; ?>; ?> مردم سالاری آنلاين - از سیم‌کارت الکترونیکی چه می‌دانید؟ - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

از سیم‌کارت الکترونیکی چه می‌دانید؟

18 آبان 1401 ساعت 14:00

اگر از گوشی‌های جدید، مثل آیفون و سامسونگ استفاده کرده باشید یا مشخصات آن را خوانده باشید، احتمالا اسم «سیم‌کارت الکترونیک یا eSIM» به گوش‌تان خورده است؛ اما سیم‌کارت الکترونیک چیست؟


به گزارش مردم سالاری آنلاین، سیم‌کارت‌ها وسیله‌هایی برای برقراری ارتباط به وسیله تلفن‌های همراه یا دستگاه‌های الکترونیک هستند و بر روی خود یک شماره شناسایی منحصر به فرد ذخیره می‌کنند که همان شماره تماس بوده و برای برقراری تماس این شماره لازم است؛ به عبارتی سیم‌کارت‌ها در واقع کارت حافظه‌های کوچکی هستند که اطلاعات مربوط به مشترکان یک تلفن همراه را درون خود نگه می‌دارند.
واژه سیم‌کارت ای‌سیم(eSIM) به‌معنای سیم‌کارت قابل ادغام و مخفف عبارت (Embedded Subscriber Identity Module) است و همانطور که از نامش مشخص است، بخش جداناپذیری از برد اصلی گوشی هوشمند موردنظر محسوب می‌شود. کلمه ای‌سیم به معنای یک سیم‌کارت یکپارچه با گوشی هوشمند است و این بدان معناست که دیگر سیم‌کارت فیزیکی قابل خروج از گوشی هوشمند نخواهد بود و اپراتور مربوطه در کشورهای محل سکونت باید از آن پشتیبانی کند.
برخلاف سیم‌کارت‌های معمولی که قطعه‌هایی فیزیکی هستند و می­ توان آن­ها را از دستگاهی به دستگاه دیگر جا به جا کرد، سیم‌کارت‌های الکترونیکی قطعات کوچکی هستند که امکان خارج کردن آن‌ها از دستگاه یا جا به جایی‌شان وجود ندارد. در توضیح سیم‌کارت‌های معمولی، گفته شد که یک شماره شناسایی منحصر به فرد را بر روی خود ذخیره می‌کنند اما «سیم‌کارت الکترونیکی» قطعه‌ای کوچک است که درون دستگاه قرار دارد و هیچ داده‌ی از پیش تعیین شده‌ای روی حافظه آن نیست.
هنگامی که شما دستگاهی را می­خرید، به جای آن که سیم‌کارت خود را در دستگاه بگذارید، شرکت مخابراتی اطلاعات مورد نظر و شماره شناسایی منحصر به فرد شما را به وسیله اینترنت، به eSIM که در دستگاه وجود دارد، منتقل می‌کند. برای درک بهتر این روند دو مثال از مراحل خرید و فعال سازی سیم‌کارت‌های معمولی و سیم‌کارت‌های الکترونیک ذکر می کنیم. شخصی را تصور کنید که می­ خواهد یک سیم‌کارت معمولی بخرد، در شرکت مخابراتی از بین شماره‌های موجود یکی را انتخاب و سیم‌کارت فیزیکی را تحویل می‌گیرد و در دستگاه خود می­گذارد، دستگاه از اطلاعات ذخیره شده بر روی سیم‌کارت استفاده می‌کند و به شرکت مخابراتی وصل می‌شود، اگر شخص بخواهد دستگاه خود را تغییر دهد، سیم‌کارت را خارج کرده و بر روی دستگاه دیگری نصب می‌کند.
 حالا همین شخص را تصور کنید که برای تهیه‌ی یک سیم‌کارت الکترونیکی اقدام می‌کند و مراحلی را طی خواهد کرد: در شرکت مخابراتی شماره‌ی مورد نظر خود را انتخاب می‌کند، شرکت مخابراتی به جای ارسال یک قطعه فیزیکی، برای او یک QR کد می­فرستند، پس از آن شخص با دستگاه خود کد مورد نظر را اسکن می‌کند، شرکت مخابراتی اطلاعاتی که تا قبل از این بر روی سیم‌کارت‌های فیزیکی ذخیره می‌شد را به سیم‌کارت الکترونیکی ارسال و eSIM موجود در دستگاه را فعال می‌کند. اگر شخص تصمیم بگیرد که شرکت مخابراتی خود را تغییر دهد نیازی به تعویض مجدد سیم‌کارت ندارد و می‌تواند با همان یک eSIM که در دستگاهش وجود دارد از خدمات شرکت‌های مخابراتی دیگر هم استفاده کند.
مزایا و چالش‌ها
از آن‌جایی که سیم‌کارت‌های الکترونیکی جزو فناوری‌های جدید محسوب می‌شوند، همه‌ی تلفن‌های همراه به آن مجهز نیستند. در حال حاضر eSIM تنها بر روی بعضی گوشی‌ها مثل آیفون ۱۱ و گوگل پیکسل۴ در دسترس است، به خاطر همین بهتر است که قبل از خرید این گوشی‌ها، بیشتر از مزایا و محدودیت‌های سیم‌کارت‌های الکترونیکی بدانید.
