قیمت مرغ گرم امروز یکشنبه (۵ تیر ۱۴۰۱) نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد. هر کیلو مرغ کامل تازه چقدر است؟
قیمت مرغ ۵ تیر ۱۴۰۱/ ماجرای توزیع تخممرغهای فاسد در بازار چیست؟
5 تير 1401 ساعت 16:03
قیمت مرغ گرم امروز یکشنبه (۵ تیر ۱۴۰۱) نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد. هر کیلو مرغ کامل تازه چقدر است؟
به گزارش مردم سالاری آنلاین ،قیمت مرغ در ۵ تیر ۱۴۰۱ به شرح زیر است (قیمتها به تومان از سایت تحلیل بازار):
ران مرغ بدون پوست بدون دنبالچه چربی سر ساق
۶۳,۵۰۰
مغز ران بدون پوست بدون استخوان
۶۸,۵۰۰
ساق مرغ بدون پوست و سر ساق
۷۶,۰۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال
۷۸,۴۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو
۷۶,۵۰۰
ران و سینه بدون پوست بدون دنبالچه شش گردن بال
۷۰,۰۰۰
بال کبابی ساده – بدون نوک بال
۵۷,۰۰۰
بازوی کبابی ساده
۴۴,۵۰۰
مخلوط بال و بازو کبابی ساده
۵۱,۰۰۰
فیله مرغ
۹۹,۷۰۰
گردن مرغ بدون پوست
۲۰,۰۰۰
شنیتسل بدون آرد
۹۱,۲۰۰
جوجه کباب بی استخوان و بدون بازو ساده
۹۱,۲۰۰
دل مرغ پاک کرده
۱۷,۰۰۰
جگر مرغ
۱۳,۰۰۰
سنگدان مرغ
۱۸,۰۰۰
پای مرغ
۷,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۱۰۰۰گرمی
۷۸,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۵۰۰گرمی
۶۲,۰۰۰
بلدرچین کامل تازه(بسته ۱۰۰۰گرمی)
۸۹,۰۰۰
مرغ کامل تازه، بسته بندی کیسه ای(پوشش کیسه نایلونی)
۵۵,۵۰۰
ماجرای توزیع تخم مرغ های فاسد در بازار چیست؟
به نقل از بازار، درحالیکه برخی مصرفکنندگان این روزها شاهد عرضه تخممرغهای فاسد و سیاه شده در بازار هستند، کارشناسان میگویند: در این امر تولیدکنندگان نقشی ندارند و در صورت تایید، سازمان دامپزشکی باید پاسخگو باشد.
تخم مرغ یکی از کالاهای نسبتا پرمصرف در بین خانوارها محسوب میشود که تولید کنندگان این حوزه نیز مانند دیگر بخشهای تولیدی با مشکلات بسیاری همراه هستند.
از جمله اینکه پرورش دهندگان مرغ تخم گذار نیز با مشکل تامین نهاده روبهرو هستند و این امر نیز حتی منجر به این شده است که برخی پرورش دهندگان مرغ خود را راهی کشتارگاه کنند.
با این وجود یکی از مسائل مطرح این روزها در بازار بحث تخمهای فاسد و سیاه شدهای است که طی یک ماه گذشته برخی مصرف کنندگان با آن روبرو هستند. به طوری که بر اساس گزارش میدانی بحث توزیع تخممرغ فاسد و سیاه شده تنها منحصر به استان تهران نیست و در برخی شهرستانها نیز مصرف کنندگان با چنین موردی مواجه شده اند.
در واقع به گفته برخی مصرف کنندگان گاهی از یک شانه تخممرغ خریداری شده ۵۰ درصد آن حاوی مایعی سیاه رنگ و با بوی نامطبوع بوده است و گاهی نیز زرده برخی تخممرغها آغشته به لختههای خون بوده است. این در حالی است که به گفته کارشناسان با گرم شدن هوا مرغداران نهایتا ۲ روز میتوانند تخم مرغ را نگه دارند و پس از آن باید تحویل بدهند.
از سوی دیگر برخی معتقدند تخممرغهای فاسدی که در بازار گاهی عرضه می شود ممکن است تخمهای نطفه داری باشد که به دلیل کاهش جوجهریزیها راهی بازار مصرف میشود.
در این بین نیز برخی معتقدند این تخممرغها ممکن است باقی مانده تخممرغهای وارداتی باشد که چند ماه پیش وارد شده است. با این وجود سازمان دامپزشکی متولی این امر است و باید مشخص شود منبع تخممرغهای فاسدی که به صورت پراکنده در مناطق مختلف در بازار توزیع میشود کجاست.
مرغدار تخم مرغ تاریخ گذشته عرضه نمیکند؛ دامپزشکی و شرکت پشتیبانی باید پاسخگو باشند
ناصر نبی پور رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار تهران در خصوص اینکه مرغداران آیا نقشی در توزیع این تخممرغهای فاسد در بازار دارند یا خیر میگوید: مرغدار که تخم مرغ تاریخ گذشته عرضه نمیکند و در فصل گرما نهایتا ۲روز قابلیت نگهداری دارد. از سوی دیگر اگر تخممرغها به سردخانه رفته باشد سردخانه شرکت پشتیبانی است و فروش آن نیز دست این شرکت است و دست مرغدار نیست.
نبی پور در پاسخ به این سوال که چقدر ممکن است تخمهای مذکور در واقع تخمهای نطفه دار باشد میافزاید: تخم مرغ نطفه دار هم در بازار زیاد است و نمیتوان این حرف را نیز رد کرد.
چون جوجه قیمتی ندارد و مرغداران جوجه ریزی نمیکنند تخممرغهای نطفه دار را نیز به عنوان خوراکی راهی بازار میکنند.
وی خاطر نشان میکند: از سوی دیگر تخم مرغ وقتی سیاه میشود که آلوده شده باشد و مدت زیادی از آن بگذرد و قارچ و میکروبها رشد کنند.
نبی پور میگوید: ممکن است در سردخانه بوده و یا حتی ممکن است از تخم مرغهای وارداتی چند ماه پیش باشد که هنوز موجود باشد و در بازار عرضه میکنند، بنابراین همه این احتمالات وجود دارد. لذا اگر واقعا چنین تخممرغهایی در بازار عرضه میشود سازمان دامپزشکی باید پاسخگو باشد.
خطایی متوجه تولیدکنندگان نیست؛ تخم مرغ به دلیل آلودگی قارچی سیاه می شود
فرزاد طلاکش دیگر فعال این بخش نیز در این خصوص میگوید: اگر تخممرغهای فاسد و یا به اصطلاح شما سیاه شدهای در بازار توزیع شده باشد خطایی متوجه تولیدکنندگان نیست. چون تخم مرغ تولید روز سیاه نمیشود.
طلاکش میافزاید: در واقع تخم مرغ یا در سردخانه و یا در انبار سیاه می شود؛ به این معنا که سیاه شدن تخم مرغ در درجه اول به دلیل آلودگی قارچی است و در وهله بعد نیز ممکن است برخی از باکتریها رشد کنند.
کد مطلب: 166757