کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کره شمالی درگیر بحران شد

13 اسفند 1401 ساعت 15:00

کره‌جنوبی می‌گوید که به نظر می‌رسد همسایه‌ شمالی‌اش با وضعیت غذایی «وخیم» دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ درحالی‌که اندیشکده «۳۸ شمالی» مستقر در واشنگتن که بخشی از مرکز استیمسون است، گفته است که این کشور در آستانه قحطی قرار دارد.


به گزارش مردم سالاری آنلاین، الجزیره در گزارش ۳مارس در همین رابطه نوشت: کره‌شمالی مدت‌ها از ناامنی غذایی همراه با قحطی ویرانگر در دهه۱۹۹۰ رنج می‌برد که تخمین زده می‌شود بین ۲۴۰ هزار تا ۵/ ۳میلیون نفر را کشته است.
تحلیلگران آب‌وهوای وخیم و بسته شدن مرزها در طول همه‌گیری کووید را عامل بدتر شدن وضعیت مواد غذایی می‌دانند؛ وضعیتی که پیش‌ازاین به‌دلیل دهه‌ها رکود اقتصادی و برنامه‌ریزی متمرکز، انحراف منابع به سمت توسعه‌ تسلیحات و تحریم‌های بین‌المللی شکننده بود. گزارشی از «۳۸ شمالی» در ژانویه گفت: «در دسترس بودن مواد غذایی احتمالا با توجه به نیازهای انسانی به کمترین حد خود رسیده است.» به گفته‌ بانک مرکزی کره‌جنوبی، اقتصاد کره‌شمالی در سال۲۰۲۱ (دومین سال متوالی کاهش) حدود ۱/ ۰درصد کوچک شد.
وضعیت سیستم کشاورزی چگونه است؟
کیم جونگ‌اون، رهبر کره‌شمالی، از مقامات خواسته است تا به اهداف تولید محصولات کشاورزی دست یابند و اعلام کنند که تحت رهبری حزب حاکم کارگران «هیچ‌چیزی غیرممکن نیست». به گفته‌ رسانه‌های دولتی، او همچنین خواستار بهبود زیرساخت‌ها برای افزایش تولید غذا شده است. کره‌شمالی متکی بر سیستم کشاورزی اشتراکی است که از دهه۱۹۵۰ برقرار بوده است. «مارتین ویلیامز» همکار و روزنامه‌نگار در مرکز استیمسون به الجزیره گفت: «سیستم کشاورزی [کره‌شمالی] به کشاورزان متکی است که تا آنجا که می‌توانند غذا تولید کنند.»

او افزود که بیشتر مواد غذایی وارد یک سیستم توزیع مرکزی می‌شود «و در گذشته، این سیستم تامین کافی از مواد غذایی اولیه را برای کره‌شمالی فراهم می‌کرد.اما در طول ۱۰سال گذشته یا بیشتر، شروع به فروپاشی کرد و اکنون در سطحی است که اکثر مردم کره‌شمالی نمی‌توانند با آنچه از دولت دریافت می‌کنند، زنده بمانند.»
به گفته‌ ویلیامز، بیشتر غذای جمع‌آوری‌شده به «پایتخت شهرهایی که نخبگان حاکم در آن زندگی می‌کنند... و همچنین به واحدهای ارتش و واحدهای نظامی تحویل داده می‌شود.»
وزارت اتحاد کره‌جنوبی می‌گوید که گزارش‌هایی از مرگ‌ومیر ناشی از گرسنگی وجود دارد؛ درحالی‌که آژانس توسعه‌ روستایی سئول گزارش داد که تولید محصولات زراعی این کشور در سال۲۰۲۲ تقریبا ۴درصد کاهش‌یافته است و دلیل آن باران‌های شدید تابستان و شرایط اقتصادی است.
محیط طبیعی کره‌شمالی نیز برای کشاورزی چالش‌برانگیز است. بر اساس تحقیقات انجام‌شده توسط موسسه‌ بروکینگز در واشنگتن دی‌سی، تنها حدود ۲۰درصد از سرزمین خشکی در این کشور یا تقریبا ۲/ ۲میلیون هکتار برای کشاورزی مناسب است.


کد مطلب: 190900

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/190900/کره-شمالی-درگیر-بحران

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir