به گزارش مردم سالاری آنلاین، عباس آرگون مولدسازی داراییها را مترداف با فروش ندانست و افزود: مولدسازی باید منتج به افزایش داراییهای پایدار دولت، بدون رشد نقدینگی شود؛ مولدسازی به معنی فروش داراییهای نیست و باید به بهرهبرداری از آنها ختم شود.
وی با بیان اینکه در مولدسازی این امکان وجود دارد که بخشی از داراییهای دولت برای تقویت بخش دیگر بفروش برسد، گفت: اصل، استفاده پایدار از داراییهای دولت است پس تاکید میکنم که مولدسازی به معنی فروش دارایی نیست و به معنی بهرهبرداری از این داراییهاست.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: مولدسازی میتواند شریک شدن دولت با بخش خصوصی باشد که از چابکی و توانمندی بالاتری برخوردار است، باشد و یا بحث تهاتر را در پس خود برای تکمیل پروژههای نیمه تمام داشته باشد و یا در غالب صندوق املاک و مستغلات و یا فروش مستقیم قرار بگیرد. بخشی از منابع حاصل از این فروش در بخشهای مختلف کشور باید سرمایهگذاری و توسعه و رشد اقتصادی کشور را به همراه بیاورد.
آرگون با تاکید بر این نکته که فروش داراییها نباید صرف هزینههای جاری شود، تصریح کرد: حجم قابل توجهی از داراییهای دولت راکد است. بنده در سال 99 که بازار بورس رونق داشت و در اوج بود پیشنهاد دادم که طرحها و پروژههای نیمه تمام را به بورس آورده و در غالب شرکتهای سهامی عام عرضه شوند؛ اینگونه نقدینگی به سمت بازار بورس جذب میشود این شیوه عرضه به معنی فروش نیست در چنین شرایطی دولت علاوه بر حفظ داراییها منابع خریداران را به پروژهها تزریق میکند و باعث تکمیل دارایی و مولد شدن آنها میشود و اینگونه داراییهای نیمه کاره از راکدی خارج و اشتغالزایی به همراه میآورند و حجم تولید را ارتقا میدهد.
وی با اشاره به مواد قانونی خصوصیسازی در قانون اساسی کشور، گفت: در طرح مولدسازی نباید بحثهای فراقانونی مطرح شود و باید واگذاریها شفاف باشد. وقتی شفاف شود هیچگونه ابهامی در آن نیست اگر بخواهند به آن محرمانهگی بدهند غیرشفاف خواهد شد. یکسری مسئولیتهای قضایی برای هیات واگذار کننده مطرح شده است که به تصویب سران 3 قوه رسیده اما تصمیماتی که گرفته میشود باید منافع مردم در آن لحاظ شود چراکه این داراییهای کشور است و باید نظارتهای مجلس و نهادهای ذیربط در واگذاریها در نظر گرفته شود.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه در فروش داراییها باید شرایط عرضه و تقاضا دیده شود، خاطر نشان کرد: اگر در یک بازه زمانی تقاضایی برای خرید نباشد باعث افت قیمت آن میشود؛ باید این نکته را در نظر داشت که در اقتصاد همه چیز دستوری نیست و باید براساس مکانیزم بازار یک دارایی را هزینه و به سرانجام رساند سپس آن را عرضه کرد و عرضه نیمه کاره افت ارزش آن دارایی را به همراه میآورد.
آرگون با تاکید بر اینکه در مولدسازی باید به سمت بخش خصوصی واقعی هدایت شویم، گفت: اقتصاد باید پیشبینیپذیر شود تا بخش خصوصی با رغبت بیشتری در این حوزهها ورود کند. نفت یک دارایی زیرزمینی است که باید پول حاصل از فروش آن را صرف توسعه و ایجاد زیرساختها شود این در حالیست که فروش نفت صرف هزینههای جاری میشود. مولدسازی نیز نباید به سمت برود و باید بتوان از آنها استفاده حداکثری کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که فرضیهای مطرح است که دولت برای جبران کسری بودجه این طرح را در دستور کار قرار داده است دیدگاه شما در این زمینه چیست؟ افزود: محل مصرف فروش داراییهایی سرمایهای اهمیت ویژهای دارد و اگر بخواهیم آن را مصرف کنیم دیگر مولدسازی نکردیم یک دارایی را فروختهایم و بودجه را تامین کردیم؛ مولدسازی به این معناست که یک دارایی راکد را احیا و یا بعد از فروش آن، دارایی دیگر را کامل و ارزش افزوده بیشتری خلق شود؛ اگر بحث فروش و واگذاری است که سازمان خصوصی سازی آن را انجام میداد.
نایب رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در پایان با اشاره به وابستگی سازمانها به اموال و داراییهایش، گفت: سازمانها اموال خود را جزو داراییهای لاینفک خود میدانند و به سادگی حاضر نیستند که آنها را از دست بدهند.