به گزارش مردم سالاری آنلاین،تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی با عنوان «درخواست سفر به استان مجازی» نوشت: چند شهر مهم این استان عبارتند از واتساپ، تلگرام و اینستاگرام که در کنار آنها شهرهای مهم دیگری هم هستند. ۶۴ درصد افراد در واتساپ، ۴۵ درصد در اینستاگرام و ۳۶ درصد در تلگرام ساکنند و از آنها استفاده میکنند. اینها آمار ۱۹ ماه پیش است که الان بیشتر هم شده است. این رقم میان جوانان تا ۸۳ درصد میرسد. افراد تحصیلکردهتر نیز به نسبت بیشترند. ولی بد نیست بدانید که حدود ۲۰ درصد آنان به نوعی از این حضور بهره اقتصادی میبرند و مشغول به کار هستند.
یکی از مواردی که دولت جدید و آقای رییسی برای خود برجسته میدانند سفرهای استانی است. مهمترین دلیل دفاع از این سیاست، آشنا شدن مستقیم با مشکلات مردم و رفع و حل آنها است. گرچه با این سیاست موافق نیستم و آن را منتج به نتیجه مزبور نمیدانم، ولی فرض میکنیم که ماجرا همین گونه است که گفتهاند. لذا بر همین مبنا از ایشان و دیگر مسوولان مربوط دعوت میکنیم که سری هم به استان بزرگ مجازی بزنند، استانی که بیش از ۵۰ میلیون نفر ساکن آن هستند و گوشهای از درد دلهای ساکنان این استان محروم را بشنوند.جهت اطلاع آقایان عرض میشود که در حال حاضر حدود ۷۵ درصد افراد بالای ۱۸ سال کشور، عضو حداقل یکی از شبکههای اجتماعی این استان هستند. البته کسان دیگری هم هستند که از سرچ گوگل یا ایمیل، یا... استفاده میکنند ولی در این شبکهها حضور ندارند. چند شهر مهم این استان عبارتند از واتساپ، تلگرام و اینستاگرام که در کنار آنها شهرهای مهم دیگری هم هستند. ۶۴ درصد افراد در واتساپ، ۴۵ درصد در اینستاگرام و ۳۶ درصد در تلگرام ساکنند و از آنها استفاده میکنند. اینها آمار ۱۹ ماه پیش است که الان بیشتر هم شده است. این رقم میان جوانان تا ۸۳ درصد میرسد. افراد تحصیلکردهتر نیز به نسبت بیشترند. ولی بد نیست بدانید که حدود ۲۰ درصد آنان به نوعی از این حضور بهره اقتصادی میبرند و مشغول به کار هستند.
این فقط تعداد بهرهمندان مستقیم از اقتصاد در این استان است. بسیاری دیگر در حال تحقیق، سرچ مطلب، انجام کارهای اداری و شخصی و خانوادگی و حتی احوالپرسیهای خانوادگی، ارسال رسیدهای مالی، خرید مایحتاج، تامین سرگرمی، کسب اطلاعات درباره بیماریها و ویژگیهای خوراکی و... و هزاران کار هستند که متاسفانه سرعت و زیرساخت این استان مجازی در ایران در مقایسه با جوامع پیشرفته چیزی در حد پراید در مقایسه با خودروهای با کیفیت بالای جهانی است. بدتر اینکه یک ماه است به دلایل واهی چهار چرخ این پراید را باز کرده و به جای بنزین داخل باک آن آب و گازوییل ریخته و میخواهند مردم با همین حرکت و زندگی کنند. تازه در آن را هم بستهاند و کسانی هستند که با قیمت گزاف VPN میفروشند تا بتوان داخل این لگن شد. البته این میلیونها نفر ساکن این استان، هر لحظه به دعای مسوولان محترم مشغول هستند.
حالا ببینیم منطق و نتیجه این فیلترینگ و قطع راههای ارتباطی و زندگی مردم این استان چیست؟ یک تصور باطل. یکی میگوید ۹۰ درصد فضای مجازی دست دشمن است، خب دوستان خود را هم ساکن کنید. پاسپورت و ویزا که نمیخواهد. مگر کسی مانع است؟ به علاوه آیا ۹۰ درصد این ساکنان دشمن هستند؟ پس دیگر برای کی و به کی حکومت میکنید؟ میخواهید بدانید که این کار اثر بازدارنده هم نداشته است؟ کافی است به تعداد کاربران و دیدن پستهای منتشره طی این یک ماه مراجعه کنید، تا ببینید چگونه موافقان خود را تضعیف و منتقدان و مهمتر از آن براندازان را تقویت کردهاید.
حداقل ۲۰ درصد این مردم از راه این شهر نان میخورند و پول در میآورند. آیا درکی از تورم ۴۰ درصدی دارید که مانع از اشتغال و درآمدزایی این ۱۰ میلیون نفر میشویم؟ اینها باید از کجا زندگی خود را تحت این تورم وحشتناک تامین کنند؟ همه اینها یک طرف، اصولاً برای چه این کار را انجام میدهید؟ برای بقای چه چیزی؟ حکومت بدون مردم، مجموعه تهی محسوب میشود. اول مردم باید باشند، بعد دولت و حکومت. چرا توجه نمیکنید که محدودیت اینترنت به معنای وضعیت اضطراری در حکومت است و این با توصیف غیر مهم بودن این حوادث سازگاری ندارد و برای کشور هزینه دارد. رییس کمیسیون اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی معتقد است که این قطعیها ۸۰ هزار میلیارد تومان خسارت به اقتصاد زده است، آیا درکی از این ارقام وجود دارد؟ میدانید که بخش اصلی صنعت پوشاک از طریق این استان مجازی خرید و فروش میشود؟ آقای معاون وزیر فرمودهاند که صاحبان کسب و کارهای اینترنتی باید از قبل فکرش را میکردند که نباید از این شبکهها استفاده کنند. تا حالا به این جملات فکر کردهاید؟ یعنی مردم باید متوجه میشدند که دولتی خواهد آمد که برای یک دستمال قیصریه را آتش میزند و نباید ساکن این قیصریه شوند؟ لطفا یک ساعت را بگذارید برای دیدار از این استان گرچه نیازی به دیدار نیست، همه مشکلات معلوم است و طبعا اراده معطوف به ایجاد این مشکلات در دولت محترم است.
راستی به قول یکی، آقای رییسی در مناظرات انتخاباتی درباره وضعیت اینترنت، نگران وقفه در بازی گیمرها بود. الان از یه سرچ ساده تو گوگل محروم شدیم!!