اتصال سریع یکی از مزایای سیم‌کارت‌های الکترونیکی است. دیگر لازم نیست در انتظار ارسال سیم‌کارت از شرکت مخابراتی بمانید و تنها با اسکن یک کُد می‌توانید سیم‌کارت خود را داشته باشید. داشتن شماره‌های نامحدود، یکی دیگر از مزایای سیم‌کارت‌های الکترونیکی است. شما می‌توانید هر تعداد شماره تماس را که می‌خواهید  فقط بر روی یک eSIM فعال کنید به این ترتیب می‌توانید شماره تماسی برای کار، شماره‌ای برای دوستان و… داشته باشید.
همچنین در مسافرت‌های خارجی لازم نیست سیم‌کارت خود را عوض کنید، کافی است QR code مشخصی را اسکن کنید، تا شماره‌ی جدید کشور مقصد، روی دستگاه شما فعال شود. با استفاده از eSIM، شکاف سیم‌کارت بر روی دستگاه شما حذف می‌شود و شما دستگاهی با قطر نازک‌تر و ظاهری ظریف‌تر خواهید داشت. اطلاعات سیم‌کارت‌های الکترونیکی از آن جهت که به صورت دیجیتال و در یک فضای ابری جا به جا می‌شود امن‌تر هستند، در این حالت امکان این که سیم‌کارتی با شماره اشتباه را روی دستگاه خود فعال کنید، از بین می‌رود.
کار با eSIM در کشورهایی که از اینترنت اشیاء، در حوزه‌های مختلف استفاده می‌کنند، راحت‌تر است چون در این کشورها دستگاه‌های زیادی هوشمند و متصل به اینترنت هستند و شرکت‌های IOT دیگر نیازی ندارند که میلیون‌ها سیم‌کارت را روی دستگاه‌هایشان نصب کنند و با یک eSIM می‌توانند تمام دستگاه‌ها را پوشش دهند.
چه کشورهایی پشتیبانی می کنند؟
طبق این گزارش و به نقل از وب سایت سی نت، اپل در جریان رویدادی از محصولات جدیدش از جمله آیفون های جدید مدل ۲۰۱۸  رونمایی کرد و مشخص شد دو مدل پرچمدار اپل از قابلیت دو سیم کارته بودن می برند که گزارش‌ها حاکی از آن است این قابلیت تنها در ۱۰ کشوری که اپراتورهای مخابراتی آن‌ها چنین سرویسی را ارائه داده و از فناوری سیم‌کارت‌های ای سیم (eSIM) پشتیبانی می کنند، قابل استفاده خواهد بود.
بنابراین با توجه به پشتیبانی این دو پرچمدار جدید اپل از سیم‌کارت ای‌سیم، بسیاری از کاربران در سراسر جهان خواستار بدست آوردن اطلاعات مربوط به این فناوری جدید شده‌اند و می‌خواهند از مزایا و معایب این سیم‌کارت‌های جدید مطلع شوند. طی سال های گذشته گفته شده بود کشورهایی که از این قابلیت سیم‌کارت‌های ای‌سیم پشتیبانی می‌کنند اتریش، کانادا، کرواسی، جمهوری چک، آلمان، مجارستان، هند، اسپانیا، انگلیس و ایالات متحده آمریکا هستند و به نظر می‌رسد که تنها کاربران ساکن در کشورهای مذکور قادر خواهند بود از این نسخه‌های دو سیم‌کارته گوشی‌های آیفون ۲۰۱۸ بهره‌مند شوند.
پس از این موضوع گوگل هم به عنوان شرکت توسعه دهنده سیستم عامل اندروید و بزرگترین رقیب سیستم عامل iOS اپل اعلام کرد که تصمیم گرفته قابلیت جدید پشتیبانی از سیم کارت‌های ای سیم را به گوشی‌های هوشمند اندرویدی اضافه کند تا به این ترتیب سازندگان و شرکت‌های تولید کننده گوشی‌های اندرویدی مانند سامسونگ، ال‌جی، هواوی و شیائومی بتوانند گوشی‌های جدیدی را به تولید برسانند که از این فناوری جدید پشتیبانی خواهد کرد.
طبق اطلاعات وبلاگ سایت اپراتور دوم تلفن همراه، سیم‌کارت‌های الکترونیکی با گوشی‌های قدیمی سازگار نیستند و برای استفاده از آن‌ها لازم است تا هزینه‌ی بیشتری پرداخت کنید و یک دستگاه جدید تهیه کنید. در حال حاضر دستگاه‌هایی که در آن‌ها eSIM به کار رفته است، قیمت نسبتا بالایی دارند. سیم‌کارت الکترونیکی قابلیت جا به جایی بین دستگاه‌های مختلف را ندارد و فقط در یک دستگاه می‌توان از آن استفاده کرد. گفتنی است برای ذخیره اطلاعات تماس بر روی eSIM و انتقال آن به دستگاه دیگر، باید اول اطلاعات را آپلود و سپس روی دستگاه دیگری دانلود کنید.
آینده پیش‌روی سیم‌کارت الکترونیکی
eSIM، پتانسیل‌های بالایی دارد که می‌توان از آن برای پیشرفت اینترنت اشیاء استفاده کرد؛ علاوه بر این آسان بودن استفاده از این سیم‌کارت‌ها و پیشرفت شبکه ۵G و۶G، حتما در سال‌های آینده، شرکت‌های تلفن همراه بیشتری را تشویق می­‌کند تا از این تکنولوژی در بیشتر دستگاه‌های خود استفاده کنند.


کد مطلب: 179976

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/news/179976/سیم-کارت-الکترونیکی-می-دانید

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir