کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا هم ۸میلیارد دلار در سال است

شاه کلید آلودگی هوا چیست؟

14 دی 1401 ساعت 18:45

تداوم آلودگی هوا در کلان‌شهرها باعث تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و حتی ادارات شده است. طبق اعلام وزارت بهداشت، هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا هم ۸میلیارد دلار در سال است.


به گزارش مردم سالاری آنلاین،تداوم آلودگی هوای تهران و برخی از کلان شهرهای کشور، مردم را کلافه کرده است،‌همه چشم‌ها به آسمان است که شاید باد و باران به کمک بیاید.
داریوش گل‌علیزاده، سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست در این خصوص به گزارش هواشناسی اشاره می‌کند و می‌گوید: براساس پیش‌بینی‌ سازمان هواشناسی، از فردا، پنج‌شنبه شاهد وزش باد و باران خواهیم بود و بر این اساس احتمالا از شدت آلاینده‌های هوای تهران طی روزهای پنج‌شنبه و جمعه کاسته خواهد شد.
او ادامه می‌دهد: همچنین پیش‌بینی‌ها می‌گوید هفته آینده نیز احتمال ورود سامانه بارشی به کشور را داشته باشیم که امیدواریم این وضعیت تغییر دهنده میزان آلاینده‌های هوای شهرها شود.
به گفته او طی ده سال اخیر بهترین وضعیت هوای تهران از لحاظ تعداد روزهای سالم و پاک متعلق به سال ۱۳۹۷ است که این موضوع هم به میزان باد و باران همین سال برمی‌گردد.
گل‌علیزاده می‌گوید: به طور کلی سال‌های ۹۰، ۹۱ و ۹۲ از لحاظ روزهای ناسالم سال‌های بدی بود که بعد از این سال‌ها به دلیل ارتقای سوخت منابع متحرک و ساکن، بهبود آلاینده‌های خودرو و خارج سازی و اسقاط خودروهای فرسوده،‌ وضعیت خوبی داشتیم.
این مقام مسئول ۴ موضوع را در بهبود وضعیت هوای تهران مهم ارزیابی می‌کند: توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، کاهش وابستگی به انرژی‌های فسیلی از طریق توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و ارتقای کیفیت سوخت در خودروها و منابع متحرک و ساکن.
گل‌علیزاده همچنین معتقد است باید قوانین مربوط به ارتقای کیفیت هوا اجرا شود تا این مشکلات حل شود. او درباره این قوانین می‌گوید: اجرای قانون جامع حمل و نقل عمومی، قانون اصلاح الگوی مصرف، مصوبات دولت در این حوزه، قوانین مربوط به هوای پاک در بودجه‌های سالانه و برنامه‌های توسعه پنج‌ساله می‌تواند در بهبود کیفیت هوا در کلان‌ شهرها موثر باشد که متاسفانه ما در این حوزه دچار مشکل و انباشت و بی‌توجهی به اجرای قوانین هستیم.
شاه کلید آلودگی هوا
شاه کلید آلودگی هوا چیست؟ وحید نوروزی، کارشناس و فعال حوزه شهری و محیط زیست در رشته‌ توئیتی در پاسخ به این سوال می‌گوید: به‌طور میانگین روزانه حدود ۱۱۱میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود. متوسط مصرف بنزین بسیاری از خودروهای در حال تردد حدود ۱۲ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر است. خودروهای معمولی تولید روز اروپا کمتر از ۴ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف می‌کنند.
او ادامه می‌دهد: خودروهای ما سه برابر خودروهای خارجی مصرف می‌کنند. یعنی روزانه حدود ۷۰ میلیون لیتر بنزین را هدر می‌دهیم. ثروت ملی را می‌سوزانیم و آلودگی اش را به جان مردم می اندازیم. دقت کنید سالیانه حدود ۲۵ میلیارد دلار و به‌عبارتی حدود ۷۵۰ هزار میلیارد تومان را می‌شود حفظ کرد اما تعمدا نمی‌کنیم.
این کارشناس می‌گوید: طبق اعلام وزارت بهداشت، هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا هم ۸میلیارد دلار در سال است. یعنی فقط دو رقم هدر رفت بنزین و خسارت سلامت در سال حدود۳۳ میلیارد دلار است. آیا تصمیم گیرندگان ما این اعداد را نمیدانند؟ هم پول مان می رود. هم سلامتی مردم به خطر می افتد. به چه قیمتی؟
افزایش 15درصدی مراجعه به اورژانس
طبق تحقیقات آلودگی دائمی هوا به طور متوسط بیش از دو سال از عمر هر فرد می‌کاهد، وضعیت خطرناکی که می‌شود از افزایش مراجعه مردم به مراکز درمانی متوجه آن شد، درهمین‌باره شروین تبریزی، مسئول روابط عمومی اورژانش تهران در توضیح افزایش مراجعه کنندگان به اورژانس می‌گوید: «در روزهای آلودگی هوا به نسبت روزهای دیگر ۱۰ تا ۱۵ درصد مراجعه بیماران افزایش یافته است. ما تقریبا از ۱۹ تا ۲۱ آذر، هزار و ۶۰۰ مریض تنفسی داشتیم که از این تعداد ۳۲۸ نفر به مراکز درمانی انتقال یافته‌اند. ۱۵ تا ۲۰ درصد نسبت به روزهای دیگر افزایش ماموریت در زمینه قلبی و تنفسی داشتیم.»
تبریزی از تفاوت آماری با سال گذشته اطلاع می‌دهد: «وضعیت کنونی به مدت مشابه سال قبل تقریبا حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش داشته است. کودکان و سالمندان بالای ۶۰ سال بیشترین مراجعه کنندگان در هفته‌های اخیر به اورژانس تهران بوده‌اند. به خصوص افرادی که با تنگی نفس و مشکلات قلبی دست و پنجه نرم می‌کنند در هفته‌های اخیر بیشترین آسیب را دیده‌اند.»
این توصیه‌ها را جدی بگیرید
راهکارهایی که اورژانس کشور برای پیشگیری از عوارض آلودگی هوا دارد به شرح زیر است :
خوردن ویتامین ای که خاصیت آنتی‌اکسیدان دارد و اثر شیمیایی مخربی که آلودگی هوا بر بافت‌های بدن می‌گذارد را از این می‌برد.
بهتر است هر روز بینی و سینوس خود را چند بار شستوشو دهند. علی الخصوص کسانی که عمل جراحی بینی انجام داده‌اند یا آلرژی دارند. سرم‌های شستشو؛ بهترین شستشو دهنده هستند که در تمام داروخانه‌ها در دسترس است.
نوشیدن مایعات به ویژه آب در شرایط آلودگی هوا نه تنها باعث شستشوی دستگاه گوارش می‌شود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را از بین می‌برد. از طرفی با نوشیدن آب و فعالیت دستگاه گوارش بخشی از آلودگی‌های وارد شده به بدن توسط ادرار دفع می‌شود.
از میوه‌ها و سبزیجات تازه بیشتر استفاده کنید. آنتی‌اکسیدان‌ها در ترکیبات موجود میوه‌ها و سبزیجات نقش حیاتی در سلامت ریه‌ها و کاهش اثرات آلاینده‌های هوا دارند.
در دوران کرونا به ماسک زدن عادت کردیم اما اکنون ماسک‌های کاغذی معمولی و دستمال نمی‌تواند مانع ورود آلاینده‌های هوا به سیستم تنفسی شود، بنابراین به استفاده از آن‌ها توصیه نمی‌شود. لذا ماسک‌های ویژه‌ای که با عنوان P۱ , P۲ (ماسکهای سوپاپدار) در داروخانه‌ها عرضه می‌شود برای این شرایط تا حدی مناسب است. مخصوصا برای افرادی که مجبورند در فضای باز فعالیت داشته باشند.
ماندن در ترافیک و استشناق هوای آلوده سرعت ابتلا به آسم را در کودکان افزایش میدهد. آلاینده های موجود در هوای خیابانهای پر رفت و آمد موجب کاهش سطح اکسیژن خون میشود . از خانواده ها خواستاریم حتی المقدور در شرایط آلودگی هوا ، کودکان خود را در منزل نگه دارند و ضمن نگهداری کودکان در منزل ، درها و پنجره ها بسته نگهدارند و در صورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانند.
افراد از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیاده روی کردن در این شرایط هوایی در فضای باز خودداری کنند.
منبع:خبرآنلاین


کد مطلب: 186010

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/186010/شاه-کلید-آلودگی-هوا-چیست

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir