معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور گفت: تقریبا بیش از ۵۰ درصد داوطلبان کنکور ۱۴۰۱برای فرآیند انتخاب رشته اقدامکردهاند.
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش اعلام کرد؛
انتخاب رشته بیش از ۵۰ درصد از کنکوریها
15 شهريور 1401 ساعت 11:45
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور گفت: تقریبا بیش از ۵۰ درصد داوطلبان کنکور ۱۴۰۱برای فرآیند انتخاب رشته اقدامکردهاند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین، دکتر حسن مروتی ضمن بیان این مطلب، درباره وضعیت انتخاب رشته آزمون سراسری برای ورود به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی اظهار کرد: نباید اینگونه تصور شود که فقط امسال است که تمامی داوطلبان کنکوری برای فرآیند انتخاب رشته اقدام نکردهاند.معمولا گروهی از داوطلبان کنکور نسبت به انتخاب رشته اقدام نمیکنند؛ این موضوع هرساله اتفاق میافتد. امسال هم چون سالهای گذشته افرادی تاکنون انتخاب رشته نکردهاند و این احتمال وجود دارد، برخی از داوطلبان ترجیح میدهند که یک بار دیگر در کنکور شرکتکنند.
وی با بیان اینکه رشتههای دانشگاهی به دو دسته "با آزمون" و "رشتههای پذیرش براساس سوابق تحصیلی" تقسیم میشوند، اظهار کرد: مجموع کدرشتههایی که برای رشتههای با آزمون از سوی داوطلبان مجاز انتخاب میشود، حدود ۱۸۰ هزار مورد است که داوطلبان برای انتخاب آنها اقدام کردهاند. اگرچه حدود ۳۸۰ هزار صندلی برای رشتههایی که پذیرش در آنها صرفا براساس سوابق تحصیلی انجام میشود، وجود دارد اما بسیاری از داوطلبان تمایل چندانی به تحصیل در برخی از این رشتهها ندارند. با درنظر گرفتن شرایط هر دو گروه رشته های با آزمون و دون آزمون میتوان گفت تقریبا بیش از ۵۰ درصد داوطلبان نسبت به فرآیند انتخاب رشته اقدام کردهاند.
بستههای تشویقی برای دانشگاهها
دکتر مروتی در پاسخ به این پرسش که «شما از ارائه بستههای تشویقی رتبههای برتر کنکور و دارندگان مدالهای المپیاد دانشآموزی به شرط تحصیل در رشتههای کمطرفدار در "ششمین دوره روزی با دانشگاه تهران"خبر دادید. دانشگاهها مشمول دریافت کدام بستههای تشویقی میشوند؟» توضیح داد: تفاهمنامهای میان وزارتعلوم، تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی ریاستجمهوری در قبال رشتههای کمطرفدار هدف، منعقد شده و سازمان سنجش آموزش کشور، مجری این تفاهمنامه است.
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش با بیان اینکه شرایط بسیاری در این تفاهمنامه مورد ارزیابی قرارگرفته است؛ چرا که اغلب دانشگاههای کشور وابسته به وزارتعلوم هستند، خاطرنشان کرد: به طور قطع، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یکی از ضلعهای این تفاهمنامه برای دانشگاهها تسهیلاتی درنظر گرفته است.
وی با بیان اینکه رشتههای مدنظر این تفاهمنامه رشتههایی هستند که تا حدودی از کانون توجه دورافتادهاند، تصریح کرد: معمولا رتبههای برتر کنکور، رشتههایی از این دست را انتخاب نمیکنند.این شرایط سبب میشود که این رشتهها در آینده تضعیف شوند. در حالی که ادامه تحصیل افراد با استعداد در چنین رشتههایی که مغفول ماندهاند، میتواند وضعیت کنونی را متحولکند.
دکتر مروتی با بیان اینکه این تفاهمنامه با هدف جذب نخبگان در رشتههای کمطرفدار منعقد شده، توضیح داد: اگرچه تسهیلات درنظر گرفته شده چندان ایدهآل نیست اما مناسب محسوب میشود. مواردی همچون "اختصاص حقوق ماهیانه" و "تحصیل بدون کنکور در مقاطع تحصیلات تکمیلی" میتواند برای جامعه هدف انگیزه ایجادکند. همچنین این افراد میتوانند در کرسیهای هیئتعلمی و تحقیقاتی قرار گیرند و رشتههایی که مقداری مهجور واقع شدهاند، را احیاکنند.
کد مطلب: 173777