رئیس کمیسیون اروپا تأکید کرد که اتحادیه اروپا باید سلاح های مورد نیاز اوکراین از جمله تانک را تأمین کند.
کشف 440جسد در یک گور دسته جمعی
اتحادیه اروپا: اوکراین به خاطر ما می جنگد
شکست اطلاعاتی روسیه
25 شهريور 1401 ساعت 13:34
رئیس کمیسیون اروپا تأکید کرد که اتحادیه اروپا باید سلاح های مورد نیاز اوکراین از جمله تانک را تأمین کند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از روسیا الیوم،اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا تأکید کرد که اتحادیه اروپا باید سلاح های مورد نیاز اوکراین از جمله تانک را تأمین کند.
فون در لاین در گفت و گو با رسانه های آلمان و در واکنش به امکان دادن تانک های آلمانی به اوکراین تأکید کرد که کشورهای اروپایی واقعا باید نیازهای اوکراین را تأمین کند.
فون در لاین تصریح کرد که وی با «ولودیمیر زلنسکی» گفت و گو کرد و زلنسکی به وی نیازهای اوکراین را اطلاع داد.
رئیس کمیسیون اروپا در ادامه گفت که اوکراین ثابت کرده است که اگر تجهیزات نظامی لازم را داشته باشد می تواند از خودش دفاع کند.
اورسولا فن در لاین تأکید کرد: اوکراین به خاطر همه ما می جنگد به همین دلیل این بسیار مهم است که ابن کشور به تجهیزات نظامی مورد نیازش دست پیدا کند.
اوکراین: ۴۴۰ جسد در یک گور دستهجمعی در شهر تازه آزادشده ایزیوم کشف شد
مقامات اوکراین میگویند یک گور دستهجمعی را که ۴۴۰ جسد در آن دفن شده است در شهر ایزیوم در استان خارکیف کشف کردهاند.
بنا به اعلام رئیس پلیس منطقه برخی از قربانیان در جریان گلولهباران و حملات هوایی کشته شدهاند. نیروهای اوکراینی طی روزهای گذشته موفق شدند بخشهایی از استان خارکیف از جمله ایزیوم را بازپس بگیرند. این مناطق پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به اشغال نیروهای روس درآمده بود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین کشف گور دستهجمعی در ایزیوم را با آنچه پیش از این در شهر بوچا روی داده بود مقایسه کرد. وی گفت: «روسیه هر جا میرود پشت سرش مرگ بر جای میگذارد و باید بابت آن پاسخگو باشد.»
مقامات اوکراین در هفتههای اولیه تهاجم روسیه به این کشور پس از عقبنشینی نیروهای روس از بوچا اعلام کرده بودند که نیروهای تحت فرمان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در این شهر مرتکب «جنایت جنگی» شدهاند. اجساد صدها نفر پس از عقبنشینی نیروهای روسیه در بوچا کشف شده بود.
مسکو تاکنون هرگونه حمله به غیرنظامیان و ارتکاب «جنایت جنگی» در اوکراین را رد کرده است.
واکنش تند روسیه به تحویل موشکهای دوربرد آمریکایی به اوکراین
سخنگوی وزارت خارجه روسیه موشکهای دوربرد تحویلی آمریکا به اوکراین را خط قرمز روسیه خواند و گفت در صورت استفاده از این موشکها توسط کییف، روسیه حق دفاع از خاکش را برای خود محفوظ میداند.
بنابر گزارش رویترز، وزارت امورخارجه روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که اگر ایالات متحده تصمیم بگیرد موشکهای دوربرد به کییف تحویل دهد، از خط قرمز این کشور عبور کرده و به یکی از دو طرف مستقیم درگیری تبدیل خواهد شد.
پیش از این نیز آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در آمریکا در واکنش به گمانهزنیها درباره احتمال تحویل موشکهای دوربرد به اوکراین هشدار داده و گفته بود، این اقدام آمریکا به معنای ورود مستقیم به جنگ با روسیه به بهانه حمایت از اوکراین است.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه در یک نشست خبری گفت، در صورت تحویل چنین موشکهایی از سوی آمریکا به اوکراین و استفاده از آن، روسیه حق دفاع از خاکش را برای خود محفوظ میداند.
واشنگتن آشکارا موشکهای پیشرفته GMLRS را که در سامانه هیمارس استفاده میشوند، در اختیار اوکراین قرار داده است که قادر است اهداف را تا ۸۰ کیلومتر هدف قرار دهد.
مقامات آمریکایی میگویند اوکراین قول داده است که از موشکهای آمریکا برای حمله به روسیه استفاده نکند. این ادعای آمریکا در حالی بیان شده است که اوکراین در ۹ آگوست (۱۸مرداد) پایگاه هوایی روسیه در ساکی را مورد حمله موشکی قرار داده بود.
شکست اطلاعاتی روسیه
خبرگزاری فرانسه با تهیه گزارشی از آخرین تحولات جنگِ اوکراین، ضدحملات موفق اخیر نیروهای تحت امر کییف و بازپس گیری بخشهایی از سرزمینهای جنوبی و شرقی در این کشور را نشانه ای از «شکست اطلاعاتی» دوباره روسیه قلمداد کرده است.
