شرایط بازار مسکن پایتخت از بابت میزان جدیت طرفین معاملات یک شرایط خاص به حساب میآید. ممکن است این طور به نظر برسد که فقط رغبت فروشندهها برای عرضه آپارتمانهای خود به بازار کم شده و این موضوع را به سال آینده موکول کردهاند. اما بررسی دقیقتر شرایط بازار مسکن نشان میدهد اغلب متقاضیان خرید ملک نیز باید درباره انعقاد مبایعهنامه در یکی دو روز پایانی سال یا موکول کردن خرید خود به سال آینده یک تصمیم سخت بگیرند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، این روزها در بازار مسکن هم فروشندهها و هم خریداران با دیده تردید به مساله عقد قرارداد نگاه میکنند و اغلب مردد هستند. عامل تردید فروشندهها روشن است؛ آنها تصور میکنند با به تعویق انداختن معامله و موکول کردن آن به سال جدید، ممکن است بتوانند ملک خود را با قیمت بالاتری بفروشند. صرفنظر از اینکه در بازار حبابآلود مسکن تهران این تصور تا چه اندازه میتواند به صحت نزدیک باشد، این نگاه موجب شده موجودی فایل نزد واسطههای ملکی به شدت کاهش پیدا کند.
اما سوال اینجاست که خریداران چرا بر خلاف انتظار رفتار میکنند و آنها هم اصراری برای انجام معامله در آخرین روزهای سال 1401 ندارند؟ تحقیق میدانی «دنیای اقتصاد» از بازار مسکن نشان میدهد آنها با یک تصمیم سخت روبهرو هستند و بین اینکه اکنون خرید خود را انجام دهند تا از تورم احتمالی مسکن در فصل ابتدایی سال آینده در امان بمانند و گزینه دوم یعنی موکول کردن خرید به آینده با این امید که شاید التهاب در بازار کاهش پیدا کند و از سطح قیمتهای پیشنهادی فروش کاسته شود، درماندهاند. واسطههای ملکی میگویند اغلب خریداران دستکم در دو هفته اخیر گزینه دوم را ترجیح دادهاند. فروکش هیجان ارزی و کاهش محسوس قیمت ارز عاملی است که آنها را به کاهش حدود قیمتهای پیشنهادی ملک در فروردین و اردیبهشت امیدوار میکند.