یک فعال سیاسی اصلاحطلب در واکنش به اظهارات نماینده تهران درباره رسیدگی به پرونده متهمان وقایع اخیر گفت: آقای میرسلیم از این حرفهای بیسند و مدرک و احساسی زیاد میزنند که یکیاش هم همین حرف است. قبلا هم از این صحبتها انجام دادند. اگر ایشان همین موازین قانونی را هم بلد باشد چنین حرفی از کسی که تحصیلکرده بوده عجیب و غریب است.
به گزارش مردم سالاری آنلاین،غلامحسین کرباسچی دبیرکل پیشین حزب سازندگی، در خصوص لزوم پرهیز از برخی اظهارنظرها از سوی مسئولان برای جلوگیری از تحریک و عصبانیت جامعه مانند اظهارات اخیر مصطفی میرسلیم نماینده تهران درباره مدت زمان رسیدگی به پرونده متهمان وقایع اخیر گفت: من مسئولیت قضایی ندارم و خود قضات باید جواب بدهند؛ اما خود آقای میرسلیم از این حرفهای بیسند و مدرک و احساسی زیاد میزنند که یکی از آنها هم همین حرف اخیر است. قبلا هم از این صحبتها انجام دادهاند. اگر ایشان همین موازین قانونی را هم بلد باشد، چنین حرفی از کسی که تحصیلکرده است، عجیب و غریب به نظر میرسد.
وی افزود: آئین دادرسی وجود دارد و در آئین دادرسی زمانها معلوم است. اینکه کسی بگوید ظرف ۵ یا ۱۰ روز حتی باید علیه مجرم حکم داد، اینطور حرف زدن صرف نظر از عواقب سیاسی و اجتماعی در فضای فعلی، حرفی منطقی و صحیحی نیست. اگر کسی آئین دادرسی را یکبار خوانده باشد، به خودش اجازه نمیدهد چنین حرف نامربوطی بزند.
کرباسچی در پاسخ به این سوال که چقدر ضرورت دارد شخصیتهای سیاسی مثل آقای میرسلیم که نماینده مجلس هم هستند در جایگاهی صحبت کنند که نماینده همه مردم باشند، گفت: این موارد بحثهای جانبی است؛ ایشان فکر میکند نماینده آن قشری است که به او رای دادند و از طرف آنها حرف میزند. انتخاباتی که در اثر آن، این آقایان به مجلس راه پیدا کردند، میزان مشارکت مردم و تعداد رأیی که به او دادند، مشخص است. آن هم نماینده تهران که روزی نمایندههای آن با ۲ میلیون رای به مجلس راه پیدا کردند. مشخص است این آقایان در چه انتخاباتی برنده شدند و به مجلس راه پیدا کردند.
وی افزود: قاعدتا اگر کسی بخواهد نظرات مردم یک جامعه را به طور اغلب در نظر بگیرد، حتی آنهایی که ممکن است همفکر ایشان هم باشند چنین عقیدهای را ندارند که در چنین شرایطی افراد را تشویق به اعدام کنند. محترمانه بخواهم بگویم، حرفهای ایشان حسابنشده است.
کرباسچی در پاسخ به این سوال که اظهاراتی از این نوع باعث تضعیف جایگاه نمایندگی صرف نظر از آنکه چه شخصیتهای در داخل پارلمان هستند نمیشود، گفت: این دیگر جزو بحثهای روشن است. اینکه چه کسی میخواهد نماینده مجلس باشد و مردم به او اعتماد کنند، از چه موضعی حرف بزند؛ این موارد معلوم است و توضیح نمیخواهد. کسی که نماینده است باید به شکلی حرف بزند که موکلین او به او اجازه حضور در مجلس دادهاند.
وی تصریح کرد: اگر ایشان واقعا معتقد است که افراد را باید زودتر اعدام کنند راهش این نیست که به این شکل اظهارنظر کند. ایشان در همین مجلس قانونی را به صحن برده و پیشنهاد کنند تا بقیه هم امضا کنند که هرکسی را که در اعتراضات گرفتند همان درجا اعدام کنند. اگر کسی نماینده مجلس است و میخواهد حرف قانونی بزند باید از همان جایگاه مجلس صحبت کند. اینکه نماینده مجلسی برای دستگاه قضایی تعیین و تکلیف کند به نظرم از شرح وظایف نمایندگی مجلس خارج است. اما اینکه ما در شرایطی که آئیندادرسی داریم و همه قانون را میدانند، چنین تعیین و تکلیفی داشته باشیم، جایگاه درستی ندارد.
منبع:ایلنا