سقوط آزاد بورس طی ۴ روز گذشته در حالی موجب نگرانی سهامداران از ریزش بیشتر بازار شده که مهدی روزبهانی، کارشناس ارشد بازار سرمایه معتقد است روزهای شنبه و یکشنبه نیز این ریزش ادامه خواهد داشت.
سازمان بورس، حقوقیهای مقصر در ریزش سنگین بورس را مجازات کند
21 ارديبهشت 1402 ساعت 14:15
سقوط آزاد بورس طی ۴ روز گذشته در حالی موجب نگرانی سهامداران از ریزش بیشتر بازار شده که مهدی روزبهانی، کارشناس ارشد بازار سرمایه معتقد است روزهای شنبه و یکشنبه نیز این ریزش ادامه خواهد داشت.
شاخص بورس تهران روز چهارشنبه با ریزش ۲۸ هزار و ۹۲ واحدی تا کانال ۲ میلیون و ۲۷۷ هزار و ۷۴۶ واحدی پایین آمد تا سهامداران را نگرانِ تکرار تجربه تلخ ریزش آبشاری بورس در سال ۱۳۹۹ کند؛ در حالی که به گفته مهدی روزبهانی، کارشناس ارشد بازار سرمایه این ریزش مقطعی است و بورس تا پایان سال شاهد رشدهای انفجاری خواهد بود.
اما مقصر اصلی ریزش سهمگین بورس در ۴ روز اخیر کیست؟ مهدی روزبهانی، کارشناس ارشد بازار سرمایه در این مورد به اقتصاد ۲۴ گفت: متاسفانه چندین سهامدار حقوقی و بازارگردان ظرف ۴ روز گذشته فروشهای غیرمتعارف داشتند که این کار موجب شد صفهای فروش ادامه دار شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه شیطنتهای چندین سهامدار حقوقی و بازارگردان موجب ادامه ریزش بازار سهام برای چهارمین روز متوالی شد، گفت: این مساله که این سهامداران از چه کسی دستور گرفتند یا با چراغ سبز چه کسی این کار را انجام دادند یا خودسرانه دست به این اقدام زدند، مشخص نیست و تقاضای ما از رئیس سازمان بورس این است که این حقوقیها را شناسایی و جریمه کند.
به گفته این کارشناس ارشد بازار سرمایه، بورس طی سه ماه گذشته رشد خوبی را برای سهامداران جدید رقم زده است. البته این رشد به این معنا نیست که سهامداران باقیمانده از سال ۹۹ سود شناسایی کرده باشند، زیرا این گروه تازه در مسیر رسیدن به نقطه سر به سر بودند که بورس دوباره ریزش کرد.
روزبهانی ادامه داد: برخی سهام از جمله «وگستر»، «ثفارس» (ساختمانی) و «ثشاهد» در سه ماه اخیر بیش از ۲۰۰ درصد رشد کردند؛ بنابراین طبیعی بود که بسیاری از سهامدارانی که سودهای خوبی شناسایی کردند دست به فروش بزنند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به اینکه متاسفانه زمانی که بازار ریزشی میشود سهام بنیادی و غیر بنیادی به همراه هم سقوط میکنند، گفت: طی سه ماه اخیر بسیاری از سهام بنیادی مثل صنعت خودرو، بانکی و پالایشی نتوانستند همپای سایر سهام رشد کنند، ولی متاسفانه به محض ریزش بازار سرمایه، این سهام پیرو دیگر سهام دچار ریزش شدند.
به گفته روزبهانی، متاسفانه سهامداران هنوز به درک خوبی از بازار نرسیده اند، زیرا شاهدیم زمانی که سهام خودرویی صف فروش میشود، پالایشیها هم صف فروش میشوند؛ در حالی که هیچ توجیهی ندارد.
بورس در هفته آینده برمی گردد؟ روزبهانی در این مورد به اقتصاد ۲۴ گفت: شاخص کل بورس روز چهارشنبه ۲۸ هزار و ۱۲۴ واحد ریزش کرد. در حال حاضر شاخص کل بورس در محدوده ۲ میلیون و ۲۷۷ هزار واحد قرار دارد و حمایت قوی در ناحیه ۲ میلیون و ۱۹۰ تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد هست که بعید میدانم این حمایت را از دست بدهیم.
وی با بیان اینکه بورس تا پایان اردیبهشت ماه به تعادل میرسد، ادامه داد: دهه اول خرداد استارت صعودی بورس زده میشود.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به اینکه بورس طی ۴۰ سال گذشته چندین سیکل نزولی و رشد داشته، گفت: در حال حاضر بورس در نقطه شروع سیکل صعودی است.
وی با بیان اینکه نوسان، اصلاح و ریزش، ذات بورس است، ادامه داد: شنبه و یکشنبه بورس همچنان ریزشی خواهد بود، اما قطعا تا پایان سال شاخصِ ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی را خواهیم دید.
به گفته این کارشناس ارشد بازار سرمایه، طی ریزش روزهای اخیر در بورس، ارزش بازار بورس و فرابورس بیش از ۱۰۰۰ همت و به عبارت دیگر ۱۰ درصد کل ارزش بازار کاهش یافت و بیش از ۲۶۰ نماد کاهشی بیش از ۱۰ درصد را تجربه کردند.
روزبهانی خاطرنشان کرد: سازمان بورس به خوبی میداند که بخش عمده این وضعیت بازار به دلیل عدم توازن دامنه نوسان در سهام مختلف است. سهام ۷ درصدی اصلاح خوبی را تجربه کردند؛ ولی ۵ درصدیها کمتر شاهد اصلاح بودند و به همین دلیل فشار فروش بیشتری دارند و کل بازار را تحت تاثیر قرار میدهند. این مسخره بازی را تمام کنید و دامنه نوسان را برای کل بازار حتی بازار پایه ایها یکسان کنید.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، ضعف بزرگ حجم مبنا و قیمت پایانی و همچنین چندگانگی دامنه نوسان در بازارها و نمادهای مختلف باعث ناهمگونی بازار شده است. رئیس سازمان بورس به جای مصاحبه و اصرار به اینکه مقصر ما نیستیم، به شرح وظایف اصلی خود بپردازد و گرههای بازار را باز کند!
کد مطلب: 195457