گروه اقتصادی: سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی در ایران اگرچه همواره مورد تاکید مسئولان قرار گرفته، اما هیچگاه تلاش شایسته ای برای برداشتن موانع از پیش روی فعالان بخش خصوصی صورت نگرفته است و صنعتگرانی که با امید فراوان، میلیاردها تومان در داخل کشور سرمایه گذاری کرده اند تا هم رونق اقتصادی پدید آورند و هم اشتغال شایسته ای برای جوانان و متخصصان ایجاد کنند، با موانع فراوانی مواجه هستند.
گروه اقتصادی: سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی در ایران اگرچه همواره مورد تاکید مسئولان قرار گرفته، اما هیچگاه تلاش شایسته ای برای برداشتن موانع از پیش روی فعالان بخش خصوصی صورت نگرفته است و صنعتگرانی که با امید فراوان، میلیاردها تومان در داخل کشور سرمایه گذاری کرده اند تا هم رونق اقتصادی پدید آورند و هم اشتغال شایسته ای برای جوانان و متخصصان ایجاد کنند، با موانع فراوانی مواجه هستند. یکی از سرمایه گذاران صنعت فولاد در بخش خصوصی که بیست سال است سرمایه و تجربه خود را صرف این حوزه کرده، مهندس بهمن قاسمی مدیرعامل شرکت آریان فولاد است؛ بزرگترین تولیدکننده فولاد بخش خصوصی در ایران. شرکتی که به گفته مدیرعامل، با دو میلیون تن ظرفیت سالانه و هزار نفر پرسنل فعالیت می کند.
شرکت آریان فولاد در دو مجتمع جداگانه با 180 هزار متر مربع و 200 هزار متر مربع مساحت و 450 هزار متر مربع زمین پشتیبانی و حدود 140 هزار متر مربع محیط مسقف در مجاورت مسیر اشتهارد – بوئین زهرا فعالیت میکند و اغلب کارکنان آن، بومی منطقه هستند. آریان فولاد دارای 5 خط نورد است؛ سه خط نورد میلگرد که هر واحد حدود 500 هزار تن ظرفیت داشته و میلگرد از سایز 10 الی 32 میلیمتر به بالاترین استانداردها فعالیت میکند .همچنین دو خط مقاطع که از نبشی 40 الی 200 میلیمتر و تیرآهن از سایز 14 الی 27 میلیمتر و ورق با حداکثر عرض 400 میلیمتر و ریل سبک با ظرفیت 500 هزار تن فعالیت میکنند.
همچنین دو خط ذوب القائی با ظرفیت هر کدام 60 هزار تن و جمعا 120 هزار تن در سال با کوره های 20 تنی و یک کوره قوس الکتریکی با ظرفیت 120 هزار تن و توانائی استفاده از VOD و تولید فولاد آلیاژی هم در این مجتمع فعال است که ظرفیت ذوب مجتمع را به 240 هزار تن در سال می رساند.
مهندس قاسمی مدیرعامل شرکت آریان فولاد از موانع موجود در مسیر فعالیت این شرکت سخن می گوید. به گفته وی، این شرکت از اردیبهشت ماه امسال به دلیل قطع مداوم برق و سپس، تغییر ساعات کار به دلیل اولویت دادن به برق مصرفی مناطق مسکونی، دچار مشکلات فراوانی شده و با 20 درصد ظرفیت فعالیت می کند. مهندس قاسمی می گوید: از اردیبهشت ماه تاکنون نزدیک به پنج ماه است با این مشکل مواجه هستیم و وقتی هوا سرد می شود، به جای مشکل برق، با مشکل گاز مواجه می شویم و عملا در اغلب ماههای سال مجبور به کاهش ظرفیت تولید هستیم.
مدیرعامل آریان فولاد، رکورد تولید در این شرکت را مربوط به سال 89 می داند که در آن سال با ظرفیت یک میلیون تن در سال، 450 هزار تن تولید داشتند. اما سال گذشته، با وجود دو برابر شدن ظرفیت تولید این شرکتف به دلیل مشکلات موجود، میزان تولید حدود 370 هزار تن بود.
مهندس قاسمی با بیان اینکه گاهی خجالت می کشم به چهره کارگران نگاه کنم می گوید: قطع برق، صدمات زیادی به شرکت و به تبع آن پرسنل شرکت وارد می کند چراکه با کاهش میزان تولید، اضافه کاری های پرسنل که ماهانه گاهی از حقوقشان بیشتر میشد قطع می شود و همین امر زندگی همکاران ما را شدیدا مختل کرده است. او ادامه می دهد: پیش از این با 20 درصد ظرفیت به خاطر مضیقه نقدینگی فعالیت می کردیم که موضوع قطع برق منجر شد این امر به کمتر از 5 درصد تقلیل یابد و مشکلات مالی ما و همچنین پرسنل شرکت افزایش یابد.
مدیرعامل آریان فولاد پیشنهادی هم در این زمینه به رییس جمهوری دارد. مهندس قاسمی می گوید: ضمن آرزوی موفقیت برای رییس جمهوری محترم جناب آیت الله رئیسی، به ایشان پیشنهاد می کنم برای بهبود وضعیت معیشتی کارگران و حقوق بگیران، دستور تعدیل ماهیانه حداقل حقوق را بر مبنای 250 تا 300 دلار در ماه صادر فرمایند تا زندگی و معیشت حقوق بگیران در تکانه های تورمی، از حداقل خط فقر پایینتر نرود.
شرکت آریان فولاد در دورانی که با کاهش تولید مواجه شده، اکسیژن تولیدی خود را وارد عرصه مبارزه با کرونا کرده است. مهندس قاسمی در این زمینه هم می گوید: دو خط اکسیژن با تولید روزانه حدود 50 تن اکسیژن مایع با خلوص 99/99 که نقش بسیار با اهمیتی در مبارزه با کووید 19 ایفا میکند و بالاترین خلوص ممکن در دنیا را دارد در شرکت در حال تولید است و در صورت نیاز بیمارستان های محترم در حد امکان امدادرسانی خواهیم کرد.
مهندس قاسمی همچنین با بیان اینکه بانک تجارت در موفقیت های ما نقش پررنگی داشت گفت: از مدیریت بانک تجارت و هیئت مدیره این بانک که مشکل دیرینه این شرکت را با درایت حل کردند خاضعانه تشکر و قدردانی می کنیم.