نبود یا کمبود داروهای اعصاب و روان مشکلات جبرانناپذیری را در سطوح فردی و اجتماعی به وجود میآورد و رفع این کمبودها و تهیه و تأمین داروهایی با بالاترین درجه کیفیت باید جزو اولویتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.
هشدار یک روانپزشک در خصوص خطرات نایابی داروهای اعصاب و روان در کشور
تأمین داروهای اعصاب و روان در اولویت وزارت بهداشت و درمان باشد
9 اسفند 1401 ساعت 16:10
نبود یا کمبود داروهای اعصاب و روان مشکلات جبرانناپذیری را در سطوح فردی و اجتماعی به وجود میآورد و رفع این کمبودها و تهیه و تأمین داروهایی با بالاترین درجه کیفیت باید جزو اولویتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین،دکتر فربد فدایی ـ روانپزشک در یادداشتی نوشت:
از هر ۵ نفر در جهان، یک نفر دچار نوعی بیماری روانپزشکی و نیازمند درمان است. هر بیماری روانپزشکی، ناشی از تعامل عوامل زیستی، روانی و اجتماعی است، بنابراین روانپزشک برای درمان، میکوشد هر ۳ این عوامل را به حالت تعادل بازگرداند. بهبود شرایط تحصیلی، خانوادگی و کار، حل و فصل مسائل حل ناشده عاطفی و افزایش خودآگاهی بیمار، از این گونه کوششهاست و در عین حال بسیاری از اختلالات روانی ریشه زیستشناختی دارد و عوامل عضوی و کارکردی دستگاه عصبی و زمینه ژنتیک، ممکن است سبب مشکلات شناختی، هیجانی و رفتاری شود که در این موارد داروها خط اول درمان را تشکیل میدهد و حتی زمانی که عوامل روانی ـ اجتماعی بازیگران اصلی بیماری هستند، داروها در تخفیف و کنترل نشانههای ناخوشایند بیماری مؤثرند.
بیماریهای خفیف روانی در صورت تشخیص سریع و درمان به موقع، عموماً به طور کامل بهبود مییابند و در مورد بیماریهای متوسط تا شدید اعصاب و روان، گاهی لازم است درمان به مدت طولانی ادامه یابد و این موضوعی است که در سایر تخصصها نیز جنبه عام دارد. برای نمونه، بیماریهای قلبی، گوارشی، کلیوی و غدد داخلی به درمان درازمدت نیاز دارند و میتوان نیاز به عینک را در رفع اختلالات دید، در این مورد مثال زد. فرد باید همیشه از عینک استفاده کند، او با عینک مشکلی ندارد، اما بدون عینک قادر به دیدن دور یا نزدیک نیست. اگر کسی بگوید:«آقای دکتر من چند هفته است که عینک میزنم و به خوبی میبینم، پس چه موقع میتوانم بدون عینک ببینم؟» پاسخ چشمپزشک این است که استفاده از عینک را ادامه دهید. بیمار مبتلا به وسواس، با درمان دارویی بهبود چشمگیر دارد و میتواند به طور عادی زندگی کند و بیمار مبتلا به افسردگی شدید با درمان دارویی به زندگی طبیعی باز میگردد و از خطر خودکشی رهایی مییابد. بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا با دارو از علائم روانپریشی مانند توهمات و هذیانها بهبود مییابد و بیمار مبتلا به اختلال خلقی دوقطبی با مصرف داروهای مناسب، دچار نوسانهای شدید خلق از جمله شیدایی یا افسردگی نمیشود و از مخاطرات فراوان محافظت میشود.
کد مطلب: 190568