به گزارش مردم سالاری آنلاین، سردار رسول سناییراد معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به چهارمین سالگرد شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی گفت: واقعیت این است که ملت بزرگ ما قدرشناس است. شهید سلیمانی قهرمانی بود که خدمات برجسته او برای مردم، از شرکت در جنگ تحمیلی و دوران رزم در ۸ سال دفاع مقدس تا حضور در منطقه جنوبشرق و ایجاد آرامش در آن مناطق ملموس است. برخی از کسانی که قبل از این در آن منطقه با اشرار مبارزه میکردند، امروز امنیت و عزت خودشان را مدیون سردار سلیمانی میدانند. همچنین بر ملت ما کاملا روشن است که دفاع از حرم، گرچه در عراق و سوریه هم کارکرد داشت، اما برای امنیت ما هم مهم بود و نوعی پیشگیری از حضور جریان تروریسم تکفیری در ایران به حساب میآمد، وگرنه تروریستها تا حرم حضرت امام و مجلس شورای اسلامی هم رخنه کردند و اگر اقدامات شهید سلیمانی نبود، این فاجعه میتوانست برای ما ابعاد بزرگتری داشته باشد.
وی افزود: عامل بعدی را باید در ویژگیهای او مثل رشادت، شجاعت، اخلاص دید و اینکه نگاه جهادی و الهی همراه با انساندوستی او برای همه گروهها، اقشار و مذاهب مشخص بود. برای همه روشن بود که او انسان برجستهای است که نسبت به همه محبت دارد. کما اینکه در سیل خوزستان، عدماعتماد به برخی از مسئولان موجب شده بود تا شهروندان همکاری نداشته باشند. اما به دلیل آنکه به ایشان اعتماد داشتند، با حضور او کمال همکاری را در مهار سیل به عمل آوردند. این نمونهای از نگاه مثبت مردم به شهید سلیمانی بود. نوع مبارزهای که ایشان با تروریستها داشت باعث شد تا او به عنوان یک قهرمان نزد مردم ما باقی ماند. با وجود آنکه یک ژنرال نظامی بود، رفتاری که داشت بیتکلف و متواضعانه بود. حماقتی که آمریکاییها انجام دادند، او را در یک اقدام ناجوانمردانه به شهادت رساندند و مسئولیت این اقدام تروریستی را هم به عهده گرفتند بر عظمت این شهید در نزد ملت ما افزود. چراکه او را نوعی مقتدر مظلوم نشان داد و این مظلومیت در ذهن مردم ما به عاشورا و حماسه مقدس کربلا وصل است. بنابراین به نظر میرسد مجموعهای از این عوامل و متغیرها در ماندگاری یاد و خاطره او و تبدیل او به عنوان یک الگو نزد مردم، فراتر از مرزها و در بین همه صاحبان فطرت الهی و وجدان بشری، او را ماندگار کرده است.
سردار سناییراد در پاسخ به این سوال در مراسم تشیع پیکر سردار سلیمانی شاهد حضور جناحها، گروهها، شخصیتهای سیاسی و طیفهای مختلف مردم بودیم و یک انسجام درونی به وجود آمد. چرا نتوانستیم از انسجام به وجود آمده بهتر و بیشتر استفاده کنیم، گفت: آنچه مسلم است، حتما مؤثر بوده خود این واقعه انسجامی پدید آورد. به هرحال همه از اینکه وحدت، انسجام و اقتدار را ببینند حال خوبی پیدا میکنند. آنچه که معمولا مشتری و جذابیت ندارد، تفرقه، اختلاف و برخی از این صفبندیهای کذایی و دوقطبیهای کاذب است که موجب رنجش خاطر مردم میشود.
وی افزود: واقعیت این است که شاید میشد بهتر هم بهره گرفت، گرچه خود ویژگیهای شهید سلیمانی و آنچه که در حافظه تاریخی ما از او ثبتشده تاحدودی این خلأها را پوشش میدهد. من چندبار توفیق داشتم به کرمان سر مزار ایشان بروم؛ وقتی به آنجا میروید، زائران ایشان از همه قشر، تیپ و جنس سیاسی و اجتماعی هستند. در آنجا همه این خطکشیها رنگ میبازد و لذا میشود همین محوریت را در ابعاد دیگر توسعه داد و از این موضوع برای انسجامبخشی، ایجاد وحدت استفاده بیشتری کرد. در مراسم تشییع پیکر ایشان که در شهرهای مختلف برگزار شد و نمازی که بر پیکر ایشان خوانده شد، کسانی که آمدند از همه تیپ، جنس و قشر بودند و میتوانستیم چیزی از جنس خود انقلاب و ۲۲ بهمن را مشاهده کنیم. لذا میشود با داشتن ابتکار، نوآوری و برنامهریزی دقیق بهتر از این سرمایه و مزیت طلایی برای ارتقای وحدت و انسجام بخشی استفاده بیشتری کرد. کسانی که ایشان را به شهادت رساندند، میگویند خطر شهید سلیمانی از ژنرال سلیمانی برای ما بیشتر است. چون نوع مرگ او که شهادت است، در نزد ملت ما آمیخته با تقدسی است که علاوه بر آن ماهیت قهرمانی که همه قهرمانان دارند، در دفاع از حرم و در مقابله با بزرگترین اشقیای جهان ایفای نقش کرد و او توسط شنیعترین آنها یعنی به دست آمریکاییها به شهادت رسیده است اما میتوان از این موضع برای وحدت و انسجانبخشی بیشتر استفاده کرد.
