کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یارانه نقدی جدید از آذر ماه برای این گروه از مردم واریز می‌شود

5 آذر 1401 ساعت 10:10

یارانه نقدی آذرماه طبق روال ماه های گذشته بیستم هر ماه پرداخت می شود.


به گزارش مردم سالاری آنلاین، احمد مهدوی‌ ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران، در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: پتروشیمی‌ها در ازای عدم قطعی گاز، حاضرند ۸۰ درصد قیمت خوراک را به مشترکان گاز بپردازد.
وی در تشریح این خبر گفت: برای جبران ناترازی گاز کشور دو راه وجود دارد. سرمایه‌گذاری در میادین انرژی و صرفه‌جویی مشترکان گاز. روند سرمایه‌گذاری در میادین آغاز شده است اما با توجه به زمان‌بر بودن آن نمی‌توان کوتاه مدت روی آن حساب باز کرد. بنابراین تنها راه چاره صرفه‌جویی مشترکان گاز است.
مهدوی ابهری افزود: صرفه‌جویی راه‌های مختلفی دارد که افزایش نرخ پلکانی و ارائه بسته‌های تشویقی صرفه‌جویی به مشترکان گاز از جمله آن است.
وی عنوان کرد:‌ ساز و کار بسته‌ تشویقی از سوی پتروشیمی‌ها به این ترتیب است که مشترکان گاز با صرفه‌جویی در سه ماه پیش‌رو (آذر، دی و بهمن) به ازای هر مترمکعب ۳ هزار تومان پول نقد دریافت می‌کنند.
او ادامه داد: این مشترکان گاز از طرف شرکت گاز شناسی و به پتروشیمی‌ها معرفی می‌شوند. صنایع نیز رقم صرفه‌جویی آن‌ها محاسبه و خریداری می‌کند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران گفت: پیش‌بینی می‌شود این طرح در صرفه‌جویی مشترکان گاز موثر واقع شود.
وی گفت: چرا که وقتی مشترکین در ازای صرفه جویی نه تنها لازم به پرداخت پول نباشند بلکه مبلغی هم به حسابشان واریز شود تشویق به صرفه‎‌جویی می‌شوند.
علت ناترازی چیست؟
ابهری گفت: در این بازه زمانی راه دیگری جز تشویق مشترکان گاز به صرفه‌جویی وجود ندارد. شرکت‌ گاز و بانک‌در این پروژه همکاری می‌کنند.
وی درباره ناترازی گاز کشور گفت: مصرف بی‌رویه مشترکان گاز و عدم برنامه‌ریزی مناسب مسئولان از عوامل دخیل در این حوزه هستند.
ابهری ادامه داد: تبدیل موتورخانه‌ واحدهای مسکونی به کم مصرف، رفع هدر رفت بخاری‌های گاز سوز و تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی از جمله مسائلی بود که در صورت رسیدگی، به کاهش ناترازی کمک کند.
او در پایان گفت: به صورت کلی مدیریت صحیح از سوی مسئولان و صرفه‌جویی مشترکان گاز هر دو در رفع مشکل گازی کشور تاثیرگذار هستند. با این حساب نمی‌توان یکی از مولفه‌ها را مقصر وضعیت فعلی دانست.
بر اساس آخرین اطلاعات صنایع کشور ۶۸۲ میلیون دلار (معادل ۱۷ هزار میلیارد تومان) از محل قطعی گاز زیان دیده است. این در حالی است که مسئولان دولت همواره از عدم قطعی در مصارف مشترکان گاز افتخار می‌کنند.
گویا این موضوع در نظر گرفته نشده است که مصرف‌گرایی مشترکان گاز هیچ ارزش افزوده‌ای ندارد. ایران در حال حاضر با بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز مواجه است.
جواد اوجی، وزیر نفت، در مجلس از نیاز هشتاد میلیارد دلاری برای تولید این محصول صحبت کرد. این در خواست در حالی مطرح شده است که انگار اوجی خبر از رنجوری خزانه دولت ندارد.
