سطح قند خون تحت تاثیر مواردی از جمله تغذیه، ورزش و... است. با این حال، یکی از عوامل مهم و مؤثر بر قند خون، نوع و مقدار مواد غذایی از جمله میزان کربوهیدراتی است که مصرف میکنید.
۶ کربوهیدرات سالم برای مبتلایان به دیابت
29 آبان 1401 ساعت 23:00
سطح قند خون تحت تاثیر مواردی از جمله تغذیه، ورزش و... است. با این حال، یکی از عوامل مهم و مؤثر بر قند خون، نوع و مقدار مواد غذایی از جمله میزان کربوهیدراتی است که مصرف میکنید.
به گزارش مردم سالاری آنلاین،کربوهیدراتها جزو اصلی رژیم غذایی مبتلایان به دیابت هستند. کلید یک رژیم غذایی سالم برای این بیماران، انتخاب کربوهیدراتهای مناسب برای کمک به کنترل قند خون است.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، شش منبع مفید کربوهیدرات که اغلب متخصصان تغذیه به بیماران مبتلا به دیابت توصیه میکنند، شامل موارد ذیل است:
_ بلغور جو: نوع بدون قند بلغور جو میتواند سطح قند خون را کاهش دهد. نتایج یک پژوهش نشان میدهد بتاگلوکان که یک فیبر محلول در آب است و به میزان زیادی در این ماده غذایی وجود دارد سرعت جذب قندها را کاهش میدهد و قند خون و نیاز به انسولین را پایین میآورد. افرادی که مستعد ابتلا به دیابت هستند میتوانند روزانه قبل از دو وعده اصلی دو قاشق غذاخوری سبوس جو دو سر را با یک لیوان آب میل کنند. توجه داشته باشید که سبوس جو دوسر نمیتواند جایگزین دارو شود، اما میتواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرده و در درمان آن موثر باشد.
_ سیب زمینی شیرین: یک سیب زمینی شیرین که در اجاق کبابی شده ۳۰ درصد کمتر از سیب زمینی معمولی قند خون را افزایش میدهد؛ زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذیهایی است که ۴۰ درصد آنها از نوع حلّال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندی هضم غذا میشوند. در ضمن سیب زمینی شیرین غنی از کاروتنوئید و رنگ دانههای زرد و نارنجی است که به ارگانیسمها اجازه عکسالعمل در برابر انسولین را میدهد. سیب زمینی شیرین همچنین سرشار از اسید کتوژنیک است. این ترکیب گیاهی طبیعی میتواند به کاهش مقاومت در برابر انسولین کمک کند.
_ برنج قهوهای: برنج سفید به این دلیل سفید رنگ است که آسیاب و تصفیه میشود و به همین دلیل ارزش غذایی آن تا حدود زیادی از بین میرود؛ اما شرایط برنج قهوهای به طور کامل متفاوت است؛ چرا که این نوع برنج آسیاب نشده و برای همین خواص مغذی آن حفظ شده است. در واقع اگر شما به جای حدود ۳۴۰ گرم برنج سفیدی که در هفته مصرف میکنید، برنج قهوهای مصرف کنید، خطر ابتلا به دیابت، تا ۱۶ درصد کاهش مییابد.
_ عدس: نصف فنجان عدس حاوی ۹ گرم پروتئین و ۸ گرم فیبر است. البته عدس حاوی پتاسیم نیز هست و به کنترل فشار خون کمک میکند. کنترل فشار خون از آن جهت اهمیت دارد که دو سوم افراد مبتلا به دیابت دارای فشار خون بالا هستند و باید از داروهای کاهنده فشار خون استفاده کنند.
_ ماست: یک فنجان ماست کمچرب حاوی ۷ گرم کربوهیدرات و غنی از پروتئین و کلسیم است و به کاهش وزن کمک میکند ضمن این که مقاومت به انسولین را نیز کاهش میدهد. گفتنی است دریافت کلسیم برای افراد مبتلا به دیابت که با احتمال بیشتری به تراکم استخوان پایین مبتلا میشوند، ضروری است.
_ زغال اخته: این میوه نیز یک منبع سالم کربوهیدرات است. زغال اخته دارای آثار هیپوگلیسمیک بوده و میتواند سبب بهبود تغییرات بافتی پانکراس در جریان بیماری دیابت گردد که شاید این اثرات به خاطر وجود آنتوسیانینها و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در میوه باشد.
منبع:ایسنا
کد مطلب: 181173