به گزارش مردم سالاری آنلاین،مجلس یازدهم مصوبات پر سروصدا کم نداشته، از بررسی طرح صیانت و عفاف و حجاب و این روزها نیز افزایش سن بازنشستگی؛ مجلسی که البته در عمر ۴ ساله خود طرحها و تغییر لوایحی که صدای مردم را درآورده بسیار دارد.
با مصوبه جنجالی مجلس درباره افزایش سن بازنشستگی به گفته قالیباف آقایان شاغل ورودی ۱۴۰۳ به بعد برای بازنشستگی باید ۳۵ سال سابقه خدمت و یا ۶۲ سال سن و بانوان شاغل ورودی همین سال باید ۳۰ سال سابقه خدمت و یا ۵۵ سال سن داشته باشند. حسین کمالی، وزیر اسبق کار و امور اجتماعی معتقد است این اقدام مجلس غیر کارشناسی است و مشکلات زیادی را در زمینه کارگری به وجود خواهد آورد. کمالی معتقد است با این تصمیم مشکل صندوقهای بازنشستگی که مجلس به دنبال رفع آن بود حل نخواهد شد، بلکه صندوقها باید کارا و سودده شوند. کمالی در ادامه این گفتوگو به وضعیت رد صلاحیتها و همچنین عملکرد مجلس و دولت نیز اشاره کرده است.مشروح گفتوگوی مردم سالاری با حسین کمالی را در ادامه بخوانید:
حسین کمالی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامیو وزیر اسبق کار و امور اجتماعی در گفت وگو با مردم سالاری، با اشاره به اینکه اقدام مجلس درباره افزایش سن بازنشستگی یک کار غیرکارشناسی است و مشکلات زیادی را در زمینه کارگری به دنبال خواهد داشت، گفت: مجلس در این اقدام مقررات حساب شدهای که سالیان سال با کارهای کارشناسی وضع شده بود به یکباره تغییر داد.
کمالی با بیان اینکه مجلسیها جدولی را ایجاد کردند که به زعم خودشان مشکل صندوقهای بازنشستگی را بصورت مرحلهای حل کنند، افزود: مشکلات صندوقهای بازنشستگی به این شکل حل نمیشود، بلکه باید صندوقها کارا شوند و در سایه مدیران توانا صاحب درآمد شوند، صندوقهای بازنشستگی باید به نوسازی و سوددهی برسند. وی با بیان اینکه برای سودده شدن صندوقها، باید فعالیتهای اقتصادی سودده از سوی حاکمیت به آنها محول شود، خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه میشود بخشهایی از نفت و گاز کشور که استخراج نشدهاند و مورد بهره برداری قرار نگرفتهاند را به تامین اجتماعی و یا سایر صندوقها واگذار کرد.
به گفته وی صندوقهای بازنشستگی از محل منابع خودشان میتوانند این بخشها را راه اندازی کنند و صاحب درآمد شوند، از این طریق میتوان کسریهای صندوقها را جبران کرد؛ نه اینکه بیایند از فرمولهای استفاده کنند که برخلاف سیاستهای کشور برای دوران بیکاری اتخاذ شده که باعث میشود تا کارگران بازنشسته در کارهای سخت، مدت زمان بیشتری را کار کنند.
وزیر اسبق کار با بیان اینکه وقتی که بیکاری در کشورها وجود دارد، آنها از روش تسهیم مشاغل استفاده میکنند، گفت: در روش تسهیم مشاغل، شغلهای که حقوق مناسب برای کارکنان دارند، ساعت کار و روزهای کار را کاهش میدهند و بخشی از ساعات کار را به دیگران میسپارند و یا حتی شیفتهای دوم و سوم را راه اندازی میکنند.
کمالی خاطر نشان کرد: در روش مورد تایید مجلس هم بیکاری افزایش پیدا میکند و هم کسانیکه در حال فعالیت هستند مجبور میشوند مدت زمان بیشتری در محیط کار سپری کنند و همین موضوع باعث کاهش راندمان شده و کارگران استراحت کافی نخواهند داشت.
دبیرکل حزب اسلامیکار با اشاره به اینکه کارگران و کارمندان به دلیل اینکه درآمدهای اندکی دارند مجبورند در شیفت دوم و سوم هم کار کنند، گفت: نیروهای بازنشسته به دنبال شغل هستند چون حقوقی که به عنوان حقوق بازنشستگی دریافت میکنند جوابگوی گذران زندگی آنها نیست. وی با بیان اینکه وقتی سن بازنشستگی افزایش پیدا میکند، فضای کار برای افراد جوانتر که میخواهند شاغل شوند، محدودتر میشود و نمیتوانند وارد بازار کار شوند، گفت: از طرف دیگر چون این افراد مدت بیشتری سرکار باقی میمانند، با حقوقی که پاسخگوی زندگی آنها نیست، معیشت کارگران و کارمندان با سختی بیشتری همراه خواهد بود.
انتخابات معنا و مفهوم خود را از دست داده است
کمالی در ادامه این گفتوگو با اشاره به رد صلاحیتهای گسترده توسط هیاتهای اجرایی گفت: وقتی بحث انتخابات را مطرح میکنیم، این اقدام سیاسی تعریف دارد. انتخابات یعنی شرایطی وجود داشته باشد که از بین گزینههای متفاوت انتخابی را صورت دهید. کمالی خاطر نشان کرد: وقتی سیاستی اعمال میشود که در آن تنها یک جریان فکری خاص فرصت ظهور و بروز داشته باشند و بقیه تفکرات و نظرات سیاسی حذف میشوند، انتخابات تبدیل به مسابقه تک اسبه میشود که برنده شدن در آن برای کسی افتخار نیست.
وی در ادامه افزود: در شرایطی که شورای نگهبان از میان افراد گزینش کند و افرادی را انتخاب کند تا در معرض آرای مردم قرار گیرند، مردم نمیتوانند به کسانی که میخواهند رای بدهند، در نتیجه انتخابات معنا و مفهوم خود را از دست میدهد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه انتخابات به شکل واقعی برگزار نخواهد شد، گفت: انتخابات باید مشخصههای یک انتخابات متداول و به رسمیت شناخته شده را داشته باشد، اینکه شورای نگهبان همه را دعوت به مهمانی کند و بعد از هرکسی بپرسد شما چه غذایی دوست دارید تا ما غذایی که خودمان میخواهیم به خورد شما بدهیم، این در حقیقت نه انتخاب است نه رعایت سلیقه جریانات سیاسی و اجتماعی.
مردم نمایندگان خود را در مجالس نمیبینند
کمالی با بیان این نکته که مردم نمایندگان خود را نه در مجلس خبرگان میبیند و نه در مجلس شورای اسلامیگفت: در حقیقت کسانی وارد این مجالس میشوند که با رای حداقلی انتخاب شدهاند و البته مورد پسند کسانی هستند که میخواهند تنها خودشان در صحنه حضور داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه این انتخابات نمیتواند چهره زیبایی را به مجلس بدهد، افزود: اگر انتخابات واقعی بخواهد برگزار شود، باید همه سلایق و گروهها در آن حضور داشته باشند و نقش ایفا کنند. این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه گزینشی که امروز توسط شورای نگهبان صورت میگیرد باید جای خود را به رخدادی بدهد که در سطح بین الملل اتفاق میافتد؛ یعنی همه افرادی که از لحاظ سیاسی در دادگاههای صالح محکومیت پیدا نکرده باشند و از فعالیت سیاسی منع نشده باشند باید بتوانند در انتخابات شرکت کنند و هیچ مرجعی نباید بتواند مانع حضور این افراد در عرصه انتخابات شود.
شرایط مساوی برای حضور کاندیداها وجود ندارد
کمالی خاطر نشان کرد: از طرفی چند مرحله گزینش در بحث انتخابات داریم و از طرف دیگر شرایط مساوی برای حضور کاندیداها در جامعه وجود ندارد، کسانیکه امکانات مالی و شرایط خاص مورد نظر برگزار کنندگان را دارند، حضور پیدا میکنند و کسانیکه از این شرایط برخوردار نباشند قید کاندیداتوری را میزنند.
به گفته وی به همین دلایل افراد فرهیخته بسیاری در جامعه وجود دارند که نمیتوانند در صحنه انتخابات حاضر شوند و خودشان را در معرض آرای عمومیقرار دهند.
