کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

۳۰ درصد معتادان، هرگز تصور نمی‌کردند به این دام بیفتند

30 آبان 1402 ساعت 8:15

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین تهدیدات جامعه ما موضوع آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد است، گفت: در پژوهشی که اخیرا بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال انجام شده، ۹۱ درصد بالاترین دغدغه خود را موضوع اعتیاد مطرح کرده‌اند.


به گزارش مردم سالاری آنلاین، علیرضا کاظمی با حضور در یک برنامه‌ تلویزیونی با اشاره به هفته‌ مبارزه با اعتیاد و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، اظهار کرد: یکی از طلایی‌ترین دوره‌ سال تحصیلی، اوایل آبان تا ۱۵ آذرماه است که دانش‌آموزان فراغت بال بیشتری دارند و می‌توانند به فعالیت‌های فوق برنامه مثل اردوها، بازدیدها و فعالیت‌های حاشیه‌ای بپردازند. در گذشته این ابتکار خوب در آموزش و پرورش رقم خورد که ۲۲ تا ۲۸ آبان‌ماه را به نام هفته مبارزه با اعتیاد و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نامگذاری کردند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: طبیعتا مسیر حل موضوع آسیب‌های اجتماعی، آموزش و پرورش، مدرسه و خانواده است. به دلیل حساس کردن خانواده‌ها و دانش آموزان نسبت به موضوع اعتیاد، این هفته نامگذاری شد و آموزش و پرورش نیز برنامه‌های متنوعی تدارک دید. ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز امسال به مدد آموزش و پرورش آمده و کمک کرده است.

وی خاطرنشان کرد: ستاد با همکاری تمام دستگاه‌های فرهنگی و مقابله‌ای دست به دست هم دادند تا برای اولین بار نمایشگاهی را برگزار کنند.

کاظمی با بیان اینکه جوانان و نوجوانان مهم‌ترین جامعه مخاطب از منظر هدف‌گیری دشمن و هم در معرض آسیب هستند، گفت: این جامعه مخاطب برای ما حیاتی است، زیرا بزرگ‌ترین جامعه کشور و آینده‌ساز نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین تهدیدات جامعه ما موضوع آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد است، گفت: در پژوهشی که اخیرا بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال انجام شده است، ۹۱ درصد بالاترین دغدغه خود را موضوع اعتیاد مطرح کرده‌اند. اکنون به دلیل پیچیدگی‌هایی که در حوزه اعتیاد ایجاد شده، کار پیشگیری و مبارزه بسیار سخت شده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در حال حاضر الگوی تولید و الگوی مواد تغییر کرده است، گفت: اکنون با صدها ماده مخدر صنعتی سر و کار داریم که هر لحظه ممکن است فرزندان ما در این دام بیفتند. تقریبا بیش از ۳۰ درصد کسانی که در این دام افتاده‌اند، هرگز تصور نمی‌کردند به این دام بیفتند.

وی گفت: اگر بخواهیم این روند افزایشی را کنترل کنیم و کاهش دهیم باید روی دو بخش «دانش‌آموزان» و «خانواده‌ها» تمرکز کنیم. باید دانش، آگاهی و اطلاعات دانش آموزان و خانواده‌ها را در حوزه آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد افزایش و مهارت‌های آنها را در مواجهه با این آسیب را ارتقا دهیم.

کاظمی تصریح کرد: در حال حاضر الگوی دسترسی، الگوی سنی، الگوی مصرف، الگوی تولید، کشت و توزیع تغییر پیدا کرده است.

وی با تاکید بر ارتقای دانش، گفت: یکی از گلوگاه‌ها فضای مجازی است. مهارت سواد رسانه و سواد استفاده از فضای مجازی یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که ما را در این گلوگاه‌ نجات می‌دهد.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به برگزاری نمایشگاه یاریگران زندگی گفت: در مجموعه این نمایشگاه رویکرد پیشگیری را در قالب افزایش دانش، اطلاعات و مهارت‌های لازم و بسته خدمات مورد نیاز خانواده‌ها ارائه می‌دهیم. همچنین از تمام ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم تا فضای پیشگیری را با رویکرد فعالیت‌های ایجابی و ارتقای دانش و آگاهی افزایش دهیم. اکنون فدراسیون‌های ورزشی پای کار آمده‌اند.

وی ادامه داد: امروز بسیاری از چهره‌های برازنده نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه ورزشی و هنری مهمان نمایشگاه ما بودند. وقتی دانش آموزان پیام این الگوها را می‌بینند مسیر درست را انتخاب می‌کنند.

کاظمی با اشاره به شعار نمایشگاه مبنی بر «انتخاب آگاهانه» تصریح کرد: اگر این موضوع بالاترین دغدغه جامعه است، باید پیشگیری هم به بالاترین دغدغه جامعه تبدیل شود.


کد مطلب: 206733

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/206733/۳۰-درصد-معتادان-هرگز-تصور-نمی-کردند-این-دام-بیفتند

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir