وعده صبحانه مهمترین وعده غذایی است برای کسانی که به سلامتشان اهمیت میدهند. در این وعده بهتر است دانههای سبوسدار و پروتئینی مصرف کنید. گردو، دارچین، نوشیدنی سویا یا شیر بدون چربی و میوه هم بهترین گزینههای یک صبحانه سالم هستند.
برای صبحانه چه بخوریم و چه نخوریم؟
23 تير 1402 ساعت 9:30
وعده صبحانه مهمترین وعده غذایی است برای کسانی که به سلامتشان اهمیت میدهند. در این وعده بهتر است دانههای سبوسدار و پروتئینی مصرف کنید. گردو، دارچین، نوشیدنی سویا یا شیر بدون چربی و میوه هم بهترین گزینههای یک صبحانه سالم هستند.
همشهری آنلاین نوشت:
صبحانه مناسب شامل دو یا سه برش نان از انواع غلات، حدود ۵ گرم کره و کمی عسل یا مرباست. پروتئین مورد نیاز بدن را در وعده صبحانه، میتوانید از طریق مصرف شیر و پنیر تأمین کنید. اگر به شیر حساسیت دارید یا میانهتان با پنیر خوب نیست، ماست را جایگزین کنید.
ماست میوهای و ماستبستنی گزینههایی هستند که میتوانید جایگزین شیر کنید. برای صبحانه حق تقدم با دانههای سبوسدار و پروتئینی است. گردو، دارچین، نوشیدنی سویا یا شیر بدون چربی و میوه هم بهترین گزینههای یک صبحانه سالم هستند. اگر دارچین را به چای یا مربای کمشیرینتان اضافه کنید برای تنظیم قند خونتان خوب است.
وقتی میلی به صبحانه نداریم
شاید تجربه کرده باشید زمانهایی که صبح خیلی زود از خواب بیدار میشوید، معمولاً اشتهای خوردن صبحانه ندارید. علتش این است که صبحهای زود، بدن هورمونی به نام کورتیزول ترشح میکند که باعث بالارفتن قند خون و کاهش اشتهای صبحگاهی میشود. هر چند که این وضع در کودکان و نوجوانان بیشتر به چشم میخورد اما به هر حال، بد نیست بدانید که وقتی ما صبحانه کافی نمیخوریم، بدنمان احساس کمبود میکند و بهصورت خودکار عمل ذخیرهسازی را انجام میدهد و در کنار آن، ولع فرد برای خوردن وعده ناهار، بیشتر میشود، بنابراین شرایط ابتلا به اضافهوزن و چاقی، بهسادگی برای شما بهوجود میآید.
دانشمندان بهترین زمان صرف صبحانه را بین ساعت ۹ تا ۹:۳۰ میدانند. اگر صبحها میل به خوردن صبحانه ندارید، سعی کنید صبحانه متفاوت و متنوعی فراهم کنید. مثلا یک واحد میوه یا آبمیوه طبیعی بخورید، کمی کنجد عسلی میل کنید یا نان صبحانهتان را تستشده مصرف کنید. به هر طریقی که میتوانید اشتهای صبحانه خوردن را در خود تحریک کنید، چون ۲۰ درصد از انرژی روزانه شما از همین وعده تأمین میشود.
برای صبحانه اینها را نخورید
صبحانه سنتی ما ایرانیها، نان و پنیر و چای شیرین است که کنار هم یک ترکیب سالم و مغذی را تشکیل میدهند. اما اگر خواستید تنوعی در صبحانه ایجاد کنید، بهتر است سراغ این مواد نروید:
سوسیس و کالباس: گوشتهای فراوریشده و چاشنیهای مورد استفاده بر روی آنها با بیماریهای قلبی و سرطان روده بزرگ مرتبط هستند. بهتر است آنها را از همه وعدههای غذایی خود حذف کنید و بیشتر از ماهی یکبار سراغشان نروید.
کورنفلکس: اگرچه خیلیها طرفدار کورنفلکسها هستند، اما باید بدانید که رنگها و مواد شیمیایی استفادهشده در کورنفلکسها مضر است و میتواند باعث بیشفعالی کودکان یا چاقی آنها شود.
شیرینی و کیک: مواد غذایی مثل شیرینی دانمارکی، رول دارچین و نانهای شیرین و برشتهشده، کالری و چربی بالایی دارند که باعث میشوند شما به خاطر حجم کم شیرینیها سیر نشوید، اما در عوض کالری زیادی را دریافت کنید.
برای صبحانه اینها را بخورید
به جای مواد مضری که در بالا گفتیم، میتوانید یکی از مواد زیر را انتخاب کرده و بر اساس نیاز بدنتان به میزان کالری دریافتی، حجم آنها را کم یا زیاد کنید:
کد مطلب: 199140