; ?>; ?> مردم سالاری آنلاين - چرا هندی‌ها فروش اعتباری برنج به ایران را متوقف کردند؟ - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چرا هندی‌ها فروش اعتباری برنج به ایران را متوقف کردند؟

22 آبان 1402 ساعت 15:00

فصل برداشت برنج به پایان رسید و از ۱۰ روز دیگر واردات برنج آزاد می‌شود. این در حالی است که میزان مصرف برنج خارجی هر سال افزایش پیدا می‌کند و علت آن کاهش قدرت اقتصادی مردم و اجبار آن‌ها به مصرف برنج ارزان قیمت خارجی است.


به گزارش مردم سالاری آنلاین، هند تامین‌کننده اصلی برنج جهان چند سال است که قیمت خود را یک دلار نگه داشته است، اما کاهش ارزش پول کشور به صورت ماهانه و افزایش هزینه‌ها سبب شده که قیمت آن در داخل کشور تغییر پیدا کند و هنوز مشخص نیست سری جدید برنج‌های وارداتی به چه قیمتی در بازار عرضه شود.


در هفته جاری انجمن واردکنندگان برنج با پیمان پاک قائم‌مقام، وزیر کشاورزی، جلسه هماهنگی در خصوص تامین و تنظیم بازار دارند.  

اتمام ذخیره برنج خارجی

مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج، درباره وضعیت برنج گفت: از ابتدای سال تاکنون ۵۵۰ هزارتن واردات صورت گرفته که تمام آن‌ها به فروش رفته است. اکنون نیز هیچ‌گونه ذخیره‌ای نداریم.  از طرفی کمبود برنج خارجی در برخی مناطق کشور به خصوص مناطق مرزی سبب شده که قیمت‌ها افزایش پیدا کند و حتی به ۷۰ هزار تومان نیز برسد.

وی ادامه داد: قشر متوسط و ضعیف جامعه از برنج خارجی استفاده می‌کنند و باید همیشه میزان مناسبی ذخیره در بازار وجود داشته باشد، زیرا هرگونه تغییر قیمتی در این محصول سبب می‌شود زندگی ۷۰ درصد مردم دستخوش تغییر شود فلذا برای تامین نیاز این افراد لازم است ۵۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزارتن واردات تا پایان سال داشته باشیم.

او ادامه داد: با وجود حساسیت واردات برنج متاسفانه دولت چند صد میلیون دلار به واردکننده‌ها بدهی دارد و هنوز ارز آن‌ها را نداده است. در نتیجه واردکننده‌ها به تولیدکنندگان و تاجران هندی و پاکستانی بدهکار هستند و دیگر سقف اعتبار آن‌ها پر شده است. برای واردات محموله‌های جدید بدهی قبلی باید تسویه شود، از طرفی با توجه به شرایط سیاسی و منطقه‌ای تامین‌کنندگان برنج اعلام کردند فقط به صورت نقدی برنج به ایران می‌دهند.

عقب‌ماندگی ۴۵ درصدی قیمت برنج از تورم

کشاورز درباره ظرفیت تولید برنج توضیح داد: در سال ۱۴۰۱، یک میلیون و ۳۶۰ هزار تن واردات برنج توسط بخش خصوصی صورت گرفت که در ظاهر کافی به نظر می‌رسید؛ اما علیرضا پیمان‌پاک، قائم‌مقام وزیر کشاورزی، در یک اقدام اجازه واردات ۵۶۰ هزار تن برنج در ابتدای سال را صادر کرد که همین امر باعث شد که از ابتدای سال تا به امروز مشکلی در حوزه برنج وجود نداشته باشد و هیچ شوکی به بازار وارد نشود. هر شوکی به بازار برنج خارجی بر روی برنج داخلی نیز اثر می‌گذارد و در نهایت باعث ایجاد رکود خواهد شد.

وی ادامه داد: قیمت برنج نسبت به تورم ۴۵ درصد کمتر است و هرگونه تصمیم اشتباه باعث افزایش قیمت خواهد شد. از طرفی با توجه به تغییر شرایط پرداخت،  تعداد واردکننده‌ها محدود خواهد شد؛ بنابراین انتظار می‌رود دولت از همین تعداد محدود حمایت کند.  منظور ما از حمایت این است که به موقع ارز بدهد و به موقع ثبت سفارش صورت گیرد.

او در خصوص شرایط بازار برنج تشریح کرد: معمولا برنج ایرانی به مرور تا اسفند ماه به بازار عرضه می‌شود، اما امسال کشاورزان به دلیل اینکه نگران بودند مانند سال گذشته درگیر رکود شوند، تمام محصول خود را یکباره به بازار عرضه کردند. این تزریق برنج باعث شد قیمت‌ها به میزان زیادی کاهش پیدا کند و اگر واردکنندگان برنج اقدام به خرید تناژ بالا نمی‌کردند کشاورزان ضرر هنگفتی متحمل می‌شدند؛ بنابراین به وزارت کشاورزی پیشنهاد دادیم برای تشویق خریداران به ازای خرید هر ۱۰۰ هزار تن برنج داخلی مجوز واردات ۲۰۰ هزار تن برنج خارجی صادر شود.

کشاورز در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط خاص منطقه لازم است هرچه زودتر ذخیره برنج کشور صورت بگیرد. از طرف دیگر لازم است برای واردات برنج بدهی واردکنندگان به تامین‌کنندگان خارجی تسویه شود. ضمن آنکه برای تشویق واردکنندگان به خرید برنج داخلی می‌توان طرح‌های تشویقی در نظر گرفت.  


کد مطلب: 206299

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/206299/چرا-هندی-ها-فروش-اعتباری-برنج-ایران-متوقف-کردند

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir