مرتضی عزتی اقتصاددان میگوید: برای ساختار قدرت در ایران بین مصلحت جناحی و فردی و منافع عمومی، مصلحت جناحی و فردی مهمتر است تا بتوانند هدفشان را به سرانجام برسانند لذا به خود اجازه میدهند به راحتی نسبت به معیشتی مردم بیتفاوت باشند.
مرتضی عزتی:
منافع عمومی برای ساختار قدرت اولویت ندارد
بنیان تفکر در ردههای بالای مدیریت غلط است
14 دی 1401 ساعت 17:20
مرتضی عزتی اقتصاددان میگوید: برای ساختار قدرت در ایران بین مصلحت جناحی و فردی و منافع عمومی، مصلحت جناحی و فردی مهمتر است تا بتوانند هدفشان را به سرانجام برسانند لذا به خود اجازه میدهند به راحتی نسبت به معیشتی مردم بیتفاوت باشند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین،مرتضی عزتی استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در تحلیل شرایط موجود اقتصادی کشور گفته «مشکل اقتصادی در ایران ریشه در سیاستگذاری کلان دارد؛ به این معنی که رشد اقتصادی در سیاست کلی جایی ندارد و اینکه مردم چقدر تحت فشار قرار داشته باشند، برای تصمیمگیران به اندازه موارد دیگری که برایشان اهمیت دارد، مهم نیست.
عزتی میگوید: بیشتر شدن جمعیت، تغییر ذائقه و سلیقه مردم، به روز شدن دستاوردهای دیجیتالی و مواردی از این دست، با رشد اقتصادی همراه نشده است و طبیعی است چنین اتفاقاتی به اقتصاد ضربه میزند و کل فضای اقتصاد را مختل میکند.
او میگوید: ساختار قدرت در ایران برای خود اولویتهایی در نظر گرفته که عمدتاً به مسائل سیاسی و موضوعات شخصی ربط پیدا میکنند و به همین دلیل کاری به کار اقتصاد ندارند. به این معنی که بین مصلحت جناحی و فردی و منافع عمومی، مصلحت جناحی و فردی مهمتر میشود تا بتوانند هدفهایشان را به سرانجام برسانند، به همین دلیل به خود اجازه میدهند به راحتی نسبت به وضعیت معیشتی عموم مردم بیتفاوت باشند.
استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس میگوید: تا زمانی که نظام حکمرانی با همین روش ادامه دهد، هیچ چیز را نمیتوانیم کنترل کنیم و همچنین برای ترمیم فضای بههمریخته اقتصادی نمیتوانیم برنامهریزی داشته باشیم لذا تا وقتی که بنیان تفکر در ردههای بالای مدیریت کشور غلط باشد و بخواهند این رویه سرتاسر غلط را ادامه بدهند، هیچ مشکلی از مشکلات معیشتی مردم برطرف نخواهد شد.
عزتی میگوید: اساساً باید گفت چون مسئولان به فکر آرامش اقتصادی مردم نیستند، این بلاها سر مردم آوار میشود و زندگی را برای مردم دشوارتر از هر دشواری میکند. این بیتوجهی به مردم در حالی است که هر سیستمی برای توفیق، به اعتماد جامعه احتیاج دارد اما احتمالاً مسئولان ما تا الان نیازی به حمایت مردم ندیدهاند و فکر میکنند با قدرت و مسئولیتی که در اختیار دارند، میتوانند به هر چه میخواهند برسند، این در حالی است که آنها نمیدانند این روش به جایی نمیرسد و از آنجایی که درهمه جای دنیا اولویت انسانها معیشت است، نمیتوانند و نباید نسبت به مشکلات مالی مردم بیتفاوت باشند. حالا حاکمیت یا به مردم اهمیت نمیدهد یا در این توهم به سر میبرد که مردم قبولش دارند.
استاد اقتصاد دانشگاه میگوید: گرانی از سالهای دور بوده است و مردم اذیتهای گرانی را متحمل شدهاند. اما اینکه همه چیز در طول یکی دو سال بعضاً ۲۰۰ یا حتی ۳۰۰ درصد گرانتر شود را نه به چشم دیده بودند، نه تصورش را میکردند. در واقع مردم ایران با موقعیتی بسیار عجیب و نگرانکننده روبرو هستند.
منبع:رویداد۲۴
کد مطلب: 186003