تورم خوراکی ها در کشور مسیری فزاینده داشته است. بررسی های آماری از این شاخص نشان می دهد در تیر ماه سال گذشته تورم نقطه ای خوراکی ها به 87 درصد رسیده و رکوردزنی کرده است.
; ?>; ?>
تیغ دولت بر گلوی تورم یا سفره خانوار ایرانی؟
6 فروردين 1402 ساعت 14:05
تورم خوراکی ها در کشور مسیری فزاینده داشته است. بررسی های آماری از این شاخص نشان می دهد در تیر ماه سال گذشته تورم نقطه ای خوراکی ها به 87 درصد رسیده و رکوردزنی کرده است.
به گزارش مردم سالاری آنلاین،دولت در اوایل سال 1401 اعلام کرد که قصد دارد با طرحی موسوم به جراحی اقتصادی، دست به حذف ارز 4200 تومانی و اصلاح یارانه کالاهای اساسی بزند.
دولت ابراهیم
مدعی بود که بخشی از تورم به توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی باز میگردد و با این طرح، هم کمبود کالا در بازار برطرف میشود و هم قیمتها به ثبات میرسند.زمانی که دولت سیزدهم اقدام به اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی کرد، تورم نقطه به نقطه خوراکی ها و آشامیدنی ها در فروردین و اردیبهشت بالاتر از چهل درصد بود .
حذف ارز4200 تومانی، باعث جهش چشمگیر قیمت ها به خصوص قیمت اقلام خوراکی در کشور شد. به طوریکه که تورم نقطه ای خوراکی ها در خرداد به 82.6 درصد رسید. این رشد شاخص قیمت ها در ماه های بعدی ادامه پیدا کرد و در تیرماه به رکورد 87 درصد رسید. به عبارتی دیگر، شاخص قیمت موادغذایی در تیر 1401 ،87 درصد از تیر سال گذشته بیشتر بود.
این رشد قیمت البته رفته رفته کمی آرام گرفت به طوریکه مواد غذایی در آذر ماه 66 درصد ثبت شده است. یعنی کمترین رقم پس از اجرای سیاست جراحی اقتصادی.
در حالی که برخی معتقد بودند که بار تورمی سیاست حذف ارز ترجیحی تخلیه شده است، این شاخص مجددا در دی ماه به مدار صعودی بازگشت و در نهایت در بهمن 1401، به 71 درصد رسید.
این روند نشان می دهد نزدیک به یک سال پس ازاجرای سیاست جراحی اقتصادی، دولت نتوانسته تورم افسارگسیخته مواد غذایی را مهار کند و تیغ این جراحی اقتصادی در حال کوچک کردن سفره مردم است.
منبع:دنیای اقتصاد
کد مطلب: 192454