توقع می‌رود ایران به عنوان دومین کشور دارنده گاز از منابع خود برای ارزآوری استفاده کند. اما با شرایط فعلی نه تنها صنعت گاز کشور ارز آوری ندارد بلکه باری مضاعف برای منابع مالی کشور به حساب می‌آید./ تجارت نیوز
پرداخت کارت اعتباری بجای یارانه نقدی برای گروه های خاص
اگر دولت بخواهد یک بسته جدید معیشتی سوای یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به افراد یا گروه‌هایی بدهد آنجا می‌تواند برای این مورد خاص کالابرگ ارائه بدهد.
یارانه معیشتی جدید دولت رئیسی برای اولین بار از اردیبهشت سال ۱۴۰۱ پرداخت شد. با توجه به افزایش قیمت‌ها، دولت سیزدهم برای جبران رفاه از دست رفته خانوار و کمک به معیشت آن‌ها اقدام به افزایش یارانه معیشتی کرده است. با افزایش یارانه معیشتی سه دهک پایین درآمدی توسط دولت به هر نفر ۴۰۰ هزار تومان، قدرت خرید دهک اول درآمدی روستاییان (فقیرترین دهک) ۲.۵ برابر می‌شود.
پس از واریز دو مرحله یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار، برخی از اعضای اقتصادی دولت احتمال تبدیل آن به کالابرگ الکترونیکی را مطرح کردند. اما شب گذشته ابراهیم رئیسی اعلام کرد که فعلا موضوع کالابرگ منتفی است و تا وضع کالا برگ اطمینان بخش نشود، پرداخت نقدی یارانه معیشتی ادامه پیدا می‌کند.
محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: مردم روی رقم یارانه فعلی حساب و برنامه‌ریزی کردند برای همین الان حذف یارانه و تبدیل آن به کالابرگ دیگر اثری ندارد. کالابرگ الکترونیک هم در دولت منتفی شده و هم در مجلس کسی به دنبال آن نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: وزارت اقتصاد هم گفته داریم روی کالا برگ کار می‌کنیم؛ اما اگر تعلل اتفاق بیفتد ما ناگزیریم ظرف دو سه هفته آینده با هماهنگی کمیسیون های مربوطه در این حوزه اقدام نظارتی انجام دهیم.
طرح کالابرگ الکترونیک تفاوت‌هایی با کوپن دهه شصت دارد و بیشتر شبیه به پرداخت کمک هزینه نقدی برای خرید کالاهای اساسی است.بحث کوپن یا کالابرگ الکترونیک از تابستان سال ۱۳۹۷ و با افزایش چشمگیر قیمت کالاهای اساسی مطرح شد.بر این اساس قرار اسـت همان کارت ‌بانکی کـه افراد با آن یارانه می گیرند بـه کالابرگ الکترونیک تبدیل شود تا مردم با استفاده از آن از فروشگاه‌ها سهمیه کالاهای اساسی ‌خودرا دریافت کنند‎ ‎.بر اساس گمانه زنی ها کالابرگ الکترونیک هر چند ماه یکبار شارژ می شود.در ادامه به آخرین اخبار از کالابرگ الکترونیک می پردازیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: وزارت اقتصاد هم گفته داریم روی کالا برگ کار می‌کنیم؛ اما اگر تعلل اتفاق بیفتد ما ناگزیریم ظرف دو سه هفته آینده با هماهنگی کمیسیون های مربوطه در این حوزه اقدام نظارتی انجام دهیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در مورد عدم ارائه کالا برگ الکترونیک در اجرای طرح اصلاح قیمت ها، گفت: طبق قانون بودجه۱۴۰۱، دولت مکلف بود بعد از حذف ارز ترجیحی کالابرگ را به گونه ای پرداخت کند که قدرت کاهش یافته به نسبت شهریور ۱۴۰۰برای دهک های مشمول حفظ شود آلان این کار انجام نشده است.
