رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا هشدارهایی را درباره استفاده کودکان و دانشآموزان از نرمافزارهای آموزش آنلاین ارائه کرد.
والدین مراقب نرمافزار جعلی شاد باشند
26 دی 1400 ساعت 20:06
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا هشدارهایی را درباره استفاده کودکان و دانشآموزان از نرمافزارهای آموزش آنلاین ارائه کرد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا هشدارهایی را درباره استفاده کودکان و دانشآموزان از نرمافزارهای آموزش آنلاین ارائه کرد.
سرهنگ علی محمد رجبی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اجرای پویش پلیس فتا برای ارتقاء امنیت کودکان در فضای مجازی تحت عنوان «کودکان سایبری» گفت: امروز دومین روز از این پویش یک هفتهای است. محور فعالیتهای آمورشی در این روز به «آموزش مجازی» اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه عمدهترین بستر آموزش مجازی برای کودکان در نرم افزار" شاد" است، گفت:در همین راستا نیز لازم است که کودکان و صدالبته والدین آنها یکسری هشدارها و نکات را مدنظر قراردهند. والدین باید بدانند که در آمورش مجازی کودکان حداقل سه اقدام اساسی را باید انجام دهند.
رجبی افزود:اولین اقدام تهیه یک اینترنت مناسب برای کودکان است، خوشبختانه سیمکارتهای کودک وجود دارد که والدین میتوانند از آنها استفاده کنند و سومین اقدام نیز عدم نصب فیلترشکن بر روی تلفن همراه، تبلت یا لپتاپ دانش آموزان است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا نصب برنامه "شاد" از منابع معتبر را نیز امری مهم دانست و گفت: همانطور که گفته شد، اصلیترین بستری که کودکان برای آموزش مجازی از آن استفاده میکنند، نرمافزار شاد است. پس لازم است که ابتدا این نرم افزار از سایت معتبر شاد یا عرضهکنندگان مجاز و داخلی نرم افزار نصب شود.
وی ادامه داد: اخیرا مجرمان سایبری، برنامههای جعلی شاد را در فضای مجازی انتشار دادهاند و با تبلیغات گسترده در کانالها و گروههای شبکههایاجتماعی، دانشآموزان را به نصب نرمافزار جعلی شاد تشویق میکنند، بنابراین دانشآموزان، مربیان و والدین عزیز باید بیش از گذشته مراقب بوده و توصیه های ایمنی را به دانش آموزان یادآوری کنند. بهتر است تا والدین خودشان بر نصب نرم افزار از منابع رسمی اقدام کرده و نرم افزار" شاد" را از طریق وزارت آموزش و پرورش یا تنها از مارکتهای معتبر و داخلی دریافت و نصب کنند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا با تاکید بر اینکه نباید به تبلیغات صورت گرفته و اعمال تخفیف های مختلف در مورد شاد توجه شود، گفت: برای نصب و بهروزرسانی برنامه شاد نیازی به پرداخت وجه نیست، پس اگر والدین با چنین درخواستی روبهرو شدند باید بدانند که شرکت ارائه دهنده جعلی است و باید نرم افزار را از منابع معتبر نصب کنند.
وی تاکید کرد: همچنین به منظور ارتقاء بهرهوری و امنیت نرم افزار نیز لازم است که نسخههای این نرمافزار بهروزرسانی شود. نکته دیگر انتخاب رمز عبور مناسب و مطمئن برای این نرم افزار است. انتخاب رمزهای قابل حدس نظیر نام و نام خانوادگی دانش آموز، تاریخ تولد، شماره شناسنامه یا مواردی مانند ۱۲۳۴۵ و ... به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
رجبی با بیان اینکه بهروزرسانی شاد نیاز به پرداخت هزینه ندارد، اظهارکرد: نرم افزار آموزشی "شاد" یک پیام رسان رایگان و آموزشی است که وزارت آموزش و پرورش برای انجام هرچه بهتر آموزش های مدارس به صورت آنلاین در ایام کرونا در نظر گرفته است. این برنامه کاملا رایگان است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا درباره مراقبت از هک شدن اکانت نرم افزار" شاد" نیز گفت: در مواردی دیده شده افراد سودجو تحت عناوینی مانند پشتیبان شاد و ... به کاربران پیام داده و از آنان میخواهند که کد فعال سازی و ... را برایشان ارسال کنند. این افراد بهانههای مختلفی را برای دریافت کند مطرح میکنند اما لازم است دانش آموزان و والدین بدانند که اولا تمام اکانتهای رسمی شاد دارای تیک آبی هستند و ثانیا هیچ یک از این اکانتها درخواستی برای کد تایید ندارند. پس اگر والدین به هر دلیلی با اکانتهای این چنینی روبهرو شدند سریعا موضوع را به شماره ۴۳۰۸۱ اطلاع دهند.
وی نسبت به استفاده از دیگر نرم افزارها برای آموزش مجازی و آنلاین از سوی برخی از مدارس نیز هشدار داد و گفت: متاسفانه همچنان برخی از مدارس و معلمها از پیامرسانی به غیر از "شاد" استفاده میکنند. از جمله این نرم افزارها میتوان به واتس آپ اشاره کرد. مدیران مدارس باید توجه کنند دانش آموزان را به سمت پیامرسانهای دیگر و به خصوص واتس آپ هدایت نکنند، چرا که در این نرم افزار حریم خصوصی کاربران رعایت نشده و شماره تلفن در معرض دسترس همگان قرار دارد.
رجبی در مورد استفاده برخی از مدارس ازمحیطهای آموزشی دیگر نیز ادامه داد: در این شرایط ممکن است افراد مزاحم وارد کلاس شده و اقدام به توهین به معلمان و دانش آموزان کنند. توصیه جدی ما به مدارسی که از بسترهای آموزش مجازی برخط استفاده میکنند این است که مراقبت کنند و احراز هویت را انجام دهند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا با بیان اینکه پیامرسان "شاد" قابلیت نصب روی چند دستگاه را دارد، گفت: به همین دلیل نیز و والدین میتوانند همزمان روی موبایل خودشان هم این نرم افزار را نصب کنند و از تعاملات و ... که از سوی فرزندشان انجام میشود، مراقبت کنند.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت گفتوگوی والدین با فرزندانشان درمورد امنیت فضای مجازی اظهارکرد: والدین حتما با فرزندان خود صحبت کنند و درباره امنیت در این فضا، اطلاعاتی را به آنان بدهند، این صحبت باید در یک فرآیند مستمر تعریف شود.
رجبی همچنین درپاسخ به این پرسش که چگونه میتوان فضای اینترنت را برای کودکان و دانشآموزان ایمن نگه داشت، گفت: این روزها استفاده از اینترنت جزو جداییناپذیری برای همه دانش آموزان شده است. عدم نصب فیلتر شکن، قفل کردن شبکههای اجتماعی، آرشیو گروههای نامناسب سنی، گفتوگوی صمیمانه والدین و کودکان درباره چالشها، نصب برنامههای نظارتی از سوی والدین، زمانبندی استفاده از اینترنت، پرهیز از برخورد تند و افراطی در صورت اشتباه، اجتناب از تذکر پیدرپی و سرزنش کودکان از جمله این راهکارها محسوب میشود.
کد مطلب: 160180