نتیجه یک مطالعه نشان میدهد افراد واکسینه نشده که از ابتلا به گونه دلتا ویروس کرونا بهبود یافتهاند، هیچ محافظتی در برابر اومیکرون ندارند، اما افرادی که به دلتا مبتلا شده و بعد واکسن کرونا تزریق کردند، «ایمنی فوقالعاده ای» در برابر این سویه کووید ۱۹ دارند.
به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از روزنامه دیلی میل، محققان اتریشی در این مطالعه خون افرادی را که از عفونت به سویه قدیمیتر ویروس کرونا بهبود یافته بودند در برابر سویه فوقالعاده این ویروس به نام اومیکرون آزمایش کردند تا واکنش آنتیبادی آنها را اندازهگیری کنند.
آنها متوجه شدند که از هر هفت نمونه مورد بررسی فقط یک نمونه به اندازه کافی پروتئین ضد عفونت تولید می کند تا اومیکرون را خنثی کند. این موضوع نشان می دهد که عفونت قبلی ناشی از دلتا به تنهایی عملاً هیچ محافظتی در برابر ابتلا به اومیکرون ارائه نمی دهد - اما همچنان از ابتلا به بیماری شدید کرونا پیشگیری می کند.
مطالعات آنتی بادی به بخش بسیار خاصی از واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به کووید۱۹ نگاه می کند و ایمنی سلول های تی و سلول های بی را که برای پیشگیری از ابتلا به نوع شدید بیماری حیاتی هستند و اندازه گیری آن دشوارتر است، در نظر نمی گیرد.
بیشتر محققان بر این باور هستند که افراد مبتلا به کووید۱۹ هنوز از مقداری محافظت در برابر پیامدهای جدی این بیماری برخوردار هستند، اما مشخص است که این مصونیت پس از ۶ ماه به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
این مطالعه اخیر که توسط محققان دانشگاه پزشکی اینسبروک انجام شد، نشان داد که اگر بهبودیافتگان سویه دلتا واکسن دریافت کنند، ایمنی فوق العاده ای در برابر عفونت کرونا پیدا میکنند.
کارشناسان انگلیسی به این مطالعه واکنش نشان دادند و گفتند که این مطالعه بر اهمیت تزریق دز تقویتی واکسن تاکید دارد. به نظر می رسد که یافته های این مطالعه در تضاد با شدت کم بیماری در موارد ابتلا به این عفونت در آفریقای جنوبی باشد، که برای اولین بار به جهان در مورد ظهور اومیکرون هشدار داد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ ( آذر ۱۳۹۸ ) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تاکنون بیش از ۲۷۹ میلیون را در جهان مبتلا کرده است که از این میان پنج میلیون و ۴۱۱ هزار نفر جان باختهاند.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.
حال سویه جدیدی از این ویروس در جهان شایع شده که مسریتر از سویههای قبلی است. سازمان جهانی بهداشت جهانی پنجم آذر واژه یونانی اومیکرون را برای به این سویه جدید که در آفریقای جنوبی شناساییشد، برگزید.