اعضای حزب محافظهکار پارلمان انگلستان، «ماری الیزابت تراس» وزیر امور خارجه دولت «بوریس جانسون» را بهعنوان رئیس این حزب و نخستوزیر آتی این کشور انتخاب کردند.
انتقاد کیهان از روزنامه های اصلاح طلب:
نخست وزیر جدید انگلیس را که از آمدنش استقبال کردید، دشمن ایران و دوست اسرائیل است
16 شهريور 1401 ساعت 9:10
اعضای حزب محافظهکار پارلمان انگلستان، «ماری الیزابت تراس» وزیر امور خارجه دولت «بوریس جانسون» را بهعنوان رئیس این حزب و نخستوزیر آتی این کشور انتخاب کردند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، کیهان نوشت: «لیز تراس» در شرایطی سکان قدرت در انگلیس را به دست گرفته است که این کشور با چالشهای جدی در زمینه اقتصادی مواجه است. اما جابهجایی قدرت در کشوری که یکی از طراحان و مجریان اصلی پروندهسازی برای جمهوری اسلامی ایران در حوزه هستهای بهشمار میرود تاثیری بر رویکرد آن در قبال ایران نخواهد داشت.
اگر لیز تراس در ماجرای تسویه طلب ۴۰۰ میلیون پوندی ایران نتوانست کارشکنی کند، اما نقشی مخرب در جریان مذاکرات رفع تحریمها ایفا کرد. او در بحبوحه گفتوگوهای وین با برگزاری دو نشست سیاسی در سطح وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت و شورای خلیجفارس و همچنین اظهارنظرها و نوشتارها سعی بلیغی داشت که به فضاسازی منفی علیه گفتوگوها بپردازد. تراس بهمن سال گذشته در سخنانی غیرسازنده و متناقض با آنچه در روند مذاکرات میگذشت، مدعی شد که گفتوگوها در حال نزدیک شدن به بنبستی خطرناک است.
او در آخرین مناظره انتخاباتی هم ضمن تکرار اتهامات علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران و حمایت از رژیم صهیونیستی، ادعا کرد که در صورت پیروزی در انتخابات، اولویت نخست دولت وی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است.
«تراس» در رابطه با جمهوری اسلامی ایران با بیپروایی تمام، بهصورت کورکورانه و بدون هیچ تأملی از سیاست مخرب و هرجومرجطلب رژیم صهیونیستی تبعیت میکند.
یائیر لاپید، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی تیرماه گذشته در صفحه توئیترش از گفتوگو با لیز تراس، خبر داده و ضمن دوست خطاب کردن وی نوشته بود: با لیز تراس، وزیر امور خارجه (وقت) انگلیس صحبت کردم و از او بابت موضع مصمم انگلیس علیه ایران قدردانی کردم.
از سوی دیگر سیاستگذاران انگلیس در راستای سیاست دیرینه «تفرقه بینداز و حکومت کن» خود و با این تصور که جانشین طبیعی و مشروع آمریکا در منطقه خاورمیانه، هیچ بازیگری جز انگلیس نمیتواند باشد، درصدد است بازی چندگانهای را در قالب مذاکرات برجام اجرایی کند.
نکته قابل تامل اینکه رسانههای طیف مدعی اصلاحات یا همان جریان غربگرای داخلی روز گذشته در اقدامی هماهنگ در صفحه اول خود و به شکلی برجسته به استقبال این نخستوزیر ضدایرانی و دوست نزدیک اسرائیل رفتند.
روزنامههای اصلاحطلب با تیترهایی از جمله «خانم نخستوزیر»، «یکی از آن سه زن»، «تمام چالشهای خانم نخستوزیر» و... به خبر انتخاب نخستوزیر جدید انگلیس پرداختند. این رسانهها به هیچ عنوان به مواضع «لیز تراس» نخستوزیر جدید انگلیس درباره ایران نپرداختند.
گفتنی است «استفاده از عناصر زنانه برای انحراف ذهن مخاطب از مواضع ضدایرانی غرب، به شگرد ثابت روزنامههای زنجیرهای تبدیل شده است.
«هرچه تهران بگوید»، «خداحافظ فدریکا»، «نوبت یک زن»، «رویاهای زنانه بر فراز کاخ سفید»، «اوبامای دوم»، «چهره زنانه بریتانیا» و... گزیده صدها تیتر از این قبیل در ماجرای برجام است. این در حالی است که نخستوزیر جدید انگلیس، مواضع بهشدت ضدایرانی دارد و دولت انگلیس هم بیشترین کارشکنی را در قبال برجام انجام داده است.»
کد مطلب: 173862