روزنامه دنیای اقتصاد در یادداشتی به اظهارات اخیر محمد باقر قالیباف پرداخته و نوشته است؛ قالیباف بر این نظر است که از نظر سیاسی، طیف رادیکال اصلاحطلبان و سوپرانقلابیها (جبهه پایداری) مخالف حکمرانی نو هستند و قوت گرفتن این گفتمان را به ضرر خود توصیف میکنند. اما وی سعی دارد این گفتار را بهعنوان گفتار محوری و مرکزی جریان راست تثبیت کند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، در این مطلب آمده است: ظاهرا ایده و طرح قالیباف مبنی بر «حکمرانی نو»درحال حاضر مهمترین طرح برای انجام اصلاحات درکشور است. قالیباف باور دارد که حکمرانی نو در چارچوب فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی به دنبال اصلاح رویهها و برخی نهادها برای کارآمد شدن نظام تصمیمگیری، سیاستگذاری و اجرا است؛ چراکه کشور پس از ۴ دهه نیازمند چنین تغییراتی است.
بنابراین ازآنجاکه در بعد اجتماعی، بخش زیادی از مردم وجود دارند که به دنبال تغییر سیستم و براندازی نیستند و در عین حال از وضع موجود هم راضی نیستند، میتوان با تمرکز بر کارآمدی و برقراری ارتباط با این بخش بزرگ در جامعه از میزان نارضایتی کم کرد. البته بخشی از جریان انقلابی هم در این طیف قرار دارند.
به اعتقاد رئیس پارلمان با توجه به اینکه ارتباط نخبگان با نهادهای تصمیمگیر عمدتا یکطرفه است و کمتر سخن این طیف شنیده میشود، به همین جهت جلساتی برای شنیدن نظر نخبگان دانشگاهی برگزار شده است تا تفاسیر از وضع موجود و راهحلها شنیده شوند. فلسفه این جلسات نیز شنیدن نظرات نخبگان برای پیریزی بنای گفتار حکمرانی نو است و قرار است ادامه پیدا کند.
قالیباف درعین حال بر این نظر است که از نظر سیاسی، طیف رادیکال اصلاحطلبان و سوپرانقلابیها (جبهه پایداری) مخالف حکمرانی نو هستند و قوت گرفتن این گفتمان را به ضرر خود توصیف میکنند. اما وی سعی دارد این گفتار را بهعنوان گفتار محوری و مرکزی جریان راست تثبیت کند.
در کنار این دوطیف به نظر میرسد که بخشهای رادیکال دولت هم این گفتار را رقیب خود میدانند. با توجه به اینکه هنوز ابعاد سیاسی و اندیشهای و اجتماعی این گفتار مشخص نشده و از همه طیفهای سیاسی در شکلگیری این گفتار نظرخواهی نشده است، میتوان به آن نقد وارد کرد. هرچند که قرار است ابعاد سیاسی و اندیشهای و اجتماعی این گفتار به تدریج ازسوی قالیباف مطرح شود.
قالیباف تاکید دارد که ازآنجاکه این گفتار درون فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی است و بر کارآمدی و پیشرفت و حل مشکلات اقتصادی بهصورت عمل گرایانه تکیه دارد، شانس بیشتری برای موفقیت خواهد داشت و جنبههای اجرایی قویتری دارد.
بر این اساس، در آینده سیاست داخلی، این گفتار میتواند درون جریان راست قدرت بگیرد و در سطح انتخاباتی آزموده شود. دراین میان با توجه به اینکه بخش مهمی از مشکلات کشور ناشی از مسائل اقتصادی است و خود قالیباف نیز روز گذشته بر اولویت داشتن مسائل اقتصادی در سخنانش در مجلس تاکید کرده است، بخش عمده این گفتار نیز بر اقتصاد با راهحلهای اجتماعی و استفاده از ظرفیت جامعه تاکید خواهد داشت. قالیباف همچنین در بخش دیگری از جزئیات حکمرانی نو این باور را مطرح میکند که بسیاری از مسائل در کشور انباشت شده و هنوز حل نشده است و از همینرو بازسازی نظام حکمرانی نیازمند بازیابی قدرت حل مساله است. رئیس پارلمان بر این نظر است که اگر حکمرانی نو زودتر آغاز شده بود، ممکن بود این اعتراض به وجود نیاید. طرح این موضوع برای یک سال گذشته است و اتفاقات اخیر تنها به آن سرعت داده است.