رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، گفت: بر اساس خروجی اغلبمدلهای پیشبینی بلندمدت، انتظار میرود پاییز امسال بارشهای کشور کمتر از نرمال باشد.
پاییز کم بارشی پیش رو داریم
25 مرداد 1401 ساعت 18:45
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، گفت: بر اساس خروجی اغلبمدلهای پیشبینی بلندمدت، انتظار میرود پاییز امسال بارشهای کشور کمتر از نرمال باشد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از تسنیم، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، گفت: بر اساس خروجی اغلبمدلهای پیشبینی بلندمدت، انتظار میرود پاییز امسال بارشهای کشور کمتر از نرمال باشد.
احد وظیفه در جلسه شورای مدیران سازمان هواشناسی کشور، اظهار داشت: شرایط پیشروی بارش در پاییز و ادامه کسری آب پشت سدها تاثیر مخربی بر کشت پاییزه به خصوص در مناطق سردسیر نیمه شمالی خواهد داشت.
وی ادامه داد: این شرایط در حالی است که امسال دومین سال متوالی خشکسالی با درجات شدید تا بسیار شدید در کشور است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور افزود: در جریان بارش های اخیر اندکی از کسری بارش کشور جبران شد اما همچنان میانگین بارندگی ها از ابتدای سال زراعی یعنی اول مهرماه تا کنون 24 درصد کمتر از نرمال است.
وظیفه خاظرنشان کرد: کم بارشی امسال سبب شد تا میزان آب پشت سدهای کشور نیز با کاهش قابل توجهی همراه شود. حتی ورودی آب سدها نیز به دلیل توالی خشکسالی نیز کمتر از سال گذشته بوده است.
ایران کشوری سیل خیز است
در این جلسه معاون توسعه و پیشبینی سازمان هواشناسی کشور نیز گفت: هشدارهای سازمان هواشناسی مبتنی بر تاثیر بوده و بر اساس آخرین استانداردهای سازمان جهانی هواشناسی تولید و صادر میشود.
«مجید آزادی» که در جلسه شورای مدیران سازمان هواشناسی کشور حضور داشت، گفت: در هشدار مبتنی بر تاثیر دو عامل اصلی «اثر تخریبی» و «احتمال وقوع» سطح هشدار یا همان رنگ هشدار را تعیین می کند.
وی افزود: طبیعتا هرچه پدیده جوی مخربتر باشد سطح هشدار بالاتر و خطرناک تر است و هرچه سطح تخریب و احتمال وقوع پایین تر باشد، سطح هشدار نیز کاهش می یابد.
معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: پیشبینیهای هواشناسی مبتنی بر احتمالات بوده و پایه مدیریت ریسک است. بنابراین مسئولین و مردم باید با این مفهوم آشنا شوند و هیچگاه پیشبینیهای هواشناسی را بصورت قطعی تلقی نکنند.
وی گفت: بررسی داده ها خسارتهای جانی ناشی از سیل در کشور نشان می دهد که ایران یک کشور سیل خیز است و از دهه 1950 تا 2020 خسارت های جانی زیادی از این مخاطره جوی داشته است.
معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: روند تلفات سیل در ایران کاهشی بوده به طوریکه در دهه 1950 بیشینه تعداد کشته های سالانه 2000 نفر بوده است این آمار در دهه 2020 به محدوده 100 نفر رسیده است.
کد مطلب: 171844