سردار سناییراد در پاسخ به این سوال با توجه به حوادثی که در منطقه رخ میدهد، فقدان سردار سلیمانی تا چه اندازه احساس میشود، گفت: با توجه به مختصر اطلاعاتی که دارم عرض میکنم واقعیت این است که جایگزین سردار سلیمانی از جنس خودشان است. چون سالها جانشینی و قائممقامی ایشان را داشته و کاملا به موضوعات اشراف دارد اما شرایط و اقتضائات متفاوت است. یعنی اگر الان شهید سلیمانی زنده بود و همان مسئولیت را داشت، مسلما بدانید که تصمیم و اقدام او تابع شرایط و موقعیتی بود که ما در آن قرار داشتیم. کما اینکه خود ایشان هم طبق موقعیت و شرایط عمل میکرد.
وی افزود: لذا باید با توجه به تفاوت دوره زمانی و اقتضائات آن موضوع را ببینیم. کما اینکه همین الان تردید نکنید که صهیونیستها برای گسترش دامنه جنگ به دنبال تحریک ما هستند. دلیل هم این است که در غزه کم آوردند. به هرحال فرسایش ارتش اسرائیل در آنچه نبرد با فاصله صفر نامیده میشود یعنی نبرد نزدیک و میزان تلفاتی که صهیونیستها و ارتش اسرائیل در مقابل رزمندگان مقاومت میدهند، غیرقابل انکار است و برای اولینبار است که این نسبت جابهجا شده و آنها چند برابر فلسطینیها کشته میدهند. بالاتر از آن، برای جبران شکست خود دست به جنایت زدند. اما امروز انهدام، کشتار و آوارگی در افکار عمومی ملتها بازتاب دارد و اوج نفرت و خشم از آمریکا و رژیمصهیونیستی را شاهد هستیم. لذا صهیونیستها برای جبران این وضعیت به دنبال گسترش جنگ هستند.
معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا تصریح کرد: اگر یادتان باشد، در ابتدای عملیات طوفان الاقصی هم صهیونیستها از ۱۱ سپتامبر یاد میکردند. ۱۱ سپتامبر تداعیکننده اشغال افغانستان و حمله به عراق است. لذا واقعیت این است که صهیونیستها ترس دارند و ما نباید در آن پازل، گرفتار شویم. کما اینکه شهید سلیمانی علاوه بر تفکر نظامی، یک استراتژیست چند بعدی بود. کما اینکه در میدان عمل و همزمان در عرصه دیپلماسی هم ایفای نقش میکرد و به همه ابعاد توجه داشت. الان هم ما نباید یک بعد ماجرا را ببینیم، در مورد آنچه در سوریه در جهت شهادت برخی از عزیزان مستشار ما دنبال میکنند، ما باید با توجه به نقشه دشمن تصمیم بگیریم. در این مورد من به شما اطمینان میدهم که آنچه جایگزین شهید سلیمانی دنبال میکند از همان جنسی است که خود شهید سلیمانی دنبال میکرد.
وی افزود: از اول ماجرا صهیونیستها خیلی تلاش کردند برای اینکه طرف مقابل را قدرتمند نشان ندهند و شکستشان را توجیه کنند و به دنبال این بودند تا ماهیت این نبرد را تغییر دهند. لذا من فکر میکنم خوشبختانه هوشمندی که سردار قاآنی و مجموعهای از تصمیمگیرندگان به خرج میدهند از جنس همان هوشمندی شهید سلیمانی عزیز است.
سردار سناییراد با اشاره به شخصیت سردار سلیمانی گفت: من متأسفانه توفیق در محضر ایشان را خیلی کم داشتم؛ در دورهای که ایشان در سوریه حضور داشت، من معاون سیاسی سپاه بودم. اما آنچه در ذهن من مانده، این بود که مثلا اگر جایی احساس میکرد که کسی در جلسهای در موقعیت پایینتری است و نسبت به او اعتنایی نمیشد با حساسیت به دنبال جبران آن بود، حتی اگر این بیاعتنایی از ناحیه کسی دیگر صورت میگرفت، او به دنبال این بود که حتما به شخصیت فرد توجه داشته باشد. واقعیت این است که حتی در مسائل فرعی هم بسیار دقتنظر داشت.
وی افزود: مثلا فرض کنید هنگام خروج از جلسات در مورد افراد نگاهی به سردوش و درجهشان میشد، اما او کسی بود که سعی میکرد چنین حسی پدید نیاید و این امر حاصل تربیت او در دوران دفاع مقدس بود که آن روحیه برادری حاکم شده بود. اگر قرار است کار جمعی صورت بگیرد، توجه و دقت به الزامات روحی حتی در روابط غیررسمی هم باید لحاظ شود. در یکی از جلسات کسی که درجهاش یک مقدار متفاوت بوده، در کناری ایستاده بوده تا دیگران رد شوند، ایشان آن فرد را جلو انداخته و گفته شما در اولویت هستید. فضایی که میتوانست برای آن برادر یک مقدار سنگینتر باشد را ایشان با یک محبت و دقت در ذهن طرف متفاوت کرده است. امیدوارم خداوند توفیق ادامه راه ایشان را به ما بدهد و انشاءلله در آخرت نزد ایشان روسفید باشیم.