عصرایران نوشت، احسان ارکانی با بیان این مطلب گفت: قرار بود ما به تفاوت افزایش قیمت کالاهای اساسی به نسبت شهریور ۱۴۰۰ با کالا برگ جبران شود؛ وزارت اقتصاد هم گفته داریم روی کالا برگ کار می‌کنیم؛ اما اگر تعلل اتفاق بیفتد ما ناگزیریم ظرف دو سه هفته آینده با هماهنگی کمیسیون های مربوطه در این حوزه اقدام نظارتی انجام دهیم.
وی افزود: ما باید ببینیم گیر این کار و دستگاهی که تعلل یا استنکافش عامل اصلی اجرایی نشدن کالابرگ الکترونیکی است، چیست؟ اگر بحث منابع مالی باشد به سازمان برنامه بودجه برمی گردد، اگر بحث زیرساخت های الکترونیکی و زیرساخت شبکه باشد قسمتی از آن به وزارت ارتباطات، قسمتی به وزارت صمت، قسمتی به وزارت اقتصادو قسمتی به وزارت جهاد کشاورزی برمی گردد و باید مسئولان مربوطه توضیح دهند که در چه مرحله ای هستند. اگر مشکلاتی که مانع ادامه کار شده مربوط به دستگاه مشخصی است توضیحات آنها را می‌شنویم و اگر قانع کننده نبود نسبت به سایر موارد اقدام می‌کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین افزایش قیمت را اقلام غذایی دارند. حدود ۶۰درصد تورم در لبنیات، گوشت قرمز وسفید، تخم مرغ، برنج و محصولات بر پایه آرد صنعتی و نان سفید داریم. در مجموع تورم برای همه کالاها در کشور سی درصد است اما آنچه که برای مردم مهم است قیمت میلگرد و مصالح ساختمانی نیست بلکه افزایش قیمت مواد غذایی است که حدود ۶۰درصد است.
ارکانی ادامه داد: این تورم را کالابرگ باید حذف می‌کرد. اگر در شهریور ۱۴۰۰ قیمت یک کیلو مرغ ۴۰ هزار تومان بوده الان کیلویی ۶۵هزارتومان شده است یعنی به قیمت مرغ ۲۵هزار تومان اضافه شده است باید ببینیم یک خانواده چهارنفره مصرف ماهیانه مرغش چندکیلوگرم بوده است بعد هزینه مازاد این را حساب کنیم و به آنها در قالب کالابرگ این ما به تفاوت را پرداخت کنیم که مرغ را با همان قیمت شهریور ۱۴۰۰تامین کنند.
نماینده مردم نیشابور در مجلس تصریح کرد: من با یارانه نقدی موافق نیستم یارانه نقدی که در حال حاضر پرداخت می‌کنیم به سرنوشت ۴۵هزار تومان قبلی دچار می‌شود. امسال ۳۰۰هزار تومان یارانه می‌دهیم که هنوز به پایان سال نرسیده این ۳۰۰هزار تومان به دلیل تورم ۶۰درصدی ارزشش ۱۲۰هزار تومان شده است و سال بعد این عدد اصلا ارزش ندارد شاید همه فکر کنند پول نقد مهم باشد درصورتی که در شرایط تورمی پول نقد مهم نیست و همه در این شرایط سعی می‌کنند پول نقدشان را به کالا تبدیل کنند که ارزشش را حفظ کند.
وی خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی بهترین راه جبران این تورم ارائه کالا برگ است چراکه هرسال با قیمت کالاها ارزشش حفظ می‌شود و اعتبارش بیشتر می‌شود اگر دولت این را اجرایی نکند مجلس باید بنشیند و فکر اساسی کند.
نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات گفت: با توجه به تصمیم دولت و مجلس تا پایان امسال یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهدشد و کالابرگی نیز صادر نخواهد شد.
