رئیس قوه قضاییه به برخورد مدبرانه، قاطعانه و عبرتآموز با متخلفان و مفسدان و اهتمام به حفظ حریم خصوصی افراد، پوشاندن عیوب مؤمنین، جلوگیری از افشای اسرار و پذیرش عذر فرد خطاکار و فرصت دادن به او برای جبران تاکید کرد.
محسنی اژهای:
حریم خصوصی افراد حفظ شود
23 مرداد 1401 ساعت 21:33
رئیس قوه قضاییه به برخورد مدبرانه، قاطعانه و عبرتآموز با متخلفان و مفسدان و اهتمام به حفظ حریم خصوصی افراد، پوشاندن عیوب مؤمنین، جلوگیری از افشای اسرار و پذیرش عذر فرد خطاکار و فرصت دادن به او برای جبران تاکید کرد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای روز یکشنبه در دیدار با مدیران مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه ضمن تسلیت و تعزیت ایام حزنانگیز محرم و شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) اظهار داشت: خاصیت نظام اسلامی است که در آن، انسانهای پاک طینت و نیکو سرشت، رشد و ارتقاء مییابند و افراد منافق و دارای باطن خبیث که معاویه صفت و یزید صفت هستند رسوا میشوند و ماهیت آنها برملا میشود؛ آنها که در مقاطعی با چهره دیگری ظاهر میشدند و امروز حرمت شکنی میکنند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقش دستگاه قضایی در صیانت از سلامت جامعه و مجموع دستگاههای حکومتی تصریح کرد: نقش قوه قضاییه در سلامت جامعه و مجموع دستگاههای حکومتی، بیبدیل است؛ بر همین مبنا نقش و اثر مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه نیز در تعالی و رشد این قوه و صیانت از مجموعه یک نقش بیهمتا است.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به خطیر و مهم بودن مسئولیت مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه گفت: مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه باید توأمان از شأن و جایگاه دستگاه قضایی همچنین فرد فرد کارکنان این دستگاه اعم از قاضی و کارمند صیانت کند و نه تنها به شناسایی و انسداد بسترهای فساد و آسیب در مجموعه مبادرت ورزد که حتی نسبت به کوچکترین خدشهای که به جایگاه قوه قضاییه و قاضی و کارمند آن وارد میشود نیز حساس باشد و برای رفع آنها چارهجویی کند.
وی تصریح کرد: مرتبه بالاتر و بااهمیتتر از دو مقوله اشاره شده، موضوع تعالی دستگاه قضایی و کارکنان این دستگاه است؛ بدین معنا که حتی با وجود شناسایی و رفع آسیبها نیز کار مجموعه حفاظت و اطلاعات پایان نمییابد، بلکه باید برای تعالی و رشد هر چه بیشتر مجموعه قضایی در ابعاد مختلف، برنامهریزی راهبردی و مدون ارائه کرد و بر مبنای این برنامه، عمل کرد.
رئیس قوه قضاییه همچنین تصریح کرد: مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه باید در راستای ایفای مسئولیتهای خطیر خود از جمله شناسایی و رفع آسیبها و برنامهریزی برای تعالی و رشد مجموعه دستگاه قضایی از ظرفیتهای سایر بخشهای قوه قضاییه و مسئولان ستادی این دستگاه بهره بگیرد.
رئیس عدلیه با قرائت فراز ۳۴ صحیفه سجادیه و اهمیت پردهپوشی و ستر و پنهان کردن عیوب اظهار داشت: در مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه میخواهیم با حفظ اصول اسلامی و انسانی، امور را پیش ببریم و ضمن توجه و اهتمام به حفظ حریم خصوصی افراد، پوشاندن عیوب مؤمنین، جلوگیری از افشای اسرار، صیانت از نیروی انسانی و پذیرش عذر فرد خطاکار و فرصت دادن به او برای جبران، در عین حال با متخلفین و مفسدین برخورد مدبرانه، قاطعانه و عبرتآموز انجام دهیم.
وی افزود: به عبارت دیگر، در مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه میخواهیم بر مبنای آموزههای اسلامی ناظر بر پردهپوشی و سِتر و پنهان کردن عیوب، اقدام به شناسایی و کشف تخلف و جرم کنیم؛ تجمیع این امور، کار خطیر و حساسی است.
رئیس عدلیه با تاکید بر اینکه کار مجموعه حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه به جهاتی از کار سایر ضابطین و دستگاههای نظارتی و امنیتی، خطیرتر و با اهمیتتر است، خطاب به مدیران این مرکز گفت: باید برای پیشبرد هر چه مطلوبتر امور و مسئولیتها در مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از خداوند استمداد بطلبید و بر عقل خود رجوع کنید و شاخصه و اصول و ضابطه داشته باشید و در کارهای سخت و صعب، مشورت بگیرید.
پیش از سخنان رئیس عدلیه، حجتالاسلام والمسلمین علی عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه به اولویتهای این مرکز در جهت عمل به رهنمودهای اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به دستگاه قضا اشاره کرد و گفت: «تقویت بنیانهای مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه»، «نظارت هوشمند، فراگیر، پایدار، همگانی و اثربخش در تمامی حوزههای مرتبط با عدلیه»، «حفاظت و صیانت پایدار از سرمایههای انسانی و داراییهای دستگاه قضا»، «ارتقاء سلامت اداری و قضایی و مبارزه با فساد از طریق شناسایی گلوگاههای فساد، آسیبها و فرصتها»، «توجه به مجموعه نیروی انسانی به عنوان سرمایه ارزشمند قوه قضاییه» و «بهرهگیری از نظرات نخبگان علمی و متخصصان»، از جمله اولویتهای مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در راستای عمل به رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری خطاب به عدلیه و همچنین سیاستگذاریهای رئیس دستگاه قضا محسوب میشوند.
در این جلسه رئیس دیوان عالی کشور، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و معاونان «هماهنگی»، «اطلاعات» و «حفاظت» مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، به بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود در زمینههای مبارزه با فساد، اصلاح ساختارهای فسادزا و نحوه صیانت از سرمایههای انسانی دستگاه قضا پرداختند.
معاون هماهنگی مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه نیز در این جلسه با اشاره به راهبردها و رویکردهای این مرکز در حوزههای پیشگیری از وقوع جرم و مبارزه با فساد در درون دستگاه قضا، به بیان برخی اقدامات انجام شده در راستای شناسایی و بستن گلوگاههای فساد پرداخت.
همچنین معاون اطلاعات مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در این نشست به تبیین برخی اقدامات عملیاتی و اطلاعاتی در راستای مقابله با فساد در درون دستگاه قضا پرداخت و گفت: منابع انسانی قوه قضاییه، سرمایه اصلی دستگاه قضایی محسوب میشوند؛ اعتقاد راسخ ما در مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه این است که مقوله صیانت مقدم بر سایر اقدامات است.
معاون حفاظت مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه نیز تصریح کرد: از مهمترین عوامل موثر در موفقیت سازمان ها برای نیل به اهداف مورد نظر، برخورداری از نیروی انسانی توانمند و کارآمد و صیانت از آنها از جمله ضروریات است بنابراین مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه به این مهم توجه ویژه داشته و با بهرهگیری از فرامین و نقطهنظرات ریاست دستگاه قضا، با تدبیر و اقتدار همراه با عطوفت و با اولویت رویکرد پیشگیرانه و طبیب گونه، نسبت به مواجهه با کارکنان اقدام میکند.
کد مطلب: 171670