در این گزارش به نقل از برخی تحلیلگران آمده است که ضد حملات برق آسای نظامیان اوکراینی با برخورداری از ظرفیت تبدیل شدن به نقطه عطفی در مقابله نیروهای تحت امر کیف با تهاجم روسیه، یک بار دیگر کاستیهای اطلاعاتی مسکو در جنگ را برجسته کرد.
در یکی از این ضد حملات شهر استراتژیک «ایزیوم» که ولودیمیر زلنسکی به طور نمادین روز چهارشنبه از آن دیدن کرد باز پس گرفته شد و نیروهای روسیه از بخش بزرگی از منطقه خارکیف واقع در شرق این کشور بیرون رانده شدند.
این پیشرفت در حالی حاصل شد که به نظر میرسید نبردهای شش ماهه در اوکراین طی ماههای گرم تابستان و در حالیکه نیروهای ارتش روسیه بخشهای زیادی از شرق و جنوب این کشور را تحت اشغال خود دارند به نوعی در بنبست قرار گرفته است.
در گزارش فرانسپرس به نقل از مایکل کوفمن، محقق ارشد برنامه مطالعات روسیه در یک مرکز تحقیقاتی واقع در ایالت ویرجینیای ایالات متحده آمده است: «این (ضد حملات موفق اخیر اوکراین) یک شکست بزرگ برای سرویسهای اطلاعات نظامی روسیه است.»
پیر گراسر، مورخ روابط بین الملل و پژوهشگر موسسه «سیریس» در پاریس نیز در این خصوص میگوید: «روسیه نتوانست فشار و پیشرویهای اخیر اوکراین را پیش بینی کند.»
گراسر با تکرار اظهارات سایر تحلیلگران یادآور میشود که اوکراین در این پیشرفتهای نظامی از اجرای یک تاکتیک ساختگی بزرگ سود برده به نحوی که پیش از انجام انجام حملات گسترده تر در شمال شرق، دست به ضد حملاتی پرکنده در جبهه جنوب زده است.
به گفته این پژوهشگر فرانسوی، مسکو باید از پتانسیل و ظرفیت اطلاعاتی مناسبی برخوردار میشد تا بتواند کوچکترین نشانههای این تاکتیک را شناسایی کند.
اوکراین از ماه اوت بواسطه عملیات کوچکتر در خطوط مقدم شمال شرق فعال بود، این در حالیست که مناقشه جاری به شکل بیسابقهای تحت پوشش اطلاعاتی برخی منابع باز نظیر تصاویر ماهوارهای قرار دارد.
در این گزارش همچنین اعتماد و اطمینان بیش از حد مسکو در پیشبینی عبور زودهنگام از خاک اوکراین و تصرف کییف طی روزهای ابتدایی تهاجم نظامی به این کشور در شش ماه گذشته نیز نشانهای دیگر از شکست اطلاعاتی روسیه خوانده شده است.
نویسنده گزارش سپس یادآور میشود که مسکو در کوتاهمدت اولویتهای خود را به سمت تمرکز بر کنترل شرق و جنوب تقلیل داد و دیگر به صراحت از هدف تغییر رژیم سخن به میان نیاورد.
با این حال، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در مواجهه با شکستهای نظامی و مشکلات مربوط به تجهیز نظامی و تامین نیروهای کمکی همچنان در برابر هرگونه فشار به سمت اجباری کردن خدمت سربازی مقاومت کرده است.
راب لی، محقق موسسه تحقیقات سیاست خارجی فیلادلفیا میگوید که برخی کانالهای تلگرامی روسیه به مدت یک ماه تمرکز اوکراین در اطراف استان خارکیف را یادآوری کرده بودند.
به اعتقاد این محقق آمریکایی: «یکی از بزرگترین ضعفهای ارتش روسیه این است که در واکنش به تغییرات میدان نبرد کند عمل میکند.»
وی سپس میگوید که روسیه در پی پیشرفتهای حاصل در سختافزار نظامی اوکراین پس از تشدید حمایتهای تسلیحاتی غرب و بویژه بهره مند شدن کییف از راکتاندازهای چندگانه آمریکایی هیمارس به ناگاه در شرایطی تازه قرار گرفت و مستاصل شد.
در گزارش تحلیلی فرانسپرس همچنین تاکید شده است که ضد حملات موفق اخیر اوکراین نگرانیهای آشکاری را نیز در روسیه برانگیخته که میتوان آن را در اظهارات برخی کارشناسان در شبکههای دولتی این کشور مشاهده کرد.
در همین راستا آمده است که حتی رمضان قدیروف، رهبر قدرتمند منطقه خودمختار چچن که جنگجویان و شبه نظامیان تحت امر وی نیز در تهاجم به خاک اوکراین مشارکت دارند آشکارا در کانال تلگرامی خود از «اشتباهات تاکتیکی روسیه» سخن به میان آورده است.
یک کارشناس نظامی روسیه نیز در گفتگو با خبرگزاری فرانسه ضمن اشاره به ضعفهای اطلاعاتی منجر به پیشرویهای اخیر اوکراین گفته است که سرویسهای اطلاعاتی کشورش از شناسایی دقیق محل انجام ضد حملات بازمانده بود.
وی همچنین تاکید میکند که اوکراین علاوه بر دریافت کمکهای تسلیحاتی از منابع اطلاعاتی غرب نیز بهره زیادی برده است.
منبع:جماران
کد مطلب: 174650