؛ تا مردم بتوانند در مورد عملکرد آنها قضاوت کنند و تصمیم بگیرند. در دنیایی که شتابان در حال تغییر و تحول است و تکنولوژی جدید ارتباطی با سرعت و شتاب که همه چیز را قابل مشاهده کرده است، توسل به شیوههایی نظیر فیلترینگ و طرح صیانت و محدود کردن رسانهها و شبکههای اجتماعی ره به جایی نخواهد برد.
منصوری افزود: ریزش مخاطبان برای رسانهای که باید ملی باشد، اما غیر ملی عمل میکند، نشان میدهد، اصرار بر این رویه نه تنها موجب بازدارندگی جامعه از دسترسی به این تکنولوژی و فناوریهای جدید نمیشود، بلکه با تشدید بیاعتمادیها، بر شکاف بین حاکمیت و ملت خواهد افزود. عدم به رسمیت شناختن این حق بیش و پیش از آنکه به جامعه آسیب برساند، حاکمیت را در شکل گیری پروندههای عجیب فسادهای سازمان یافته غافلگیر خواهد کرد.
وی در پایان تأکید کرد: اصلاح طلبان چه بخواهند در ساختار قدرت تأثیر گذار باشند و با اصلاح شیوه حکمرانی، کشور را در مسیر توسعه پایدار قرار دهند و چه بخواهند نمایندگی مطالبات مردم را از آن خود کنند و قدرت بی قدرتان باشند و چه بخواهند جامعهای قدرتمند و دولتی توانا داشته باشند، باید از حقوق مصرح و قانونی همه شهروندان ایران فارغ از تفاوتهای موجود دفاع کنند. مردمی که به فراخوانهای مکرر این جریان سیاسی برای دستیابی به حقوق خود پاسخ مثبت می دادند، امروز بیش از هر زمان دیگری احساس بی پناهی میکنند. گام اول اصلاح طلبی همدلی با همین مردم و دفاع از حق آنهاست.
کد مطلب: 209843