استاد دانشگاه ماساچوست گفت که تا جایی که به آمریکا مربوط میشود، شاهد حمایت کامل واشنگتن از کییف هستیم. این قضیه البته با تغییر ترکیب کنگره آمریکا شدت بیشتری گرفت
نزاعها در اوکراین ماهیت چشماندازهای ژئوپولتیک را تغییر داده است
25 بهمن 1401 ساعت 9:50
استاد دانشگاه ماساچوست گفت که تا جایی که به آمریکا مربوط میشود، شاهد حمایت کامل واشنگتن از کییف هستیم. این قضیه البته با تغییر ترکیب کنگره آمریکا شدت بیشتری گرفت
به گزارش مردم سالاری آنلاین، «الکساندروس کیرو» استاد دانشگاه ماساچوست است. وی در حوزه مطالعات روسی، تحولات بالکان و تاریخ شرق اروپا تدریس و تحقیق میکند.
الکساندروس کیرو با اشاره به نزدیک شدن به سالگرد حمله نظامی روسیه به اوکراین به خبرنگار ایلنا گفت: از حمله روسیه به اوکراین یا بهقولی «عملیات نظامی ویژه» این کشور تقریبا یک سال گذشته است و طی این مدت شاهد تحولات بسیاری بودیم. نکته اول اینکه انتظارها از این جنگ آنچنان نبود که بسیاری گمان میکردند. شاید کمتر تحلیلگری در ابتدا گمان میکرد که جنگ تا به اینجا طول بکشد. در زمینه شبهجزیره کریمه، شاهد بودیم که همهچیز بسیار سریع پایان یافت. اما در زمینه حمله به اوکراین، شاهد مقاومتی فراسوی انتظار از سوی طرف دوم بودیم.
وی افزود: البته از یاد نباید برد که این قضیه برآمده از تامین تسلیحاتی اوکراین از سوی غرب بود. طی این یک سال، شاهد تجهیز کامل اوکراین از سوی غرب بودیم و به نظر میرسد که این فرآیند همچنان نیز ادامه دارد. تا جایی که به آمریکا مربوط میشود، شاهد حمایت کامل واشنگتن از کییف هستیم. این قضیه البته با تغییر ترکیب کنگره آمریکا شدت بیشتری گرفت. کاخ سفید هزینه بسیاری را برای کمک به اوکراین اختصاص داد و این هزینهتراشی برآمده از عزم آمریکا برای مقابله با روسیه است. بنابراین این نزاع را باید نوعی مقابله اساسی میان غرب و روسیه در نظر گرفت.
این استاد دانشگاه ادامه داد: با این همه، کش پیدا کردن جنگ نهایتا نمیتواند به سود کسی باشد. تا همینجای کار نیز صدای برخی از نمایندگان مجلس آمریکا درآمده است. رئیس مجلس جدید مجلس نمایندگان آمریکا اخیرا اعلام کرده که بنا دارد هزینههای نظامی کشورش را کاهش دهد و کمتر کردن کمکهای نظامی به اوکراین یکی از مفاد مهم این طرح است. «کوین مک کارتی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، در مصاحبهای با شبکه فاکس نیوز در پاسخ به این سوال که آیا مایل به کاهش هزینههای دفاعی آمریکا به عنوان بخشی از توافق درونگروهی جمهوری خواهان برای متوقف کردن هزینهها است یا خیر، حمایت خود را از این موضوع اعلام کرد. بنا بر گزارشها، مک کارتی بنا دارد که موضوع کاهش هزینههای دفاعی آمریکا از جمله در ارتباط با جنگ اوکراین را با «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا مطرح کند.
وی افزود: از یاد نباید برد که ارسال تسلیحات به اوکراین وارد فاز جدیدی شده است و ما اکنون میبینیم که غرب و ناتو در حال ارسال تسلیحات تهاجمی به کییف هستند. آشکار است که مسکو نگاه مثبتی به این قضیه ندارد. برای مثال، رئیس مجلس نمایندگان روسیه اخیرا در واکنش به این مسئله اعلام کرد که تحویل تسلیحات تهاجمی به کییف که قلمرو روسیه را تهدید کند، منجر به فاجعه جهانی خواهد شد. این سیاستمدار روس در ادامه عنوان کرد که حمایت ایالات متحده و ناتو از اوکراین، جهان را به سمت یک «جنگ وحشتناک» سوق میدهد. به نظر من، یک نگرانی در روسیه از این است که اوکراین با سلاحهای سنگین غربی شبهجزیره کریمه را مورد هدف قرار داده یا آن را پس بگیرد. روسیه این بخش را از اوکراین در سال ۲۰۱۴ جدا کرد و آن را به خاک خود ضمیمه کرد. حکومت اوکراین گفته است که جنگ را تا آزادسازی تمام مناطق اشغالی از جمله کریمه ادامه خواهد داد.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: اما همانطور که پیشتر گفتم، وضعیت جنگی ادامهدار نهایتا همه را خسته میکند. یک نمونه دیگر که میتوان به آن اشاره کرد این است که برخی نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا میخواهند قطعنامهای را ارائه کنند که در آن از دولت آمریکا خواسته شده به ارائه کمکهای نظامی به دولت اوکراین پایان داده و در راستای صلح تلاش کند. این قطعنامه را «مت گائتز»، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان با همراهی ۱۰ نفر از همکاران خود ارائه میکند. در این قطعنامه از دولت بایدن خواسته شده تا ضمن قطع کمکهای نظامی و مالی به دولت «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهوری اوکراین از همه طرفهای درگیر در جنگ شرق اروپا بخواهد که برای دستیابی به توافقی برای صلح تلاش کنند. بنابراین آنچه شاهدش هستیم کشمکش بر سر ادامه یا قطع جنگ است. از یک طرف، اوکراین بر سر وا دادن بخشی از خاک خود چندان علاقهای از خود نشان نداده است و از سوی دیگر، به نظر میرسد طرفهای غربی حامی کییف نیز در اساسا تصمیمی به رها کردن این نزاع ندارند و ادامه تزریق تسلیحات به کییف نیز میتواند نشانهای دال بر همین مسئله باشد. با این همه، روسیه نیز چندان علاقهای به ترک تخاصمها از خود نشان نمیدهد و همچنان اصرار دارد که ماهیت فعلی جنگ گریزناپذیر بوده است.
وی در پایان افزود: اینکه آیا در آینده این نزاع چه سمت و سویی خواهد گرفت، چندان به نظر من مشخص نیست. با این همه، باید منتظر ماند و دید که آمریکا و ناتو و همچنین کرملین چه برنامهای در سر دارند. اما یک چیز به نظر من قطعی است و آن اینکه نزاعها در اوکراین ماهیت بسیاری از چشماندازهای ژئوپولتیک را تغییر داده است.
کد مطلب: 189362