کمالی با بیان اینکه گزینش اول توسط مجلس انجام میشود، گفت: کسانیکه حداقل مدرک کارشناسی ارشد را نداشته باشند نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند، این موضوع محدودیت ایجاد میکند و طبقات مولد را از حضور در عرصه انتخابات منع میکند، درحالیکه در هیچ کشوری چنین گزینشی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه گزینش بعد توسط هیاتهای اجرایی که توسط دولت انتخاب میشوند صورت میگیرد، افزود: شورای نگهبان باید این اعضا را بپسندد و بپذیرد، هیاتهای اجرایی به ظاهر امنای مردم هستند، اما از گروهها و سلایق مختلف در بین آنها حضور ندارند؛ بلکه عده خاصی هستند که مورد پسند دولت مستقر و شورای نگهبان باشند.
وزیر اسبق کار و امور اجتماعی با بیان اینکه بعد از اعمال نظر هیاتهای اجرایی و رد صلاحیتها در این مرحله افراد به گزینش شورای نگهبان میرسند، گفت: بعد از ارزیابی شورای نگهبان باز هم عده ای ردصلاحیت میشوند و گاهی اوقات تعداد اندکی مجددا تایید میشوند.
انتخابات گزینش در گزینش است
کمالی با بیان اینکه با پایان انتخابات باز هم گزینش ادامه دارد، افزود: اگر انتخابات مطابق با سلیقه برخی آقایان نباشد، به راحتی میتوانند انتخابات را باطل کنند و نگذارند نماینده مورد نظرشان وارد مجلس شود.
به گفته وی بعد گزینش بعدی در کمیسیون تحقیق در مجلس اتفاق میافتد، این کمیسیون انتخابات را ارزیابی میکند و اگر اعتراضی روی نمایندهای صورت گرفته باشد با وجود اینکه کمیسیون تحقیق در دست اکثریت است، میتوانند فردی که در گروه اقلیت باشد از مجموعه خارج کنند.
کمالی خاطر نشان کرد: همانطور که میبینید این نوع انتخابات گزینش در گزینش است و انتخابات از شکل واقعی خود خارج شده است.
مجلس یازدهم به وظیفه نظارتی خود عمل نکرد
نماینده ادوار مجلس در پاسخ به این سوال که عملکرد مجلس یازدهم را چگونه ارزیابی میکنید گفت: این مجلس ارزیابی لازم ندارد، اقداماتی که انجام داده را در حداقلهای ممکن میتوان دید.
به گفته وی مجلس یازدهم به وظایف خود که نظارت بر دستگاه اجرایی است، عمل نکرده و نمیتواند مدعی شود که عملکرده است.
کمالی خاطر نشان کرد: مجلس درباره مسائل اقتصادی و تورم، گرانی نقش اساسی نداشته و دولت سیاستهای خود را اعمال کرده است.
وی معتقد است مجلس یازدهم یک مجلس بیخاصیت و ناظر بوده که حتی در حد بیان معضلات و مشکلات مردم هم عاجز بوده؛ بهتر بگویم یک خود سانسوری در مجلس یازدهم جریان داشته است.
بهترین ارزیابان عملکرد دولت مردم هستند
کمالی همچنین درخصوص عملکرد دولت به شرایط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی امروز کشور اشاره کرده و گفت: بهترین ارزیابان عملکرد دولت مردم هستند؛ از آنها بپرسید که آیا از لحاظ روابط بین الملل وضعیت بهتر شد؟ از لحاظ اقتصادی، تولید و صنعت در شرایط بهتری قرار گرفتهایم؟ آیا درآمد مردم بهتر شد و توانستهاند از رفاه نسبی برخوردار شوند؟ آیا از لحاظ فرهنگی رابطه خوبی میان آحاد جامعه برقرار است؟ آیا سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کرده و جامعه وضعیت مناسبتری پیدا کرده است؟ مسائل زیست محیطی چطور؟ تالابها و جنگلها و ...احیا و بازسازی شدهاند؟ همه این موارد در شرایط اجتماعی امروز نشان میدهد که آیا دولت موفق بوده است یا ناکارآمد.
کمالی با ابراز امیدواری نسبت به آینده سیاسی کشور گفت: جریان فکری اصلاحات، جریان پیشروندهای است که در کل دنیا در حال انجام است و جهان را به سمت بهبود میبرد.
وی افزود: این جریان در ایران نیز جریان و تداوم خواهد یافت، وقفهها ایجاد میشوند، اما زودگذر هستند و آینده کشور با بهبود شرایط همراه خواهد بود.