خبرگزاری فرانسه در گزارشی از واشنگتن به قلم استفن کولینسون نوشت :
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز جمعه با معرفی جان کری سناتور آمریکایی برای تصدی سمت وزارت امور خارجه این کشور ، تغییر در تیم امنیت ملی خود را برای دومین دور ریاست جمهوری درحالی آغاز کرد که این دوره از ریاست جهموری وی تحت الشعاع بحران های خارجی است .
کری شصت و نه ساله که از کهنه کاران جنگ ویتنام است جانشین هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه فعلی آمریکا خواهد شد که قصد دارد پس از چهار سال از این سمت کنار برود .
اوباما در سخنانی در کاخ سفید در نخستین انتخاب برای کابینه دومین دور ریاست جمهوری خود گفت جان کری توانسته است احترام و اعتماد رهبران سراسر جهان را به خود جلب کند .
وی افزود کری نیاز چندانی به کسب تجربه و یادگیری در این سمت ندارد .
احتمال انتخاب جان کری برای تصدی وزارت امور خارجه آمریکا پس از کنار رفتن سوزان رایس سفیر این کشور در سازمان ملل متحد به عنوان نامزد وزارت خارجه ، قوت گرفت .
اوباما تصریح کرد جان کری که درحال حاضر رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکاست سی سال است که در هرگونه بحث درباره سیاست خارجی آمریکا نقش کلیدی داشته و سراسر زندگی وی ، او را برای به عهده گرفتن این نقش جدید آماده کرده است .
کری به عنوان پسر یک افسر سرویس خارجی جنگ سرد دورانی را در خارج زندگی کرده ، به عنوان یک افسر نیروی دریایی در ویتنام خدمت کرده و سالهای زیادی نیز درگیر مسائل مربوط به سیاست خارجی در سنای آمریکا بوده است .
اوباما گفت کلینتون نیز امیدوار بود بتواند در مراسم معرفی جان کری حضور داشته باشد اما درگیر مشکلات مربوط به بیماری و مداوای خود است .
کاخ سفید امیدوار بود بتواند با اعلام همه نامزدها برای تیم امنیت ملی ازجمله روسای جدید سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ( سیا ) و پنتاگون بتواند به یکباره تغییراتی کلی را ایجاد کند .
اما تحولات سیاسی ازجمله بحران اقتصادی « پرتگاه مالی » اجازه چنین کاری را نداد .
جان کری که به عنوان فرستاده غیررسمی اوباما توانسته است از شهرت زیادی در خارج برخوردار شود احتمالا به آسانی رای اعتماد سنا را بدست خواهد آورد .
وی اخیرا به غرب آسیا و جنوب آسیا سفر و با چند مرتبه با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار کرد .
کری همچنین پیش از آغاز قیام در سوریه تلاش کرده بود به احیای مذاکرات صلح اعراب و اسرائیل کمک کند.
وی سال دو هزار و یازده به پاکستان سفر کرد تا به کاهش تنش ها بین اسلام آباد و واشنگتن پس از کشته شدن اسامه بن لادن سرکرده سابق شبکه القاعده در حمله نیروهای ویژه آمریکایی کمک کند .
کری ماه فوریه سال دو هزار و نه نیز سفری نادر را به نوار غزه انجام داد اما در این سفر با هیچکدام از مقامات جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ( حماس ) دیدار نکرد .
وی به محض اینکه در این سمت تایید شود ، با مجموعه چالش های بزرگی در عرصه سیاست خارجی ازجمله لحظه ای حساس در رویارویی هسته ای با ایران و همچنین بحران در سوریه و چگونگی پایان دادن به این بحران روبرو خواهد شد .
همقطارهای جان کری در سنا ازجمله جان مک کین از دیگر کهنه کاران جنگ ویتنام از معرفی وی برای به عهده گرفتن سمت وزارت امور خارجه آمریکا استقبال کردند .
مک کین گفت : « ما سالهاست جان کری را می شناسیم . ما به توانایی کری در انجام دادن این شغل اطمینان داریم . »