او افزود: با توجه به اینکه مردم برای این رقم یارانه حساب کردند و یارانه را صرف کالای اساسی می‌کنند مثلاً خیلی‌ها صرف هزینه آموزش، ایاب و ذهاب و در واقع برای آن برنامه ریزی کردند درحال حاضر حذف این رقم و تبدیل به کالابرگ در دولت منتفی و در مجلس نیز کسی به دنبال این موضوع نیست.
نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات ادامه داد: ما در قانون این اجازه را به دولت داده ایم فقط در یک صورت اگر دولت بخواهد بسته معیشتی جدید اضافه به مبالغ پرداختی کنونی تحت عنوان بسته معیشتی به افراد و گروه‌های خاصی بدهد می‌تواند کالابرگ برای این مورد خاص دوباره منتشر کند.
زنگنه بیان کرد: اما اینکه یارانه نقدی حذف و تبدیل به کالابرگ شود تقریباً در سال ۱۴۰۰ منتفی و همین بحث نقدینگی تا آخر سال با توجه به اینکه منابع مالی آن در مجلس پیش بینی شده است پرداخت خواهد شد.
در این گزارش به توضیحاتی درباره اینکه یارانه آذر ماه چقدر است و کی واریز می شود؟ پرداخته شده است.
با توجه به اینکه قرار بود زیر ساخت های کالابرگ الکترونیک تا شهریور ماه آماده شود اما به دلیل اینکه چنین طرح عظیمی برای اینکه نتیجه مطلوب داشته باشد نیازمند یک زیر ساخت قوی و محکم می باشد، در حال حاضر اجرای این طرح امکان پذیر نیست. اما براساس فراهم نبودن زیر ساخت های این طرح یارانه مهر، نقدی پرداخت شد و آبان و آذر نیز احتمالا نقدی پرداخت می شود.
براساس گزارشات سخنگوی دولت اعلام کرد: با توجه به آماده نبودن زیرساخت های لازم برای پرداخت کالابرگ الکترونیکی، در حال حاضر یارانه ها به‌صورت نقدی پرداخت خواهد داشت.
یارانه مهر ماه روز چهارشنبه ۲۰ مهر ماه به حساب خانوارها واریز شد، یارانه آبان ماه نیز مانند ماه های گذشته در روز پنجشنبه ۱۹ آبان ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.
گفتنی است پیش تر نیز وزیر اقتصاد اعلام کرده بود که فعلا زیرساخت های طرح کالابرگ الکترونیک مهیا نشده است، بر همین اساس یارانه مرحله ۱۴۲ آبان ماه ۱۴۰۱، مانند ۷ ماهه نخست سال جاری، بدون تغییر روز چهارشنبه ۲۰ مهر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.
این در حالیست که در حال حاضر سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام نکرده است که یارانه آذر ماه مانند ماه های گذشته پرداخت می شود یا طرح کالابرگ الکترونیک اجرایی می شود.
طبق بررسی های صورت گرفته بیش از ۷۰ هزار سرپرست خانوار به جمع یارانه بگیران افزوده شدند و خانوارهایی که دهک یک تا ۳ هستند، رقم یارانه آنها ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر فرد و خانواده های دهک ۴ تا ۹ مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر یارانه به حساب سرپرست خانوار واریز شد. زمان واریز یارانه نقدی آذر ماه یکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ خواهد بود.
براساس بررسی های پایگاه خبری صفحه اقتصاد، طی روزهای گذشته وزیر اقتصاد اعلام کرد زیر ساخت های طرح کالابرگ الکترونیک در حال حاضر آماده نمی باشد اما به گفته وزیر اقتصاد احتمال اجرای آزمایشی طرح کالابرگ الکترونیک نیز مطرح است.


کد مطلب: 181362

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/181362/یارانه-نقدی-جدید-آذر-ماه-این-گروه-مردم-واریز-می-شود

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir